İkinci El Araç Satışlarında Neden Güven Sorunu Var?

3
4059

İkinci el araç almak isteyenler hep bir korku içerisinde ve güven sorunu yaşıyorlar. Bugün bu konuyu ele alan bir derleme yaptık.

Doların rekor seviyelere ulaştığı, Sıfır araç Fiyatlarının tavan yaptığı bugünlerde, ikinci el araçlara olan talep fazlasıyla artmış durumda.

Buna bağlı olarak ikinci el araç bakan kişilerin, satıcılar ile ilgili yaşadığı sorunları daha çok görmekteyiz.

Zaman zaman mizahi olarak ele alınan ikinci el konusu, herkesin bir şekilde gündemine geliyor.

1Keyfe Keder Boyalı İkinci El Araba

İlan sitelerinde oldukça farklı bir jargon kullanılıyor.

“Etek altı boyalı” tabiri, yoldaki taş izlerinden dolayı aracın kapılarının alt kısmının boyatılması anlamına geliyor.

“Keyfe keder boyalı” ; bu tabirin pek inandırıcılığı olmasa da 🙂 Araç sahibinin, aracın boyasının eskimesi ya da gözüne hoş gelmemesi sebebiyle komple boyatması olarak söyleyebiliriz.

“Dolu sebebiyle boyanmıştır”, “hasar kaydı vardır”,” boya takıntısı olan aramasın” şu para olur mu diyen gidip kuş serisine baksın” gibi aslında etik dışı söylemlerde söz konusu.

2Galericilere Karşı Güvensizlik

Bir aracı galeriden satılık diye almaktan vazgeçen çok insan var , aslında bu meslekler oldukça kıymetli ve araba almayı kolaylaştırması gerekiyor.

Emlakçılık içinde aynı şey söylenebilir. Meslek gereği bir kişinin evi ve ya arabası üzerine kazanç elde edecek şekilde satması işidir temelde fakat, ülkemizde notere gidene kadar her şey yolunda giderken noterden çıkıp, aracın satışını aldıktan sonra müşteriler açısından çok büyük masraflar ve sorunlar çıkabiliyor.

Özellikle araçların motorundaki sorunlar ve yapılmış olan kazalar etik bir şekilde tamamı anlatılmıyor. Hiçbir sorun yokmuş gibi lanse ederek gerçek dışı söylemlerle müşterilerin mağdur edildiği senaryoları çokça görmeye ve duymaya alışkın hale geldik.

3Eşeğinizi Sağlam Kazığa Bağlayın!

Ne olursa olsun, ister sahibinden olsun ister galeri aracılığı ile satılan bir araç olsun siz yinede , yaptırmanız gereken işlemleri uygulamaktan vazgeçmeyin elbette her meslekte olduğu gibi iyi niyetli ve kötü niyetli kimseler olacaktır.

En sağlıklısı bir ustaya göstermek , servise göstermek ve ekspertiz raporu almak olacaktır. Sonradan sorun yaşamamak adına içinize sinen bir araç olana kadar araştırmaya devam edin.

Çokta zaman kaybetmeden almaya da özen gösterin 🙂

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize Taş Değmesin.

 

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here