Cem Bölükbaşı: Formula 3 Pilotumuz Kimdir ?

0
3184

Formula 3 Asya serisinde yarışmaya hazırlanan Türkiye vatandaşı pilotumuz Cem Bölükbaşı Kimdir ? Başarıları Nelerdir?

Cem Bölükbaşı: Bir Türk Yarış Pilotu

Geçtiğimiz yıllarda haberlerde sıkça başarılarını duyduğumuz ve göğsümüzü kabartan Cem Bölükbaşı geçtiğimiz günlerde Formula 3 Asya serisinde yarışacağını açıkladı. Bundan önce sanal yarışlarda ciddi başarılar elde eden Cem şimdi ise kendisini bambaşka bir kulvarda gösterecek. Sanal ortamdan gerçek pistlere uzanan hikayesi ile de birçok noktada örnek teşkil eden Cem’in hikayesi birçok diğer gencimize de umut oluyor. Bilindiği üzere ülkemizde Formula serileri ve alt klasmanları yaygın değil ve bu alanda kendini geliştirmek bir hayli zor. Ancak belki de Cem BlackArts Racing Takımı ile anlaşarak bu durumu farklı bir noktaya taşıyabilecek.

Cem, toplamda 15 yarış üzerinden gerçekleştirilecek Formula 3 Asya serisine katılarak, kariyerinde ilk kez bir Formula serisinde tam sezon yarışmış olacak. Cem yaptığı açıklamada: Motor sporlarının en üst seviyesi olan Formula 1’de ülkemi temsil etme hayalime bir adım daha yaklaşıyorum. Çok mutluyum. Sanaldan gerçek pistlere geçen hikayemde yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum, dedi. Böylelikle de nihai hedefinin Formula 1 olduğunu söylemiş oldu. Umarız ki açtığı yoldan pistlerde yetenekli nice gencimizi görebiliriz.

Başarıları Ve Kariyeri

Cem Bölükbaşı hikayesine 5 yaşında babasının motorkros yarışmalarına oğlunu dahil etmesiyle başladı. Motor sporlarına olan ilgisi çok küçük yaşlardan başlayan Cem bu tutkusunu hiçbir zaman da bırakmadı. Formula 1 Esports’da 70.000 kişi arasından ilk yirmiye kalan genç sporcu Fernando Alonso takımına seçildi. Böylelikle de sanal ortamda en üst klasmanlarda kendini gösterme başarısı gösterdi. E spor yarışmalarında 2017’de Abu Dhabi’de dünya beşincisi, 2018’de Red Bull Toro Rosso Takımı ile dünya ikincisi oldu.

Borusan Otomotiv Motorsport’un desteği ile ilk gerçek uluslararası yarışına katıldı. Cem Bölükbaşı bir açıklamasında “simülasyona başlamamdaki önemli hedeflerden biri olan gerçek pistlere geçmem için bu fırsat çok değerli” demişti. Öyle de oldu ciddi başarılar elde ederek yeteneğini gerçek pistlerde de kanıtlamış oldu. Ve bu sene de Formula 3 Asya serisinde BlackArts Racing Takımı ile onu F3 pistlerinde göreceğiz.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here