Otomobiller öyle bir tutkuyu yansıtır ki onların hızları, tarzları, tasarımları, renkleri Otomotiv Devlerinin Amblemleri ve hatta tarihleri bile heyecan verir. İçimizdeki otomobil aşkıyla arabam.com olarak biz de çok ünlü bazı otomotiv markalarının amblemlerinin ne anlama geldiğini araştırdık.

Otomotiv Devlerinin Amblemleri: Mercedes Amblemi

Dünyanın en güçlü otomobil üreticilerinden biri olan Alman devi Mercedes’in amblemi de gerçek bir güç hikayesine dayanıyor. Bilindiği üzere Mercedes markasının kurucusu Karl Benz’dir. Karl Benz, “zarafet” anlamına gelen kızı Mercedes’in adını marka ismi olarak kullanmıştır. Karada, suda, havada bulunan ve evrensel gücü temsil eden daire içindeki bir yıldız imgesi tasarlatan ve bu imgeyi önce evinin tepesinde sonra da markasının ambleminde kullanan ünlü iş adamı, bugün dünyanın en çok tanınan simgelerinden birinin de yaratıcısı olmuş. İkinci el Mercedes ya da sıfır kilometre bir Mercedes almayı düşünüyorsanız evrensel gücün yıldızına sahip olmanın vereceği heyecanı da hesaba katın.

BMW Amblemi

Almanya’da bir deyiş vardır: “Türkler BMW sever”. Gerçekten de bu prestijli otomobil markasını seviyoruz. BMW, ilk ürettiği uçak motorlarından buyana tüm dünya için hız, prestij ve ergonomi sembolüdür. Yenilikçi olmayı da çok önemseyen BMW son yıllarda ürettiği hibrit araç teknolojisiyle çok konuşuluyor. Markanın amblemi ise ilk yıllardaki uçak motoru üretimine işaret ediyor: Bir uçak pervanesi ve arkasındaki gökyüzü mavisi.

Ford Amblemi

İlk kez seri üretime geçen otomobil markası olarak hem endüstri devrimine yön veren hem de bugüne dek insan yaşamına dokunan Ford, güçlü, halktan ve samimi bir tarza sahip. Henry Ford’un “herkes için otomobil” hayalinin fazlasıyla gerçekleştiği dünyamızda Ford markasının amblemi mavinin özgürlük etkisi ve geçmişin izlerini yansıtan italik yazı karakteriyle ama en çok da endüstrinin metali ile çok değerli.

Porsche Amblemi

Alman otomotiv endüstrisinin dünyaya armağanı olan Porsche’nin amblemi, oldukça yerel çizgiler taşıyor. Zaten markanın tüm dünyada hayranları olsa da oldukça milliyetçi bir tarzı var. Porsche logosundaki siyah at, Stuttgart şehrinin ambleminden alınmış, geyik boynuzları ve kırmızı siyah çizgiler de Almanya’daki bir köyü simgeliyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here