BMW Motosikletlerin Hangi Serisi Size Göre?

0
8542

BMW Motosikletlerin Alsanız Hangisini Alırsınız?

BMW, sadece otomobil tutkunları için değil motosiklet tutkunları için de çok önemli bir marka değeri. Almanya’nın kalbinde Bavyera’da doğup büyüyen BMW’nin hikayesi aslında gerçek bir başarı, tutku, heves ve adrenalin hikayesi. Üstelik de yıllar süren daha doğrusu tam 100 yıl süren bir ortak akıl, ortak tutku projesi. Evet, BMW’yi özel kılan şey aslında tam da bu: Franz Josef Popp’un 1910’larin başlarında uçak motoru üretmek üzere başlattığı yolculuğu, 2017’ye dek aynı tutkuyla ama farklı bakış açılarıyla farklı zihinler sürdürdü ve bugüne getirdi. Böylelikle de BMW Motosikletlerinin macera dolu serüveni günümüze ulaştı.

Önce uçak motoru sonra motosiklet ve en son da otomobil üretmeye odaklanan, bulunduğu zamanın koşullarını en iyi şekilde değerlendirerek pazardan pay almayı hep başaran BMW, motosiklet dünyasına da yön veriyor. Eğer siz de ‘motosiklet alsam BMW alırım’ diyenlerdenseniz ya da BMW marka motosiklet ilanları ilginizi çekiyorsa sizin için keyifli bir BMW motosikletleri değerlendirmesi yaptık. Unutmayın! BMW arabadan önce motosiklet üretiyordu.

Peki, BMW motosikletlerin serileri içinde sizin en çok ilginizi çeken seri hangisi?

BMW Motosikletlerin Hangi Serisi Size Göre?

BMW motosikletleri çok farklı açılardan değerlendirilebilir. Biz Adventure Serisi, Touring Serisi, Roadster Serisi, Sport Serisi olmak üzere 4 seriyi ele aldık. İşte detaylar:

BMW  Motosiklet Adventure Serisi

BMW G 650 GS: İster zeminde ister toprak pistte sürüş keyfi yapabileceğiniz bir motosiklet olan 100km’de 3.2 litre benzinle oldukça tasarruflu olan bir seçenek.

BMW F 700 GS: Serinin en popüler tasarımlarından biri. F 650 GS’nin devamı niteliğinde tasarlanmış olan BMW F 700 GS motosiklet, ‘en ideal çok amaçlı motosiklet’ olarak kabul ediliyor.

BMW F 800 GS: F 650 GS’nin mirasçısı olan bu motor, hemen her tür sürücünün keyifle kullanabileceği bir model olarak dikkat çekiyor.

BMW F800 GS Adventure: Bir Enduro modeli olan motor, boru tipi çelik şasiye sahip.

BMW S 1000 XR: Adventure motosikleti olarak tasarlanmış olan bu araç, her yol tipine uygun olmasıyla çok tutuldu.

BMW R 1200 GS: Seyahat amaçlı olarak tasarlanan motosiklet, 125Bg güç sunbilen iki silindirli motora sahip.

BMW  Motosiklet Touring Serisi 

BMW F800 GT: 798 cc kapasiteye sahip su soğutmalı 2 silindirli sıralı motorlu bir araç. Oldukça iyi bir performans sunan motor, su soğutmalı teknolojinin avantajını sunuyor.

BMW R 1200 GT: Hem hava hem de su soğutmalı bir motora sahip. Sarsıntısız yol tutuşu konusunda oldukça başarılı olduğu söyleniyor.

BMW K 1600 GT: 1649 cc, 160 bg ve 175 Nm ile oldukça çekici bir araç. Arttırılmış yan yatma özgürlüğü motorun en önemli özelliklerindne biri.

BMW K 600 GTL: Yokuştan kolaylıkla kalkış yapmayı sağlayan eğim kalkış kontrolü ile dikkat çekiyor.

BMW Motosiklet Roadster Serisi

BMW K 1300 R: Agresif tasarımıyla dikkat çeken bir motosiklet. 1.293 cc motora sahip olan motosiklet, motor tutkunlarının hayallerini süsleyen tasarımlardan biri.

BMW R 1200 R: Oldukça kompakt olan ve keskin hatlarıyla seri olma hissini arttıran bu modelin mükemmel itiş kuvvetini 125 bg güç üreten motoru sağlıyor.

BMW S 1000 R: Tamamen performansa odaklanmış olan oldukça güçlü bir motara sahip. Tasarımındaki dinamik hatlar da çok dikkat çekici.

BMW F 800 R: Paralel ikiz motorla çalışan araç, yalın bir tasarıma sahip. Motoru 90 bg güç üretiyor.

BMW G 310 R: Tek silindirli 4 zamanlı 313 cc’lik motoru ile özellikle performans heveslilerine göz kırpıyor.

BMW Motosikletlerin Güçlüsü: Sport Serisi

BMW S 1000 RR: İlk kez piyasaya sunulduğu 2009 yılında Supersport sınıfında dikkat çeken bir motosiklet olmuştu. 2015’te ise tamamen yenilenerek piyasaya tekrar sunuldu. 199 bg güce sahip olan motosiklet, keyifli bir yolculuk vad ediyor.

BMW R 1200 RS: BMW’nin yeni Sport Touring modeli oldukça güçlü bir araç. 2 silindirli, hava sıvı soğutmalı motorla çalışıyor. Motosikletin 4 zamanlı boxer motoru onun gücünün kaynağı.

BMW K 1300 S: 175 bg güç, çok sportif hatlar ve seri hareket kabiliyeti ile dikkat çekiyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here