Bazı otomobiller, öyle çekicidir ki, onlara sahip olmayı bir yana bırakın şöyle bir tur atmak bile lüks bir yaşam tarzının habercisidir. Kim itemez ki diyeceğiniz türden bir otomobili inceledik: 2017 model Makyajlı Mercedes Benz S Serisi.

Oto Haber Dergisi, Mercedes Benz S Serisi için 12. sayısında ‘Asfalttaki Huzur’ yorumunu yapmış. Bu tanımlamaya tamamen katılıyoruz. Yolun ve motorun gürültüsünü bu kadar iyi absorbe eden çok az otomobil vardır. Bu sessizlik, kendinizi müthiş konforlu bir yolculuğun içinde bulmanızı açıklıyor. Peki, Mercedes Benz S Serisi’nin özellikleri neler, Mercedes Benz S Serisi makyajı ile neler değişmiş, Mercedes Benz S Serisi Fiyatı ne…

Makyajlı Mercedes Benz S Serisi’nin Özellikleri

Öncelikle Mercedes Benz S Serisi’nin iç mekanındaki malzeme kalitesi ve mükemmel işçilik öyle böyle değil. Sıradan bir ‘malzeme işçilik kalitesi yüksek’ tanımlamasını çok aşıyor, otomotiv endüstrisine feyz olacak seviyede. Aracın ana amacı, birinci sınıf sürüş deneyimi yaşatmak. Hal böyle olunca oturduğunuz koltuktan, kullandığınız araçlara kadar her şey ince ince düşünülmüş ve öyle olduğu da size fazlasıyla hissettiriliyor.

2017 Makyajlı Mercedes S Yakıt Tüketimi

Araç, şehir dışında 5.0 litre yakıt tüketimi yapıyor. Şehir içi yakıt tüketimi ise ortalama 6,9 litre.

Makyajlı Mercedes S Serisi Hızlanma Verileri Nasıl?

  • 0-50km/s: 2.0sn.
  • 0-80km/s: 3,9sn.
  • 0-100km/s: 5.5sn.
  • 0-120km/s: 7,6sn.
  • 0-130km/s: 8.8sn.
  • 0-400m: 13.8sn.

Dizel Mercedes S Serisi

Makyajlı Mercedes Benz S Serisi dizel motorun sunacağı avantajları saymaya gerek yok. Ülkemizde özellikle bu dizel motoru ile çok ilgi göreceği kesin.

Gemi Gibi!

Uzun şasili sedanlara halk arasında ‘gemi gibi’ denir ya, Mercedes Benz S serisinin yeni modelini görmeden hiç bir otomobil için bu tanımı kullanmayın. Standart bir sedan otomobile göre ortalama 130mm daha uzun çünkü. Bu kadar büyük olmasına rağmen yumuşak direksiyon simidi, etkileyici derecede başarılı olan süspansiyon simidi ve diğer detaylar son derece dengeli bir yolculuk ve konforlu bir sürüş sunuyor.

Mercedes S Kaç Çeker? 4 Tekerden Çeker 

4 tekerden çeker olan otomobilin yol tutuşu çok başarılı. Aşırı salınımın önüne geçen süspansiyon sistemi ise müthiş seviyede etkileyici.

Aşırı Güvenli Bir Otomobil

Adaptif Cruise kontrol sistemi hatasız çalışan 2017 model Makyajlı Mercedes Benz S, otonom sürüş işini çözmüş bile. Adaptif Cruise kontrol sistemini devre dışı bıraksanız bile pek çok güvenlik odaklı teknoloji arka planda çalışmaya devam ediyor. Şerit takip asistanı ise özellikle virajlarda işleri epeyce kolaylaştırıyor.

Arka Koltukta Sağda Oturun!

Mercedes, bu otomobili biraz da sürücüsü olan ve arka koltukta dinlenen iş adamları için tasarlamış. ‘adam’ dediysek; bu kelime aslında ‘insan’ anlamına geliyor yani gerçekte; sadece erkekler için kullanılmıyor. Söz konusu iş adamları sağ arka koltukta geniş geniş uzanabilirler. Çünkü 500mm uzunluğunda bir minder ve koltuk yatar vaziyete getirildiğinde evdeki yataktan bile rahat olabiliyor.

Mercedes’in Ağır Kapı Kolları

Mercedes kullananlar bilir, kapı kolları biraz ağırdır. Aracın kalitesine ya da sağlamlığına dalalet olan bu ağır kapı kolları, alışkın olmayanlar için biraz zorlayıcıdır. Mercedes markası, kapı kollarını vakumlu bir sistemle kolay kapanır kılmış. Onları kilit seviyesine getirmeniz yeterli. Vakumla kendiliğinden kapanıyorlar.

2017 Makyajlı Mercedes Benz S Serisi ‘nde Neler Değişmiş?

Marka yetkilileri şöyle bir açıklama yaptı: Toplamda 6500 adet değişiklik yaptık. Yani ikinci el Mercedes Benz S sahibiyseniz bilin ki yeni Mercedes S’de sizin otomobilinize göre toplam 6500 farklı detay var. Mesela far ve stop lambası grubu tamamen değişmiş. Hem ön hem de arka tamponlar da tasarımsal olarak tamamen değişmiş. Daha belirgin bir dış çerçeve söz konusu. Yeni Mercedes S Serisindeki üç kollu direksiyon simidini bazıları biraz fazla sportif buluyor.  Ancak bizce otomobile çok yakışmış.

Son Model Mercedes S’nin Rakipleri Kimler?

Audi A8 ve BMW 7 serisini Mercedes Benz S’nin rakipleri olarak konumlandırabiliriz.

Mercedes S Serisi Boyutlar

  • Dingil mesafesi: 3165mm
  • Toplam uzunluk: 5255mm
  • Toplam genişlik: 1899mm

Son Model Mercedes S Serisi Fiyatlar

Yeni S 400 d 4Matik fiyatı 1.030.400 TL’den başlıyor.

Yeni S 400 d 4Matik Long fiyatı 1.097.100 TL’den başlıyor.

Mercedes S Serisi fiyatlarını incelemek üzere en pratik yöntemlerden biri de ikinci el ve sıfır araç ilanlarına göz gezdiremktir. arabam.com’da ikinci el S serisi ilanlarını günlük olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca sıfır km S Serisi ilanlarını da takibe alabilirsiniz. Galerilerin dönemsel kampanyalarını inceleyebilirsiniz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here