En ucuz spor otomobil tavsiyeleri ile karşınızdayız. Herkes mutlaka bir spor otomobile sahip olmanın hayalini kurmuştur. Kurulan bu hayaller yeni nesil spor otomobillerin sürekli olarak değişmesi ve olumlu yönde gelişmesi ile oldukça pahalı olma yolunda devam ediyor. Lüks yaşamında etkisiyle bu tip spor otomobiller çok daha ince işçilik ile üretilip daha pahalı fiyatlara satılıyor. Hadi yenisini alamadık diyelim eski spor otomobillere yönelelim. Bu sefer de lüks spor otomobillerin klasik adı altında yüksek fiyatlara satıldığına şahit oluyoruz.

Peki en ucuz spor otomobil sahibi olmak için minimum ne kadar ödememiz gerekiyor? Bunu cevabı en uygun fiyatlara sahip olacağınız spor otomobil tavsiyeleri listemizde. Buradaki fiyatlarda pahalı olarak değerlendirilebilir. Yine de en pahalı spor otomobillerinde yanında gerçekten çok ucuz kaldıklarını söylememiz gerekiyor. Vakit kaybetmeden listemize geçelim.

DeLorean DMC-12

En Ucuz Spor Otomobil listemiz efsane ile başlıyor. Geleceğe dönüş filminde gördüğümüz Delorean DMC-12 arabasının film için özel üretilmiş olduğunu düşünmüş olmanız muhtemel. Ancak şirket bu arabadan 1982 yılına kadar 7000 tane üretti. Şirket stratejik hatalar yaptığı için kapanmak zorunda kaldı. Satılamayan ve kötü algının kurbanı olan bu tasarım harikası çelik spor otomobile 35.000-40.000 dolar arası bir fiyata sahip olabilirsiniz.

Dodge Viper

Dodge Viper etkileyici bir spor otomobil olsa da rakiplerinin yanında çok pasif kalmıştır. Bu nedenl En Ucuz Spor Otomobiller listemizde yer verdik.

2010’dan sonra üretilmiş Viper’lar eskiye oranla kendisini biraz daha toparladı. Bu nedenle daha pahalı olarak karşımıza çıkıyor. İlk viper’lar 90’ların başında 40.000 dolara satışa çıktı. Bu fiyat şimdilerde bundan farksız. Birinci ve ikinci nesil Dodge Viper’ları bu fiyatlara bulmanız mümkün.

Ferrari Mondial

İlk üretim yılından bu yana adeta lüksün simgesi haline gelmiş bir Ferrari’yi ilk bakışta satın almak pek mümkün görünmüyor olsa da gayet mümkün olduğunu söylüyoruz. Ferrari mondial 1980’li yılların en iyi V8 motoruna sahip bir otomobiliydi. Bunun yanı sıra yakıt enjeksiyonu, elektronik ateşleme, ABS, hidrolik direksiyon konusunda da oldukça etkileyici bir spor otomobil olduğunu kanıtlıyordu. Dönemin en iyi özelliklerini üzerinde barındıran Ferrari Mondial Ferrari Ruhunu tam anlamıyla yansıtmadığı için müşteriler tarafından çok kabul görmedi. Ancak bu onu Ferrari’nin üretmediği bir araç yapmaz. Mondial Modern Ferrarilerin aksine daha çok halkın içinde yer alıyor. Bu da insanların sahip olduğunuz arabaya samimiyetle yaklaşmasını sağlar. Lüks Ferrariler her zaman onu satın alamayanlar için can sıkıcı olmuşlardır.

Şimdilerde 25.000 ile 35.000 dolar arasında bir Ferrari Mondial bulmanız mümkün.

En Ucuz Spor Otomobil listemiz devam ediyor.

Ferrari Testarossa

Listemizin bir başka Ferrarisi ile devam ediyoruz. Ferrari Mondial ile aynı yakın aralıklarla üretilen Testarossa ikonik tasarımı sayesinde x kuşağının yatak odası posterlerini süslemesine rağmen bir süper spor araba olamadı. Bir zamanlar Miami Vice adlı efsanevi bir TV şovunda yer alması ile gündem olmuştu. Bazı insanlar tarafından çok sevilen ve sayılan Testarossa, Ferrari olsanız bile halkın acımasız tepkisinden kaçamadı. Onu sevmeyen müşteriler tasarım anlamında peynir rendesine benzetti ve araçta ince ve karakteristik detayların eksikliğinden yakındılar.  Belki de bu arabayı eşsiz yapan da budur. Bilemiyoruz. Yine de eğer bir Ferrari sahibi olmak istiyorsanız gözden düşmüş bu harika İtalyan makinesine 35.000 ile 60.000 dolar arasında para ödemeniz yeterli.

Lotus Esprit

Klasik bir lamborghini esintilerini gördüğümüz Lotus Esprit’de süper otomobil olmanın kıyısından dönenlerden. Dikkatli bakınca araçta Mondial ve Testarossa detayları da görüyoruz.

Lotus iki şey ile ünlüdür. Olağanüstü yol tutuşuna sahip otomobiller ve bir o kadar da üzücü güvenlik zafiyetleri. Lotus Esprit 1976 yılında üretilen ilk versiyonu ile olağanüstü yol tutuşuna sahipti ancak güvenlik olarak tatmin etmedi. 1990’lı yıllarda üretilen versiyonda bu açık kapandı. Kısa sürede gözden düşen otomobil uygun fiyatlı olmasının yanında güvenilir hızlı ve çirkin olarak anılmaya başlandı. 25.000 ve 35.000 dolar arasında fiyata bu otomobile sahip olabilirsiniz.

Porsche 911

Porsche 911, Alman şirketinin 40 seneyi aşkın ürettiği güçlü bir spor otomobildir. 40 sene ayakta kalan ve bir 40 sene daha bu çizgiyi bozmayacağını düşündüğümüz Porsche 911 sahip olduğu popülariteye düşe kalka gelmiştir. Çok sayıda 911 üretimi markanın hatalarında ders aldığı bir sürecin meyveleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu meyvelerden bazıları tazeliğini yitirdiği için uygun fiyatlı bir şekilde yeni alıcılarını bekliyor. Bu ve daha fazla etkileyici Porsche 911’ler, 40.000 dolar gibi uygun bir fiyata alıcılarını bekliyor.

En ucuz spor otomobil tavsiyeleri listemizin sonuna geldik. En beğendiğiniz spor otomobili bizlerle paylaşmayı unutmayın 🙂

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here