Bridgestone’dan Lastik Aşınması Tahminine Yönelik Yeni Teknoloji

0
1858

Bridgestone Corporation, lastik aşınması ve diş derinliğinin tahmin edilmesine yönelik yeni bir teknoloji geliştirdiğini duyurdu.

Bridgestone’un CAIS (Temas Alanı Bilgi Algılaması) konseptine dayanan  yenilikçi teknolojisi, güvenli bir sürüş sağlarken, tasarruf imkanı da sunuyor.CAIS standartlarına dayandırılan yeni teknolojide, normal sürüş sırasında lastiklerin diş derinliğindekidurum değişikliği verisinin toplanması için lastiklerin iç kısmına sensör yerleştiriliyor. Sensörler, bilgileri analiz ederek diş aşınmasıtahminiyapıyor ve sürücüye lastik durumu hakkında gerçek zamanlı takip imkanı sağlıyor.Lastik diş derinliğinin aşınması, çekişin düşük seviyede olma olasılığını arttırarak ıslak zeminde lastiğinyola tutunma kabiliyetini azaltabiliyor. Ayrıca, eşit olmayan veya orantısız aşınmaya sahip lastikler, araç arızasına neden olma konusunda daha fazla risk taşıyor. Lastik algılama teknolojisi daha kaliteli sürüş deneyimi sunuyorSürücülere, kalan diş derinliği ve lastiklerin eşit bir aşınmaya sahip olup olmadığı gibi gerçek zamanlı lastik bilgileri sunan Bridgestone’un bu teknolojisi, kullanıcıların lastik değişimi için en uygun zamanı belirlemesini sağlayarak daha iyi sürüş koşullarına katkıda bulunacak. Lastiğin kullanım ömrünü uzatan bu teknoloji aynı zamanda eşit olmayan aşınmayı önlemeye yardımcı oluyor.Bridgestone, bu teknolojiyi uygulamaya alarak kullanıcısına güvenli bir sürüş sağlarken, tasarruf imkanı da sunuyor.Bridgestone, yenilikçi lastikleri ve teknolojisi ile güvenli sürüşü destekliyor.

 Aşınma Tahmini Teknolojisine Genel Bakış

(1) Lastiklerin iç kısmına yerleştirilen ivmesensörleri, lastik dişlerindeki bükülmeleri algılar. Bu bilgiler daha sonra kablosuz iletişim aracılığıyla araçta yer alan analiz cihazınailetilir. Sensör sisteminin gücü, yine lastik içerisine yerleştirilen bir jeneratörle sağlanır.
(2) Araca monte edilmiş olan analiz cihazı, lastiğin aşınma durumunu tahmin etmek üzere gerçek zamanlı olarak iletilen verileri analiz eder.
(3) Teknoloji, lastiğin aşınma durumunu tahmin ederek, tüketicilerin dişler aşınmadan önce lastikleri değiştirmesineimkan tanıyarak lastik değişimi  için idealzamanlamayı daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Genel olarak bu teknoloji, daha güvenli bir sürüş deneyimine katkıda bulunur ve kullanıcıların maliyetleri azaltmasına yardımcı olur.
 Brisa hakkında
Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone ile Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa, Türkiye lastik endüstrisinin lideridir. Brisa’nın kökleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda Brisa, bugünkü adını almıştır ve 25 yılı geride bırakmıştır.
1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü’nü kazanan Brisa, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazanan ilk Türk şirketi olmuştur. Brisa, bugün Avrupa’nın yedinci büyük lastik üreticisi konumundadır. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 361.000 m2’ye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Bu tesis, aynı zamanda, Bridgestone’un dünya üzerindeki en önemli üretim üslerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır. Brisa, Aksaray OSB’de kuracağı 4,2 milyon adet lastik üretim kapasitesine sahip yeni bir üretim tesisini 2018 yılında devreye almayı planlamaktadır.
Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini çevresel, ekonomik ve toplumsal açıdan ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu ‘Turnalar hep uçsun’, eğitime katkısını ortaya koyduğu ‘Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği’, trafikte güvenli sürüşe katkı sağladığı ‘Lassa Yola Sağlam Çık’ ve kültürel bir değer olan ‘Brisa Müzesi’ bu anlamda ön plana çıkan projeler arasında yer almaktadır.
‘Gelecek için en iyi yolculuğu tasarlama’ vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Brisa, bir sanayi şirketinden inovasyon şirketine dönüşümünü hızla devam ettirmektedir.
2014 yılında “Türkiye’nin lastik markası’ Lassa’nın 40. yılını kutlayan Brisa, Bridgestone, Lassa ve Dayton lastik markaları, Bandag kaplama markası, OtoPratik ve Lastiğim satış noktaları, lastik.com.tr adreste lastik değişimi ve bakımı web sitesi, Mobilfix ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan mobil bakım servisi ve Lastik Oteli lastik saklama hizmeti ile Türkiye’ye değer kazandırma kararlılığındadır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here