En Konforlu Aile Arabaları

0
5513

Kalabalık aileler ya da bebekli, çocuklu aileler için arabanın konforlu olması çok önemlidir. Zira, çıkılan uzun yolculuklarda daha çok hissedilen bu konfor detayı, çocukların huzurlu olmasını, yolculuğun keyifli geçmesini sağlayabilir. Tüm ailenin eşyalarını düzenli bir biçimde koyabileceğiniz geniş bir bagaj hacmi, çocukların uyuyabileceği konforlu arka koltuklar, ortamı eşit şekilde serinleten ya da ısıtan klima sistemi, yol ve motor sesini absorbe eden bir yapı, sunroof ve diğer ayrıntılarla ailece konforlu bir araba yolculuğu mümkün. Peki, bu konforlu aile arabaları hangileri, ailenizi en çok rahat ettirecek aile arabası markası ne, ailece konforlu bir yolculuk için nelere dikkat etmelisiniz, sizin için araştırdık.

En Konforlu Aile Arabaları Hangileri?

“Aile arabası nedir” ya da “en iyi aile arabası hangisidir” sorusunun yanıtı aslında otomobilde konfor sunan özelliklerin neler olduğuyla ilgilidir. Bir otomobilde aile için konfor sunan detaylar şöyle sıralanabilir:

-Geniş Bagaj Hacmi: Ailenizle çıkacağınız yolculukta tüm aile bireylerinin ihtiyaç duyacağı eşyaları düzenli bir biçimde saklamanızı sağlayan ve istediğiniz zaman erişmenize yardımcı olan geniş bir bagaj önemlidir. Ayrıca kısa mesafeli seyahatlerde de bebek arabası, çocuk için yedek giysi ya da oyuncakları saklayabileceğiniz bir bagaja sahip olmak sandığınızdan daha fazla konfor sunar.

-Geniş ve Rahat Arka Koltuklar: Çocuklar ya da yetişkinler için arka koltukta yapılan uzun yolculuklar biraz da rahat uyku ya da dinlenme olanağı sunabilmelidir. Bu nedenle satın alacağınız otomobilde aileniz için geniş, rahat yapıda ve terletmeyen kumaşla kaplı arka koltuklar olmasına önem vermelisiniz. Aksi halde yolculuk son derece yorucu ve rahatsız edici olabilir.

-Klima Konusu: Bazı otomobillerde en can sıkıcı konu klimanın geç çalışması, randımansız çalışması ya da tek noktaya etki etmesidir. Özellikle yeni modellerde büyük ölçüde çözülen klima problemleri ile tüm ortamı eşit şekilde ısıtan ya da serinleten klimalarla yolculuk çok daha rahat geçer.

-Süspansiyon ve Ses Yalıtım Önemli: Yol boyunca yolun ve motorun gürültüsü özellikle çocuklar için çok rahatsız edici olabilir. Elbette yetişkinlerde de uzun süreli seyahatlerde baş ağrısına neden olacak olan bu sesler, son model otomobillerin çoğunda oldukça iyi yalıtım ile engellenebiliyor. Elbette arabanın her tümsekte savrulmasını önleyen süspansiyon sistemi de hem sürücü hem de yolcular için konfor arttırıcı bir detay.

-Saklama Alanları: Yol boyunca kahve fincanını, su şişesini, biberonu koyabileceğiniz bir saklama alanına sahip olmak, bir şeyleri döküp saçmadan rahatça yolculuk yapmanıza yardım eder. Bu amaçla geliştirilen saklama alanlarını kullanabilirsiniz.

Aile İçin Hangi Araba?

Sedan modeller, geniş bagajı olan SUV ve Jeep modeller aileler için son derece konforlu olabiliyor. Elbette aile için konforlu bir station vagon gibisi de yok.

Bir Kaç Popüler Aile Arabası Önerisi

Citroen Grand C4 Picasso, 7 koltuklu, geniş bagaj hacimli, güvenlik odaklı ve şık tasarımlı bir aile arabası. Kalabalık aileler Grand C4 Picasso’yu çok tercih ediyor. Toyota Verso Premium da yine konfor odaklı, geniş hacimli ve güvenliği üst seviyede tutan bir aile otomobili. Ford Grand C-Max ise ülkemizde en çok tercih edilen aile otomobillerinden biri. Cam tavan, güçlü yol tutuş, sağlam motor gibi özellikleriyle çok seviliyor. Peugeout 5008 ise şık tasarımı ve konfor odaklı yapısıyla yine kalabalık ailelerin çok sevdiği bir araç. Elektrikli cam tavan perdesi ise otomobilin dikkat çeken bir özelliği. Fiat 500L Living, 7 kişilik oturma kapasitesine sahip en şık aile otomobillerinden biri.

Aradığınız Aile Arabası arabam.com’da!

Farklı araç tiplerini modele, yaşa, markaya ve daha pek çok detaya göre filtreleyerek inceleyebileceğiniz arabam.com, hayalinizdeki otomobile en kısa sürede ulaşmanızı sağlayan güvenli bir online araştırma ve alışveriş ortamı sunuyor. Ofisten ayrılmadan, evden çıkmadan sadece bilgisayarınız, akıllı telefonunuz ya da tablet cihazınızla aradığınız otomobile dair ikinci el oto ilanlarını ya da sıfır kilometre araba fiyatlarını kolayca inceleyebiliyor, almak istediğiniz araca kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here