Araba Tutkunlarının İzlemesi Gereken TV Şovları

0
976

Araba Tutkunlarının İzlemesi Gereken TV Şovları… En ilginç araba TV şovlarından bazıları maceraya, modifikasyona, pist testine ve diğerleri klasik ve eski model arabalara odaklanmaktadır. “TV eskisi gibi değil!” sözlerini kaç kere söylediniz? Bildiğimiz üzere birçok TV şovu dijitale geçiş yaptı. Eğer aklınızdan geçtiyse, hatta bu düşünce bile geçtiyse yalnız değilsiniz. Bu ifadenin iki yönü vardır. Bir yandan, artık daha kaliteli videolar var ve içerikler daha çeşitli ve kapsayıcı.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, TV şovları ve araba şovları da değişti. Eski zamanlara baktığımız zaman gerçekten göze çarpan bir kaç araba TV programları vardı. Fast N’ Loud gibi şovlar, onlardan önce gelen çoğu araba TV şovuna saygı gösterir. Bu ilk TV şovları, araba tutkunlarının aklındakiler ile görebilecekleri arasında bir bağlantı sunuyordu. En ilginç araba TV şovlarından bazıları maceraya, modifikasyona, pist testine ve diğerleri klasik ve eski model arabalara odaklandı. Araba TV şovlarının çoğu tartışmalarla gölgelenmiş olsa da TV ve araba dünyasının ne kadar geliştiğine dair iyi bir referans noktası olmaya devam ediyor.

Top GearAraba Tutkunlarının İzlemesi Gereken TV Şovları

Jeremy Clarkson, James May ve Richard Hammond, Amazon aracılığıyla ekranlarımızı süslemeden önce TV kanallarında boy gösteriyorlardı. Bu üçlüyü yeni keşfediyorsanız, kaybettiğiniz çok fazla şey var. Eğer Jeremy Clarkson, James May ve Richard Hammond’u daha yakından tanımak istiyorsanız, bunu kronolojik sırayla yapmak için Top Gear’daki kariyerleriyle başlamanız gerekiyor. Üçlü, yarış pilotları The Stig ile birlikte 20 yılı aşkın bir süredir Birleşik Krallık’ta Top Gear gösterisine ev sahipliği yaptı. Jeremy Clarkson, 2015’te ayrılmadan önce ilk çıkışından bu yana gösterinin en uzun süredir devam eden sunucusuydu. Gösteri, dünya maceralarından pist testleri ve araç testlerine kadar motor dünyasının tüm yönlerine odaklanıyordu. Ayrıca Top Gear, üçlü arasında komedi benzeri bir kurgu içindeydi. İngiltere’deki başarısının ardından Top Gear, ABD versiyonu başlatıldı. Bununla birlikte gösteri, özellikle İngiltere’deki ev sahiplerinin sunduklarını çoğaltmaya geldiğinde sorunlarla karşılaştı: Bu sorun cazibe ve hayranlarıyla gerçek bir bağlantı sorunuydu.

Zamanla, tüm cephelerde başarılı olan üçlü bir ekip buldular.  Bu ekip Adam Ferrara, Tanner Foust ve Rutleg Wood gibi değerli isimleri içeriyordu. Orijinal sunucular hem Birleşik Krallık’ta hem de ABD’de Top Gear şovundan ayrılırken, şov bugüne kadar yayınlanmaya devam etmektedir.

The Fifth GearAraba Tutkunlarının İzlemesi Gereken TV Şovları

The Fifth Gear, 2002’de çıkış yapan bir İngiliz otomobil TV şovudur. Araba testleri, yarışlar, off-road ve genel olarak araba hayatının diğer yönleri etrafında odaklanmaktadır. Böylece gösteri, 1990’lardan 2000’lerin sonlarına kadar en popüler araba TV şovu olan Top Gear’ın yeniden yaratılması olarak karşımıza çıkmaktadır. Ne yazık ki The Fifth Gear, iyi bir gösteri olsa da özellikle birçoğu Top Gear’ın sulandırılmış bir versiyonu gibi hissettiğinden, birçok araba tutkununun dikkatini çekemedi. Bununla birlikte, önemli isimlerle çalışmasına sahip birkaç TV şovu arasındaydı. Gösteri kendi içinde otomobil tutkunlarını kendine çekti. Zirvede, bu araba TV şovu birkaç sunucunun karşımıza çıkmasını sağladı. En unutulmaz sunucular arasında Tiff Needell, Vick Butler-Henderson, Jonny Smith, Jason Plat, Tom Ford, Adrian Simpson ve Quentin Willson yer alıyor.

Wheeler DealersAraba Tutkunlarının İzlemesi Gereken TV Şovları

Wheeler Dealers, eski veya kötü durumdaki arabaların alınıp, tamir edilmesine odaklanan başka bir İngiliz otomobil şovudur.  Gösteri, 2003 yılları ve 2014 yılları arasında karşımıza çıktı. Finale kadar, gösterinin yayınlanmış 240’tan fazla bölümü vardı. Yıllar boyunca araba TV şovuna farklı sunucular ev sahipliği yaptı. En dikkate değer olanlar Mike Brewer, Edd China, Ant Ansted ve Marc “Elvis” Priestley’dir. Bununla birlikte, onarım ve restorasyon söz konusu olduğunda gösterinin kar ve zarar alması, hayran kitlesini sağlam tutan şeydir.

Gerçek işi yapmaya geldiğinde tüm ekibin özverisi ile desteklendi. Satın alma, parça değiştirme, elektronik ve diğer pek çok kişinin çöp araba olarak kabul edeceği şeyi neredeyse yeni, iyileştirilmiş ve restore edilmiş bir versiyona dönüştürmeye giden diğer en cesurca her şeyi içeriyordu. Ayrıca bölüm boyunca logoyu, sarf malzemelerini ve kullandıkları araçları ve hatta kullandıkları ekipmanın marka adlarını göstereceği tesadüfi reklamlarla karşılaşılmaktadır. Sonuç olarak “Araba Tutkunlarının İzlemesi Gereken TV Şovları” adlı içeriğimizden de yola çıkılacağı üzer TV sektöründe birçok kaliteli içerik üretilmiştir.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here