Tesla hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Merak ediyor musunuz?

Tesla araçların Türkiye fiyatları nasıl, Tesla Türkiye ofisi var mı, Türkiye’de kimlerde Tesla araba var, Tesla fabrikası nerede….

TESLA, son yıllarda geliştirilmiş en iyi iş fikirlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Dolayısıyla bu büyük iş fikri hakkında merak edilen çok şey var.

Teska hakkında

Mesela, Elon Musk kimdir, TESLA nasıl bu kadar başarılı oldu, Türkiye’de TESLA satışı var mı, TESLA araba fiyatları nasıl…Bu konuda akıllara en çok takılan bir kaç soru için biraz araştırma yaptık, işte detaylar:

Önce Nam-ı diğer Iron Man. Elon Musk hakkında çok fazla şey yazılıp çiziliyor. Ancak bir gerçek var ki, bu genç adam, yaşadığımız çağa şekil veren fikirler üretiyor.

Fikirleri hayata geçiriyor ve bir biçimde herkesin yaşamına dokunacak forma sokuyor. ‘demir adam’ lakabıyla nılan Elon Musk, PayPal adlı ödeme sisteminin kurucusu.

Ayrıca Solar City adlı enerji üretim tesisinin, SpaceX adlı uzay araçları araştırma ünitesinin ve TESLA Motors adlı elektrikli araç üretim şirketinin yöneticisi.

1971’de Güney Afrika’da doğan Elon Musk’ın TESLA Motors adlı şirketi, bugün dünyanın en hızlı büyüyen iş fikirlerinden biri. Musk, 2003’te kurulan TESLA Motors’a 2004 yılında ortak olmuş.

Adam olacak çocuk derler ya, Musk da daha 12 yaşındayken kendi tasarladığı ve yazdığı oyunla epeyce para kazanmış. Başarmanın tadını daha 12 yaşındayken almış.

1Tesla Hakkında:  Araçlar Nerede Üretiliyor?

Gigafactory yani TESLA Motors üretim fabrikası devasa bir alana kurulu küçük bir şehir görünümünde.

Nevada çölünün ortasındaki bu fabrika’da geleceğin otomobilleri üretiliyor. Aslında araçların üretim yerleri büyük otomotiv üreticileriyle yapılan işbirlikleriyle onların bantlarında sağlanıyorsa da pek çok parça ve bu araçların kalbi olan bataryalar Nevada çölündeki Gigafactory’de üretiliyor.

Yapılan son eklemelerle TESLA fabrikası yaklaşık 600 bin metrekarelik bir alana yayılmış durumda. İşin en çarpıcı yanı ise Nevada’daki Gigafactory sadece bir ilk.

Elon Musk’ın açıklamasına göre yakında dünyanın farklı yerlerinde beş adet daha Gigafactory kurulacak.

Teska hakkında

2Gigafactory’den Dedikodular Var!

Çölün ortasına bir fabrika kurmak hem iyi bir fikir hem de pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Çünkü bu fabrikada çalışmak isteyecek personel bulmak zorlaşıyor ve enerji konusunda da sıklıkla sorun yaşanıyor. Buna ek olarak; drone ile yapılan bazı röntgenleme faaliyetlerine göre Gigafactory yaklaşık 3 aydır düzgün üretim yapamıyor.

Teska hakkında

3Türkiye’de TESLA Araç Kullanan Var mı?

Henüz Türkiye’de TESLA satış noktası yakın zamanda açıldı. Ayrıca sipariş verilebiliyor. Zaten bugün itibariyle yaklaşık 100 Türk’te TESLA araç olduğu biliniyor.

Türkiye’de TESLA resmi ofisi olsa da arıza, bakım, onarım, parça değişimi ve Kasko konuları biraz zahmetli olabiliyor.

Teska hakkında

4Tesla Hakkında: Araç Fiyatları Nasıl?

Türkiye’de TESLA fiyatları nasıl sorusuna şöyle bir yanıt sunmak mümkün. Öncelikle ülkemizde elektrikli araçlar için ÖTV diğerlerine oranla epeyce düşük.

Mesela TESLA Model S aldığınızı var sayalım. TESLA Model S, üst sınıf bir elektrikli otomobil modeli. TESLA Model S Türkiye fiyatı ÖTV indirimi sebebiyle lüks sınıf sıfır km.

BMW 5 serisi ya da Mercedes E serisi ile aynı. Ama aracı aldıktan sonra bakım, onarım, parça değişimi, Kasko konuları epey zahmetli.

Aşağıda da Tesla Türkiye ofisinin adresi yer alıyor.

Teska hakkında

5Türkiye’de TESLA Araç Alanlar Garantiden Yararlanabilir mi?

Türkiye’ye ithal edeceğiniz bir TESLA otomobil için garantiden elbette yararlanabiliyorsunuz. Yakın bir tarihe kadar, aracınızı TESLA resmi ofisinin bulunduğu bir ülkeye götürmeniz gerekiyordu.

Ancak şimdi Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Türkiye Ofisi size yardımcı olabiliyor.

İkinci El Tesla İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here