2018 Ford EcoSport 1.0 Ecoboost Detaylı İnceleme

0
13542

Yeni Ford EcoSport testi mi arıyorsunuz? Yeni EcoSport’un bagaj hacmi ya da yakıt tüketim miktarını mı merak ediyorsunuz? Murat Tosun, yeni EcoSport modelini test etti. Ford EcoSport 2019 teknik özellikleri, yakıt tüketimi, güvenlik donanımı ve daha fazlası yazının devamında. 2019 model Ford EcoSport hakkında detaylı bilgi için mutlaka okuyun!

İlk yeni Ford EcoSport yorumu: İşi bilen bir SUV olmuş.

Yeni Ford EcoSport iddialı tasarım özellikleri, beğeni kazanan yaşam alanı detayları ve Ford’a özgü sürüş karakteriyle bu işi, iyi biliyor. Önce biraz yeni EcoSport görsellerine bakalım.

Yeni Ford EcoSport Tasarım Özellikleri

Ford, bu işi biliyor ve araçlarının büyük bir bölümüne de son derece başarılı bir şekilde uyguluyor. Amerikan tasarımının getirdiği artıları son dönemlerde modellerine yansıtmayı başaran Ford, “bu işi biliyorlar” dedirtmeyi başarıyor.

Yeni Ford EcoSport’un tasarımına ve yüz çizgilerine baktığımız zaman heybetli görünen yapısı sayesinde küçük bir SUV olduğunu son derece başarılı bir şekilde arka plana itiyor. Olduğundan daha büyük ve olduğundan daha heybetli görünmeyi bu Amerikanvari tasarım çizgileriyle çok rahat bir şekilde başarıyor. Şişkin yüz tasarımı son derece kişilikli ve dikkat çekici görünüyor. Havalandırma ızgarasının uzun plaka tasarımına teslim olmayan yapısı da görünümün bozulmamasını sağlayan önemli etkenlerden. Motor kaputunun yanlardan profil detaylarına kadar şişkin olması ona agresif bir görünüm kazandırırken, büyük tamponuna yine büyük tasarlanmış aydınlatma grubu elemanları eşlik ediyor. Profil görünümünde de özellikle alt tarafta SUV karakteri belirgin kılan kabartma tasarım detaylarına yer verilmiş. Arka tasarımda da SUV karakterini ortaya çıkaran yapıya sahip. Tasarımla ilgili en önemli eksiklik bagaj kapağının yan tarafa doğru açıldığında görünümden aldığı olumlu puanların bazılarını siliyor olması.

Yeni Ford EcoSport İç Mekan Özellikleri

Keşke yaşam alanında da Amerikan araçlarına benzer bir tasarım olsaydı diye aklımızdan geçirdik. Ama sonrasında Avrupalı araç kullanıcılarının Amerikan yaşam alanı tasarımına hiç alışamadığı aklımıza gelince bu düşünceden jet hızıyla uzaklaştık.

İç mekan tasarımında daha önce bir Ford modeli kullanmışsanız asla yabancılık yaşamayacağınız bir yaşam alanı karşınıza çıkıyor. Bildik Ford yaşam alanı tasarımları bu araçta da görev yapıyor. Kullanışlılık açısından bu konuda Ford modellerinde bir sıkıntı yaşamıyoruz ama açıkçası küçük değişiklikleri de hak ediyoruz. En azından farklı bir tasarım formuna sahip olan araçta bu tip bir değişim olabilirdi. Orta konsolun üzerine konumlandırılan büyük ekranı bu araçta da sevemedik. Bunun yerine orta konsola monte ekranları daha çok seviyoruz. Genişlik açısından küçük ölçüleri olmasına rağmen yaşam alanında başarılı olan sonuçları çok rahat elde ediyor. İki yetişkin gerek ön tarafta gerekse arka tarafta sıkışmadan, rahat yolculuklar yapabiliyor. Görüş açıları konusunda da sıkıntı yaşamadık. İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi açısından da beklediğimizden daha yüksek çıktı. İç mekana yansıyan gürültü açısından beklentilerimizin altında sonuçlar elde etti. Dört kişinin yolculuk yaptığı zamanlarda son derece rahat edeceği bir yaşam alanı formunu yakalamışlar.

