2017’de En Çok Hangi Araba Modeli Satıldı?

9
11718

Egea Zirvede!

Araba kullanırken yolda en çok hangi marka-model kombinasyonunu görüyorsunuz? Peki, sizce taksi şirketleri ve kiralık araç filoları ile kendi filosunu oluşturan şirketler en çok hangi markanın hangi modelini tercih ediyor? İşte bu soruların yanıtları, 2017’nin en çok satan arabası hangisi sorusunun da yanıtı aslında. Gelin, 2017’ye bir bakalım…

 

 

 

Rakamlar ODD’den!

ODD yani Otomobil Distribütörleri Derneği’nin verdiği bilgilere göre öncelikle Türkiye otomotiv pazarı 2017’de bir önceki yıla göre %3 oranında küçüldü. Peki, bu küçülmeye rağmen en çok hangi araba satıldı ve neden?

 

 

ODD rakamlarına göre 2017’de en çok satılan araçlar listesi şöyle:

Fiat’ın Egea modeli toplam 42.990 adet satış yaparak zirveye oturdu. Hatırlarsanız Egea’nın önünü açmak için Fiat Türkiye Linea üretimini bile durdurmuştu. Hatta biz de Artık Linea Üretilmeyecek haberiyle bunun nedenleri ve Egea pazarlama çalışmalarına değinmiştik. 

 

 

 

Egea’dan sonra en çok satılan otomobil, Renault Megan oldu. Geçen yıl Megan satışları tam 39.272 adet oldu. Megan’ın yenilenmesinin de bunda payı var tabii. 

 

 

 

 

31.265 adet ile Renault Clio da üçüncü sırayı aldı. Zira, Clio modeli özellikle kiralık araç filolarının gözde modelleri arasında yer alıyor. 

 

 

 

 

Volkswagen Passat satış rakamı ise çok şaşırtıcı. Lüks sınıfta bu oranda bir satış rakamı beklenmezken VW Passat modeli, Egea, Megan ve Clio’dan sonra geçen yılın en çok satan dördüncü arabası oldu. 29.609 adet Passat satıldı. 

 

 

 

 

Toyota Corolla da yılın en çok satan beşinci aracı oldu. Corolla satış rakamları da özellikle sedan araç kategorisinde markanın hedeflerine ulaştığını gösteriyor. Çünkü önceki yıllara göre Toyota markası, Corolla modeli ile epey yukarı çıkmayı başarmış. 26.565 adet satış rakamı ile sıfır km Corolla satış hedefleri yakalamış görünüyor. 

 

 

 

 

Renault’un bir diğer modeli olan Symbol de Corolla’dan sonra en çok satan otomobil oldu. 22.052 adet satılan bu otomobil de rent a car filolarının vazgeçilmezi. Sıfır km Clio ilanlarını arabam.com’da bulabilirsiniz. 

 

 

 

 

Yılın en çok satan arabalarından bahsedip de Focus’u anmamak olur mu? Ford Focus, 21.333 adet satarak yine oldukça popüler olmayı başardı. Sıfır km Focus her yıl, hem iç mekandaki kalitesi ile hem de konfor odaklı detaylarıyla en çok satanlar arasında olmayı başarıyor. 

 

 

 

 

Volkswagen’in Passat’tan sonra en çok satan aracı Polo oldu. Aslında bu biraz şaşırtıcı çünkü her zaman Polo, satış rakamlarında daha popülerken bu yıl sedan karoserin en havalı seçeneklerinden biri olan ve fiyatı da oldukça yüksek olan Passat daha çok sattı. Peki, Polo kaç adet sattı, diyorsanız: 20.484 adet sıfır km Volkswagen Polo satışı gerçekleşti. 

 

 

 

 

2017’de 19.995 adet sıfır km Opel Astra satışı gerçekleşti. Opel’in Astra modeli, sağlamlığı, süspansiyonu ve konforu ile çok seviliyor. Kullanıcı deneyimlerinde en çok dikkat çeken ortak fikir ise yol gürültüsünün mükemmel izolasyonu. 

 

 

 

 

Yılın en çok satan arabası listesinin onuncu sırasında bir SUV var. En çok satan SUV modeli Nissan Qashqai oldu. 19.771 adet satılan sıfır km Nissan Qashqai, ülkemizde çok tutulmuşa benziyor. 

 

 

Yılın en çok satan ilk on aracı Egea, Megan, Clio, Passati Corolla, Cymbol, Focu, Polo, Astra ve Qashqai oldu. Ancak bunlardan sonra Hyundai i20 Troy, Honda Civic, Daica Sandero, VW Golf, Dacia Duster, Peugeot 301 ile liste devam ediyor. En çok satan model olmada yakıt tüketim biçimi ve bagaj genişliği gibi detayların önem kazandığı anlaşılıyor. 

 

 

 

9 YORUMLAR

  1. Toplumumuzun estetik yoksunu, düşük fiyat ve yakıt saplantılı insanlarının içine fazla insan doldurabileceği oto tercihi ancak böyle olur. Onun için yollarda hep birbirinin benzeri otolar var. Bu listeye hiç şaşırmadım.
    A.Şevki

  2. qahqai ile kadjar birebir aynı araba ama satış rakamlarına bak dalga geçer gibi bu milletmi arabadan anlamıyor yoksa başka bir problemmi var bilemedim D:

  3. Niye şaşırıyorsunuz ki, ülkemizde eli para gören bazı insanların o kadar para verip “şu marka” mı alınırmış şeklinde bir kafası var 🙂 Renault da “şu marka”lardan birisi olmaktan hala kurtulamadı malesef.

    Saygılar.

  4. Araba alırken nelere dikkat ediliyor? 1-Can güvenliği testleri?
    2-Yüksek tork gücü?
    3-Fiyat makas aralığı?
    4-Yüksek hız?
    5-Ekonomiklik?
    6-Airodinamik?
    7-Görsellik?
    8-İmaj?
    9-Kalite?
    10-Vede,vede……toplumsal bilinç ve doğru, ne olmalı? Satış, servis=Müşteri memnuniyeti. Farkındalığımızı artırmalı ve bilinçli alıcılar olusturmalıyız. Böylelikle ekonomimize ve yaşantımıza değer kazandırabiliriz.Selam ve Saygılarımla.

  5. Maalesef turkiyede saglam araba modeli dusunulmuyo yakit ve tutulan model olmasi dusunuluyor. Asiri yuksek vergiler insani arabadan sogutuyor.volvo a3 w5 gibi modeller asiri fiyatli saglamlik olarak tercih edilmesi gerekirken edilmiyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here