Araba Almak İçin Yılın En Uygun Zamanındayız!

1
1985

İlanları İncelemekte Fayda Var…

Yeni bir araba almayı düşünüyorsanız, şimdi tam zamanı. Avantajlı fiyatlarla ikinci el araba ya da sıfır km araba almak için Eylül- Ekim- Kasım dönemi mükemmel. Neden mi?

 

 

Araba Almak İçin Yılın En Uygun Zamanındayız!

 

Otomobil piyasası hem de ikinci el araç alımı için hem de sıfır km araç alımı için bazı dönemlerde daha fazla uygun olabilir. Belki, her marka-model için çok büyük bir indirim dönemi söz konusu olmasa da genel bir avantaj söz konusu olur. Bu durumun da bazı nedenleri var elbette. Gelelim uygun fiyatlı ikinci el araç almak için ve sıfır km araba almak için neden en uygun dönemde olduğumuza…

 

 

1. Dolar Kuru

Dolar kuru hala oldukça yüksek seviyede seyrediyor. Yani maalesef Türk lirası dolar karşısında hala epey değersiz görünüyor. Bu durumda tamamen ithalata dayalı olan otomobil sektörüne kesinlikle olumsuz yansıyor. Ancak yılın ilk yarısındaki sürekli dalgalı ve sürekli yükselen dolar ivmesine göre suların daha durgun olduğunu görüyoruz. Bu durum da otomobil piyasası için olumlu bir tablo yaratıyor. Alım satım konusunda daha canlı bir pazara neden oluyor. 

 

 

2. Ramazan ve Kurban Bayramı Geride Kaldı!

Türkiye’de dini bayramlar aileler için çok önemli. Nüfusun önemli bir kısmı da memleketinden uzakta yaşıyor. Durum böyle olunca bayramlarda uzun yola çıkmak, ailece memlekete gitmek, akraba ziyaretleri yapmak oldukça yaygın bir alışkanlık halini alıyor. Bu nedenle de pek çok araç sahibi aracını satmayı bayram sonrasına erteliyor. Bayramlar geçtikten sonra ise ihtiyaç nedeniyle ya da daha yeni bir model almak üzere arabasını satmak isteyenlerin verdiği ilanlarla ikinci el araç ilanları artıyor. Dolayısıyla seçenek çoğalıyor, fiyatlar için pazarlık gücü yükseliyor. 

 

 

3. Yaz Tatili Bitti

Yaz boyunca arabasıyla Ege ve Akdeniz sahillerine doğru yola çıkan aileler, arkadaş grupları ya da çiftler araçlarını satmayı sonbahara erteliyorlar. Tatil bitince de yine ihtiyaç sebebiyle ya da daha yeni bir model almak üzere araçlarını satışa çıkarıyorlar. Bu da yine bayram sezonunun sona ermesiyle benzer şekilde bir pazar avanatjı yaratıyor. 

 

 

4. Kış Geliyor!

Bir çok araç sahibi için, kara kış, araç bakımı, kış lastiği masrafı, otopark derdi demek. Özlelikle de kışın arabasını kullanmayanlar için araç masraf anlamına geliyor. Durum böyle olunca iyice kış bastırmadan arabasını satmak üzere 2. el araç ilanı veriyorlar. Yine pazarda ilans ayısı artıyor, pazarlık gücü yükseliyor. 

 

 

5. Sıfır Araç Kampanyaları Başlıyor!

Galeriler ellerindeki sıfır km araçları yıl sonuna doğru kampanyalı fiyatlarla satışa çıkarırlar. Bu da hem sıfır km araç almak isteyenler için hem de pazara rekabet getirmesi sebebiyle ikinci el araba alacaklar için avantajlı bir durum yaratır. Bazı marka modeller için neredeyse ikinci elinden bile ucuz denebilecek rakamlarla satılan sıfır arabaların kampanyalarını takip etmek için arabam.com sıfır km sayfasını inceleyebilirsiniz. 

 

 

6. Dolu Vurmuş Araçlar Pazara Düştü!

Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan dolu felaketi İstanbul ve çevresindeki araç sahiplerini ve açık alanda araçları olan galerileri, ikinci el araç satış bayilerini çok üzmüştü.  Dolu parçalarının sebep olduğu cam, ayna ve kaporta hasarı, komple boya ve düzeltmelerle çözülebilmiş, bu da araçların değerini epey düşürmüştü. Dolu vurmuş araçların sahipleri, bu durum unutulmadan, araçlarındaki boyanın sebebini hala açıklayabilecekken, araçlarını satmak/ elden çıkarmak istiyor. Özellikle de galeri ve ikinci el satış bayileri söz konusu araçları elden çıkarmak üzere kampanyalar yaptılar bile. Eğer kaporta boyası takıntınız yoksa motor ve yürüyen aksamı sağlam olan dolu vurmuş araçları değerinden bir miktar uygun fiyata almak için şansınız var. 

 

 

Son bahar ve kışa giriş dönemi ikinci el araba almak için en avantajlı dönem. Kış ortası ya da yıl sonu ise sıfır km araç almak için uygun zeminin oluştuğu bir süreç. Bu ip uçlarını iyi değerlendirerek hareket etmekte fayda var. Ancak ikinci el dolandırıcılarına karşı uyanık olup değerinden düşük fiyatlı araba ilanlarını sorgulamayı unutmayın. 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here