2017 Model Seat ibiza Euroncap Değerlendirme Sonuçları

0
1760

Otomobil sahibi olurken en çok dikkat edilmesi gereken detaylardan biri kesinlikle güvenlik. Araç alırken güvenlik odaklı olmak, sandığınzıdan çok daha ekonomik bir sürüş keyfi sunacaktır. İşte bu gözle Euroncap ‘ın son model İbiza için yaptığı testin sonuçlarını değerlendirdik. 

 

 

2017 Model Seat ibiza Süpermini Euroncap Değerlendirme Sonuçları

 

 

İspanyol otomobil devi Seat, 1984’ten beri adını İspanya’nın en güzel bölgelerinden biri olan ibiza’dan alan modeli üretiyor. Seat ibiza’nın Supermini modeli ise hem Türkiye’de hem de dünya genelinde şehirli tüketicinin çok ilgsini çekiyor. 

 

 

 

Seat İbiza Superminide sunulan güvenlik paketi şöyle:

ABS, ESC, EBA, HBA, MSR, EDL, MSBS, ikincil çarpışma freni, yorgunluk tespit sistemi, lastik basınç uyarısı, yokuş kalkış destek sistemi, Elektronik Dinamik Diferansiyel Kilidi, ani frenlemede otomatik yanan flaşörler, sürücü ve yolcu ön hava yastıkları, sürücü ve yolcu yan hava yastıkları, sürücü ve yolcu emniyet kemeri uyarısı, disk frenler (ön-arka) ön yolcu hava yastığı iptali, aktif gergili ön emniyet kemeri, arka koltukta iki adet çocuk koltuğu sabitleyicisi, immobilizer, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi.

 

 

İncelenen aracın yani teste tabi tutulan aracın özellikleri şöyle:

Seat ibiza 1.0 Stile LHd 5 kapılı Hatchback. Üretim yılı 2017 ve boş ağırlığı 1047kg. 

 

 

Seat ibiza 2017 Model Supermini Euroncap testinde aldığı değerlendirme sonucunun detayları şöyle: Araç, yetişkin yolcu güvenliği açısından değerlendirildiğinde %95 güvenli bulundu. Çocuk yolcu için %77 oranında güvenli bulunan yeni Seat İbiza Supermini için genel güvenlik performans değerlendirmesi ‘iyi’

 

 

Gelelim Seat İbiza Supermini güvenlik testi detaylarına:

 

Ön hava yastığı sürücü ve yanındaki yolcu için güvenli bulunurken arkadaki yolcu için sınıfta kaldı. 

 

Emniyet kemeri ve ön gerdiricilerin hepsi, tüm yolcular için güvenli ve yeterli bulundu.

Diz hava yastıkları tüm yolcular için yeterince güvenlik sağlamıyor denildi. 

 

Yan baş hava yastığı tüm yolcular için güvenli bulunurken yan göğüs ve pelviz hava yastıkları arkadaki yolcuyu korumaz denildi. 

 

İzofiks çocuk koruması arka koltuk için yeterli bulunurken entegre çocuk koltuğu zaten araçta mevcut olmadığı için değerlendirilmedi. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here