Akıllı şehirler için E-Mobilitenin önemi büyük ölçüde kendini göstermeye başladı. Akıllı ve yıkıcı teknolojilerin evrimi, şehirlerin daha akıllı hale gelmesinin yolunu açtı. Ve E-Mobilite (elektro mobilite) her şehir planlamacısının şehirlerinin kalitesini, sağlığını ve refahını iyileştirmeye çalıştığı için ilk sırada geliyor. Bu şekilde, elektrikli araçlar (EV’ler) iyileştirilmiş hava kalitesi ve azaltılmış gürültü kirliliği gibi iyileştirmeler sağlar.

Bir şehri akıllı yapmak, kirlilik çok yüksek endişe düzeyindedir ve tek çare, çeşitli yeşil enerji tekniklerinin verimli bir şekilde kullanılmasıdır. Bu, elektrikli bir aracın verimliliğini artırmaya yardımcı olacak ve elektrikli otomotiv teknolojilerinin geniş çaplı dağıtımıyla sera gazlarının salınımı azaltılabilir ve enerji kullanımı daha verimli olabilir.

Elektrikli araçların gelecekteki akıllı şehirlere tam olarak yerleştirilmesi, şebeke operatörlerinin ve son kullanıcıların araçlarla dinamik olarak etkileşime girmesine olanak tanıyan yeni Araçtan Şebekeye uygulamalarının geliştirilmesini gerektirecek. E-Mobilite, yerel yönetimler, araç üreticileri, sürücüler ve çevre dahil olmak üzere tüm taraflar için faydalıdır.

E-Mobilite Tam Olarak Nedir?

Günümüzde, mobilite hizmetlerinin gelişmesi büyümeye devam ederken, mobilite endüstrisi temel bir dönüşüm yaşıyor. Bu ilerlemeler, diğerleri arasında alternatif güç aktarma organlarını, bağlı ve kendi kendine giden araçları, isteğe bağlı mobilite hizmetlerini içerir. Bu dönüşüm büyük ölçüde dizel krizi, kirlilik, iklim ve çeşitli çevre sorunları ve kentleşmeden kaynaklanıyor. Ve bu sorunlar, tamamen elektrikli, plug-in hibrit ve hidrojen yakıtlı araçların kullanımını içeren E-Mobiliteye giden yolu açıyor.

Akıllı Şehirler için E-Mobilitenin Önemi!

Bu bağlamda, dünya son zamanlarda otonom araçlar içindeki hareketi gördü, çünkü birçok ülke 2021-2022’ye kadar onu karayollarında kullanmayı planlıyor. Otomotiv sektörünün yanı sıra, E-Mobility, dronları ve insansız hava araçlarını, elektrikli hoverboardları, elektrikli gemileri ve petrol tankerlerini ve elektrikli araçları, otobüsleri, arabaları, kamyonetleri, bisikletleri ve scooterları da kapsar.

Akıllı Şehirler için E-Mobilitenin Faydaları

Hizmet olarak hareketliliğin geliştirilmesi ve otonom araçların sayısındaki artış, kentsel hareketlilik modellerini önemli ölçüde değiştirecek,  ulaşım maliyetlerini azaltacak, trafik sıkışıklığını ve güvenliğini artıracak ve kentsel alanların yeniden tasarlanmasını sağlayacaktır.

Akıllı Şehirler için E-Mobilitenin Faydaları

Elektrikli araçların kullanımı bir dizi fayda sağlar ve en önemlisi neredeyse hiç gürültü olmadan çalışmalarıdır. Bu, gece gibi sessiz zamanlarda bile herhangi bir kısıtlamayı bozmadan kullanılmalarını sağlayacaktır. Ayrıca, yolların teslimat ve diğer çeşitli görevlerle daha sessiz olduğu yoğun olmayan saatlerde araç kullanma eğilimindedirler.

Elektrikli araçların sıfır egzoz gazı emisyonu, yakıt yok, emisyon yok ideolojisini karşılıyor. Ve eğer daha fazla müşteri ICE araçları yerine EV’leri satın alırsa hava kalitesi, bölge sakinlerinin sağlığı ve yaşam standardı nihayetinde iyileşecek ve şehri daha akıllı hale getirecektir.

2.El Elektrikli Araç İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here