Sıfır araç fiyatlarının yükselişe geçmesiyle birlikte sürücüler, alternatif araç seçenekleri aramaya başlar hale geldi. Bu sebeple ikinci el araçlara olan talepler arttı. Özellikle taksi çıkması araçların uygun fiyatlı olması sebebiyle tercihlerde öne çıkmaya başladı. Bu araçlar her ne kadar uygun fiyatlı olsa da uzun vadede pek çok sorun çıkarabiliyor. Bu noktada dikkatli araç satın alımı yapılması gerekiyor. Peki, siz taksi çıkması araç nedir biliyor musunuz? İşte, detaylar!

Taksi Çıkması Araç Ne Demek?

Taksi çıkması araçlar, bir dönem taksi olarak çalışmış fakat görevini tamamladıktan sonra araç şeklinde satışa çıkmış araçlardır. Bu araçlar, senelerce farklı sürücüler tarafından kullanıldığı için genelde daha çok yıpranırlar. Tabi, adından da anlayacağımız üzere taksi çıkması araçlar yüksek kilometrelere sahip arabalardır. Taksiler, çoğunlukla dizel motorlu olurken farklı model ve motor türleri ile karşılaşmak da mümkündür.

Taksi Çıkması Araba Alınır mı?

Taksi çıkması

Taksi çıkması arabalar için çeşitli kriterler bulunur ve satın alırken bunlara dikkat edip satın alınması gerekir. Öncelikle güvenilir oto ekspertiz merkezinden alınan rapor dikkatlice incelenmelidir. Tabi, bu noktada özel olarak arabanın motoruna da bakıp mevcut durumuna karar vermelisiniz. Genellikle taksi çıkması arabalar, sürekli trafikte olduğu için kazaya karışma ihtimali yüksek araçlardır. Bu süreçte aracın hasar kayıtlarını öğrenmek faydalı olacaktır. Ayrıca kilometresi yüksek olduğundan dolayı pek çok arızaya açık durumda olabilir. Tüm bu kriterleri göz önüne alarak satın alım kararını vermeniz gerekir.

Taksi Çıkması Araba Nasıl Anlaşılır?

Taksi çıkması arabaların kilometresi yüksek olduğundan ve genellikle arızaya açık olduğundan dolayı çeşitli hilelerle satışa sunulabilir. Örneğin araçların kilometresi düşürülebilir ya da ekspertiz raporunda oynamalar yapılabilir. Bu sebeplerden dolayı satış öncesi alıcı, aracın taksi çıkması olduğuna dair bilgilendirilmeyebilir. Yüksek kilometre dışında bu durumu anlamanın birkaç yöntemi var:

  • Boya Kontrolü: Bu tarz araçların genellikle renkleri sarıdan çevrilmiş olabilir. Güvenilir oto ekspertiz firmasının size verdiği raporda bu bilgiye ulaşabilirsiniz. Fakat artık taksiler sarı renge boyanmayıp sarı folyoyla kaplanır. Satışı yapılırken folyo kolayca kaldırılır ve bu sayede alıcılar renge dikkat ederek fikir sahibi olabilir.
  • Araç İç Mekanı: Sürekli olarak araç kullanıldığı için iç mekandaki yıpranma diğer araçlardan daha fazla olabilir. Özellikle direksiyon ve koltuklardaki yıpranma dikkat edildiğinde fark edilebilir.
  • Araç Motoru: Motorun aşırı yıpranmış olması taksi çıkmasına işaret olabilir. Bu araçlar eskiden bütün gün trafikte olduğu için daha çok bakıma ihtiyaç duyar.

İkinci El Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here