Yeni Ford EcoSport Motor Özellikleri

Motor seçenekleri açısından Ford EcoSport bize iki seçenek veriyor. Bu seçeneklerden biri benzinli biri dizel. Ancak dizel otomatik beklentisi içinde olanlar bunu bulamayacak çünkü dizel motor manuel şanzımanla satın alınabiliyor. Bunun yerine benzinli otomatik seçeneği karşımıza çıkıyor. Zaten bizler de bu versiyonu test ettik. Bu motor seçeneği 1.0 litre 125 HP güç üreten bir benzinli. Küçük hacimli motor seçenekler arasında kesinlikle en iyilerden biri. 6 ileri oranlı otomatik şanzıman seçeneği ile kombine edilmiş durumda. Açıklanan fabrika verilerine göre bu birliktelik ortalama 5.8 litre yakıt tüketimine imza atıyor. Yapmış olduğumuz sürüş sırasında 100 km karma yol parkurunda tüketimin 7.2 litre olduğunu gördük. Yine fabrika verilerine göre aracın son hızı 180 km/s ve 0-100 km/s hızlanmasını da 11.6 saniyede tamamlıyor. 1324 kg ağırlığında olan Ford EcoSport’un testi sırasında performansı yeterli bulduk. Gerekli olan yol hız ortalamalarını zorlanmadan karşılarken, ani hızlanma isteklerini şanzımanın başarılı çalışma karakteriyle karşılıyor. Küçük ama etkili motor seçeneği ile yeni Ford EcoSport’un elinin çok güçlü olduğuna karar verdik.

 Yeni Ford EcoSport Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yol tutuş özellikleri konusunda Ford markasının güven veren yapısı bu araçta da aynı şekilde karşımıza çıktı. Yola sağlam basıyor ve izinden ayrılmaya niyetli görünmüyor. Arka arkaya yaptığımız hızlı viraj geçişlerinde bizlere güven veren bir araç olduğunu ispatladı. Süspansiyon sistemi biraz sert bir çalışma karakterine sahip. Ancak bu yaşam alanındaki konforu beklediğimizden çok daha az etkiliyor. Çukurlu yerlerden geçişlerimiz sırasında daha fazla etkilenebileceğini düşünmüştük ama bu durumu yaşamadık. Sürüş karakterinin eğlenceli bir yapıya da sahip olması bu tarz sürüş beklentisi içinde olanları da mutlu edecektir. Konfor konusunda en önemli dezavantajı yana açılan bagaj kapağı. 356 litre ile 1238 litre arasında değişen bir bagaj hacmi sunuyor. Arka koltuklar katlandığı zaman sunulan alan gerçekten etkileyici. Ancak kullanım açısından yana doğru açılan bagaj kapağı kullanımda sıkıntılar yaşatıyor. Eğer aracın arka tarafı boşsa yüklemeler son derece kolay yapılıyor. İstanbul gibi park alanlarının çok kalabalık, parkların sıkışık olduğu şehirlerde kullanım sırasında sorun yaşamanız kaçınılmaz görünüyor.

 Yeni Ford EcoSport Güvenlik Özellikleri

EuroNCAP çarpışma testlerine 2013 yılında girmiş ve bu testlerden 4 yıldız almış. Son dönemlerde kriterlere eklenen teknolojik güvenlik özelliklerine sahip. Yeni Ford EcoSport yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 93, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 77, yaya güvenliğinden yüzde 58, güvenlik yardımcılarındansa yüzde 55 almış.

Yeni Ford EcoSport Yorumları

Murat Tosun’un yeni Ford EcoSport yorumları şöyle: Ford EcoSport küçük sınıfta yer alan bir SUV olmasına rağmen boyundan büyük işler yapıyor. Benzinli otomatik seçeneği ile tüketim ve performans beklentilerini zorlanmadan karşılıyor. Yaşam alanı kalitesi ve kullanışlılığı beklediğimden bile iyi çıktı. Tüm bunların yanında biraz daha uygun bir fiyat etiketine sahip olması lazım.

Yeni Ford EcoSport Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.0 lt
  • Motor Hacmi: 998 cc
  • Silindir Adedi: 3
  • Maksimum Güç: 125 HP
  • Maksimum Tork: 170 Nm

Yeni Ford EcoSport Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 11.6 sn
  • Maksimum Hız: 180 km/s

 Yeni Ford EcoSport Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Yeni Ford EcoSport Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 7.2 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.0 lt/100 km
  • Karma: 5.8 lt/100 km
  • Test: 7.2 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 134 gr/km

Yeni Ford EcoSport Boyutlar

  • Uzunluk: 4096 mm
  • Genişlik: 1765 mm
  • Yükseklik: 1713 mm
  • Dingil Mesafesi: 2519 mm

Yeni Ford EcoSport Bagaj kapasitesi

  • 356 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 52 lt
  • Boş Ağırlık: 1324 kg
  • Lastik Boyutu: 205/55 R16

Yeni Ford Ecosport bagaj kapasitesi, teknik özellikleri ve yakıt tüketim miktarı gibi detayları ile incelendi. Murat Tosun’a göre Ford EcoSport 2019 modeli, markanın SUV işini iyi bildiğini gösteriyor. Hayalinizde sıfır Ford EcoSport varsa ilanları mutlaka inceleyin.

Sıfır km Ford EcoSport fiyatları için buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here