Nostaljik Otomobil Reklam Filmleri-1

0
2977
nostaljik otomobil

Günümüzde otomobiller, hayatımızın bir parçası haline gelmiş ulaşım araçlarıdır. Özellikle ülkemizde 70’lerden sonra yayılmaya başlayan otomobiller o zamanlarda lüx göstergesiydi. Siyah beyaz ekranlardaki otomobil reklamları ise görenleri hayran bırakan cinstendi. Bu serimizde nostaljik otomobil reklam filmlerini derledik.

Nostaljik Otomobil Reklamları

 

Reklam filminde bahsi geçen Murat 124 günümüzde klasik statüsüne girmiş otomobillerden biridir. Her ne kadar “Hesaplı Otomobil” sloganıyla satışa sunulsa da deri koltukları, 4 teker disk fren teknolojisi, 70 ‘li yıllara ait bir otomobile göre diğerlerinden çok daha üstündü. Öyle ki daha sonra çıkan Murat 131’lerde arka frenler kampana. Hatta günümüz eş değer sınıf otomobillerde dahi arka taraflarda kampana olduğu gerçeği de bir hayli şaşırtıcı. Son zamanlarda fiyatları çok yükselen bu araçların değeri anlaşılmaya başlandı. Trabzon’dan Parise giden bir Murat 124 dahi bulunuyor. Bu araçlar “Hacı Murat” olarak da bilinmektedir.

“Özlem Daha İyi Yaşamaksa Renault 12 GTS” Sloganıyla reklam filmi yapılmış bu araçla birçok kişinin anısı vardır. İlk olarak Renault 12 olarak 1970 ‘lerde satışa başlayan bu araç makyaj geçirerek Toros adını almıştır. 2001 yılına kadar üretilmiş ve ülkemizde hala daha kullanılan bu araçları özellikle kırsa kesimde yaşayan insanlar tercih etmektedir. “Dağ Keçisi” olarak da adlandırılır.

“İşte Lada Samara” sloganı ile satışa çıkmış olan bu araçların arka camında bu slogan bulunmaktadır. İlk üretildiği zamanlarda insanların şaşkınlıkla bakması için oluşturulduğu kesin olmayan bilgiler arasındadır. Dünyada 1984-2013 yılları arasında üretilmiş olsa da ülkemizde bu otomobillerin 1988-2004 yılları arasında olanları bulunmaktadır. Yaygın olarak 1.5 litrelik karbüratörlü ve enjeksiyonlu motora sahip olan bu araçların karbüratörlü olanlarının motor gücü 72 beygirdir. Enjeksiyonlu modellerinin gücü ise 78 beygirdir. Bu araçlar zamanının güçlü otomobilleri arasında görülürler.

 

“5 Vites” gibi yazılar bulunduran Alman aracı Ford Taunus zamanının makam aracı olarak bilinir. Burun kısmı uzun olan bu araç adeta bir gemiyi andırmaktadır. Konfor yol tutuş ve süspansiyon sistemi oldukça  iyidir. Taunus’un tarihi 1940’lara dayanmaktadır. Birçok farklı kasa ve motor tipi ile 1994 yılına kadar gelebilmiştir. Bazı modelleri otomatik vites, klima ve hidrolik direksiyon gibi özellikleri bünyesinde barındırmaktadır.

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here