Mercedes-Benz 500E, çok bilinmeyen fakat modern standartlardaki araçlara göre de oldukça şaşırtıcı ve farklı olan bir araçtır. Ayrıca 1990’lı yıllarda en sevilen ve sahip olmak istenen bir Mercedes-Benz modelidir. İşte W124 Mercedes-Benz 500E özellikleri ve hakkında bilinmeyen ince ayrıntıları…

Araba severlerin toplandığı ortamlarda en çok hangi soru ile karşılaşıyorsunuz? Örnek vermem gerekirse geçen gün sorulan “Hayatına tek bir araba ile devam edecek olsan hangisini seçerdin?” sorusuna uzun süre yanıt vermekte zorlandım. Aklıma çok farklı modeller geldi fakat modellerin birçoğu gerçekten de işime yaramayacaktı. Eski araçların ruhunu sevdiğimden dolayı, birkaç dakika sonra aklıma Mercedes W124’ün 200E‘si geldi. Daha sonra da çıtayı 500E modeline yükselttim. Kasa olarak hemen hemen aynı olan bu modeller, motor performansı ve ufak detaylarıyla birbirlerinden ayrılmaktadır. Hayatımızı bir arabayla geçirmek zorunda kalırsak Mercedes-Benz 500E çok uygun bir yol arkadaşı olabilir.

Neredeyse mükemmel sürüşe yaklaşan bir otomobil olarak kabul edilen yaşlı Bavyeralı, 1990’ların şıklığını üstünde taşımaktadır. Ayrıca yüksek hızlı heyecanlar sunuyor ve sahibini lüks bir şekilde bir gemi seyahatindeymiş gibi hissettirebiliyor. 1990’ların kralı Mercedes-Benz 500E, bugün hala taze ve büyüleyici görünüyor. Kişisel düşüncem olsa da 1990’lı yıllar gerçek Mercedes-Benz modellerini son gördüğümüz yıllardır. Bugünkü W124 Mercedes-Benz 500E incelememizde hakkında bilinmeyenlere de yer vereceğiz. Öncelikle bu araç, W124’ün bir parçasıdır ve o zamanki en büyük rakiplerinden biri olan BMW M5’i rezil edebilecek bir modeldir.

W124 Mercedes-Benz 500E’ye Porsche diyebilir miyiz? W124 Mercedes-Benz 500E Özellikleri

Zamanında S-Serisi’nin geliştirilmesi ve üretilmesiyle birlikte kar altında kalan Mercedes-Benz, E-Serisi sedan otomobillerinin performans versiyonunu geliştirmek için dost komşuları Porsche’ye başvurma kararı almıştır. Porsche’ye gönderilen parçalarla, gerçekten fantastik ve efsanevi bir otomobil haline gelecek olan araç ortaya çıkarıldı. Ayrıca yılların bilgi birikimi döküldükçe, motoru Mercedes SL’den alacak şekilde gövde revize edildi.

Porsche, 500E modelini üretirken Mercedes-Benz firması ile oldukça ortak ve yakın çalışmalarda bulunmuştur. Ancak bu motorun geliştirilmesi tamamen Porsche’ye aittir. Bu yüzden de Mercedes-Benz 500E, standart bir araç değildir. Klasik ve ağırbaşlı görünüme sahip 500E, spor otomobiller kadar başarılı yol tutuşuna ve hızlanmaya sahiptir.

Mercedes- Benz 500E’nin motoru, tasarımın önüne geçiyor

Diğer otomobillerden daha geniş bir duruşa sahip olan 500E, aylar boyunca ortadan kaybolup, spor salonlarından çıkmamış gibi heybetli ve gösterişli durmaktadır. Ayrıca kaputun altındaki V8, aracın tasarımını anlamamıza sebep oluyor. SL roadster’dan ödünç alınan 5.0 litrelik 32 valfli V8, 322 beygir gücündeki motoru, sürüşleri çok başka boyutlara çıkarmaktadır. Özellikle tam otomatik vites şanzımanı da Porsche tarafından geliştirilmiştir. Bu yüzden aracın vites geçişleri de sportif diyebileceğimiz derece de hızlı ve akışkandır. Bir diğer önemli ayrıntı da Mercedes- Benz 500E, normal w124 kasadan daha geniştir.

5.5 saniyede 0’dan 100 km/s’ye ulaşan Mercedes-Benz 500E, 1990’lı yılların ve günümüzün en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca bu modelin bir üst paket ve donanımdaki versiyonu da bulunmaktadır. Ancak hali hazırda Mercedes-Benz 500E’nin motoru, tasarımı gibi güçlü durmaktadır.

Mercedes-Benz 500E AMG özellikleri W124 Mercedes-Benz 500E Özellikleri AMG versiyonu

E60 AMG versiyonu, 381 hp 6.0 litrelik V8 motoru ile oldukça güçlü ve şaşırtıcı bir motora sahiptir. Ayrıca bu modelin 0’dan 100 kilometre hıza çıkması sadece 5.1 saniye olarak bildirilmiştir. Özellikle AMG versiyonu ile normal 500E’nin arasındaki farkı merak edenler içinde E60 AMG, daha sert AMG süspansiyonuna, spor AMG egzozu ve onu daha küçük ama yine de oldukça yetenekli Mercedes 500E’den ayıran benzersiz çift tonlu deri döşemelere sahiptir.

Mercedes-Benz 500E’nin birçok sınırlı üretim modeli var W124 Mercedes-Benz 500E Özellikleri Limited Edition Versiyonu

Artık neslinin sonuna doğru Mercedes, 1994 makyajlı modeli olarak E500 Limited‘i piyasaya sürdü. İlk başta 500 adet üretilse de daha sonra birçok alıcının isteği doğrultusunda üretim adeti 951’e yükseltildi. Türkiye’de normal bir 500E bulmak oldukça zor. Bu yüzden sınırlı üretim makyajlı versiyonu veya AMG versiyonunu bulmak imkansız. Ancak yine de Limited yani sınırlı üretimindeki özelliklerden bahsedecek olursak bu modeller, 17 inç Evo II jantlara sahiptir. Sonuç olarak W124 Mercedes-Benz 500E özellikleri ve detayları, geçmişteki otomobillerin kalitesini ve farkını yansıtmaktadır.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here