İkinci El Araba Satmanın Püf Noktaları

0
3357

Arabanızı satmak sandığınızdan daha kolay olabilir mi?

Sahip olduğunuz otomobili yeni bir araba almak için, büyüyen ailenize yetmeyen küçük otomobilinizi daha geniş hacimli bir otomobille değiştirmek için ya da maalesef ekonomik nedenlerle satmak isteyebilirsiniz. Araba satmak çoğu zaman satın almaktan zordur. Çünkü uzun süre kullandığınız arabanızla öncelikle aranızda duygusal bir bağ oluşur. Bu bağ, arabanızı sizin gözünüzde aynı yaştaki aynı model ve markadaki muadillerinden daha değerli kılar. Bununla beraber, zarar etmeden otomobil satmak hatta bazen kar etmek isteyen satıcılar aldıkları teklifler karşısında hayal kırıklığına uğrayabilirler. Peki, hızlı, güvenli ve avantajlı bir biçimde ikinci el oto nasıl satılır?

1Online Satış Kanallarını Keşfedin

Tek başınıza sınırlı bir çevreye hitap edeceğiniz için ulaşacağınız alıcı sayısı az olacaktır. Bu da arabanızla ilgilenenlerin sizin istediğiniz fiyatı sunmamalarına ya da ilgilenenler arasından sizin beklentinizi karşılayanların çıkmamasına neden olur. Geniş kitlelere ulaşabileceğiniz online platformları ve sosyal medyayı mutlaka kullanın.

2İlanlarda Fotoğraf Kullanın

Vereceğiniz ilanda arabanızın her cepheden çekilmiş aydınlık ve net fotoğrafları olmalı. Bu fotoğraflar alıcıların en çok önemsediği konulardan biridir. Zira detaylı fotoğraf görmek alıcıda güven uyandırır. Kimse, doğru dürüst göremediği bir şeyi almaya talip olmaz. Aracınızın içeriden ön panel, ön koltuklar ve arka koltuklarının; dışarıdan ön – arka ve iki yanının, bagaj içi ve motorun fotoğraflarının güzel bir açı ile çekilmiş olduğundan emin olun. Varsa aracınızdaki çizik ve boyaların yakın görünümlerini ve geçirmiş olduğunuz bir kaza varsa hasar görüntülerini de ekleyebilirsiniz.

3İlan İçeriğini Özenle Hazırlayın

Vereceğiniz ilanda arabanız hakkında alıcının öğrenmek isteyeceği bilgileri detaylı olarak ifade edin. Çünkü detaylı bilgi, alıcı da güven uyandıracağı gibi ilanın arama motorunda da daha görünür olmasına yardım edebilir.

Aracınızın lastiklerinin ömrü, en son bakım tarihi, varsa hasar durumu ile ilgili özet bilgiyi ilanınızda verebilirsiniz.

4Ekspertiz Raporu Alın

Yapabiliyorsanız arabanız için tarafsızlığı kabul gören bir kurumdan ekspertiz raporu isteyin. Bu raporu ilanınıza ekleyin. Ekspertiz raporuna sahip ilanlar her zaman daha fazla ilgi görür.

5Arabanızı Temiz Tutun

Potansiyel müşterileriniz görmeden önce mutlaka arabanızı yıkatın. Temiz olması hem daha parlak ve yeni görünmesini sağlar hem de insan da satın alma isteği yaratır. Arabanız pisken, içinde çöpler varken ya da dağınıkken müşteriye göstermeyin, fotoğraflarını çekmeyin.

6Arabanıza Biraz Yatırım Yapın

Arabanızı istediğiniz fiyatlarla satmak için gerekirse cila yaptırmak, döşemeleri yenilemek, lastikleri değiştirmek gibi işlemlerle arabanızın değerini yükseltebilirsiniz. Bu işler, başlangıçta masraf gibi görünse de arabanızın daha kolay satılmasını sağlayacaktır.

7Arabanızı arabam.com ile satın!

Ülkenin dört yanından otomobil alıcılarıyla satıcılarını buluşturan arabam.com, arabanızı satarken en cazip teklifleri alabileceğiniz çok geniş bir pazar sunuyor. arabam.com`a girip ücretsiz üye olduktan sonra arabanız için hemen bir ücretsiz 2.el ilan verebilirsiniz. İlanların şablonları da arabam.com uzmanları tarafından belirlenerek size nasıl bir içerikle ilan çıkmanız gerektiği konusunda destek sunuyor.

Hemen Ücretsiz İlan Ver

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here