2018 Volkswagen Tiguan Allspace 1.4 TSİ DSG Detaylı İnceleme

0
14654

2018 model Volkswagen Tiguan Allspace fiyatı ve diğer pek çok özelliği ile merak ediliyor. Özellikle kalabalık aileler için büyük bir konfor sunan 2018 Tiguan Allspace’in fiyatı rakiplerine göre eş seviyede sayılır. Diğer yandan pek çok kişi Tiguan Allspace test sürüşlerini de merak ediyor. Elbette sahibinden Tiguan Allspace arayan da çok. Kısacası son bir kaç aydır Tiguan Allspace 2018 modeli çok popüler. Murat Tosun da sizin için ve keyifli bir Volkswagen Tiguan Allspace testi yaptı. İşte Volkswagen Tiguan Allspace hakkında merak edilenler…

Sıfır Volkswagen Tiguan Allspace İlanları İçin Hemen Tıklayın!

2018 Model vw tiguan allspace Volkswagen Tiguan Allspace yorumları içinde belki de en can alıcı olanı Murat Tosun’un yorumu olacak: Markasındaki eksikliği tamamladı diyor. İşte markasının büyük aile otomobili alanındaki açığını kapatan Volkswagen Tiguan Allspace’in test sürüşü izlenimleri…

Markasındaki Eksiği Tamamladı

Volkswagen Tiguan, Allspace isimli daha uzun versiyonla 7 kişilik bir otomobil halini aldı ve kalabalık aileler için markadaki önemli bir boşluğu doldurdu.

İkinci El Volkswagen Tiguan İlanları İçin Hemen Tıklayın!

Volkswagen Tiguan Allspace Tasarım Özellikleri Nasıl?

vw tiguan allspace gorselleriVolkswagen artık modellerinde bir marka yüzü kullanıyor. Hangi sınıftan olursa olsun ortak çizgilerle şekillendirilen tasarımla aynadan baktığınızda arkanızdaki aracın bir VW olduğunu anlıyorsunuz. Yeni Tiguan Allspace modelinde de benzer bir durum söz konusu. Ayrıca bu model uzatılmış bir Tiguan olduğu için elbette tasarımda kardeşi ile ortak çizgiler kullanıyor. Standart modele kıyasla daha uzun olan otomobilin bu boyut farkını profilden net biçimde görmek mümkün. 3. sıra koltuk nedeniyle arka camlar da oldukça büyük tutulmuş. Aracın arka kapısının standart modelden büyük yapısı da onun uzatılmış bir Tiguan olduğunu ortaya koyuyor.

Yeni Tiguan Allspace’in ön kısmında yavan çizgilere yer verilmiş. Izgara ve onunla bütünlük içindeki farlarla birlikte kaslı motor kaputu tasarımı aracın dinamik görünmesini sağlamış. Amerika da dahil olmak üzere pek çok ülkede satışa sunulan Allspace global bir model olarak oldukça zorlu bir göreve sahip olmasına karşılık maskülen çizgileri sayesinde beğeni kazanmakta zorlanmıyor. Aracın arka kısmı ise standart Tiguan’da olduğu gibi öne kıyasla daha sade hatlardan oluşuyor.

Yeni Tiguan Allspace’in İç Mekanı Nasıl?

2018 vw tiguan allspace içi7 kişilik oturma kapasitesi, daha büyük boyutlar gibi Tiguan’la farklılaşan yapısı sayesinde Allspace’in iç mekanı oldukça geniş ve ferah. Aslında aracın iç mekanında koyu renkler hakim olsa da geniş camlar sayesinde iç mekana giren ışık miktarı yüksek ve ferahlık hissi başarılı. Önde ve arkada yeterli yaşam alanı sunan modelin, 3. sıra koltukları da rakiplerine kıyasla nispeten daha konforlu. Ancak elbette bu koltuklarla yetişkinlerin uzun yolculuklar yapması kolay değil, en arkadaki katlanabilen ve bagajda düz bir zeminde saklanabilen koltuklar daha çok çocuklar için ideal.

vw tiguan allspace kokpit görseliMalzeme ve işçilik kalitesi klasik VW standardını karşılayan Allspace’in konsolunun alt kısmında yine sert plastik malzemeye yer verilmiş. Konsolun genel yapısında ergonomi olukça yüksekken düğme ve şalterler diğer modellerden tanıdık olduğu için kullanım esnasında bir sorun yaşamıyorsunuz ve araca hemen adapte olabiliyorsunuz.  Aracın arkasında koltuklar katlı surumdayken sunulan 700 litrelik bagaj kapasitesi sınıfın en iyilerinden. Bu geniş yükleme alanında 7 kişilik kullanımlarda bile 200 litreden fazla alana sahip olabiliyor.

Yeni Tiguan Allspace’in Motoru Nasıl?

vw tiguan allspace vitesTiguan modelinde olduğu gibi Yeni Tiguan Allspace versiyonunda da çok fazla motor seçeneği yerine ihtiyaca tam cevap verebilen güç alternatifleri sunulmuş durumda. Test ettiğimiz model 1.4 litrelik TSI motora sahipti ve satışların büyük çoğunluğunun bu motorla yapılması bekleniyor.

150 HP güç üreten motor 6 ileri DSG vites kutusuna sahip. Sadece önden çekişli olarak alınabilen bu kombinasyonla Tiguan Allspace 100 km’de ortalama 6,4 litrelik fabrika verisi tüketim değerine sahip. Günlük sürüş koşullarında ise tüketim 7,5-8 lt dolayında geziniyor ki bu sonuç da ortalamalar içinde kalıyor.

vw tiguan allspace ekranDizel motor alternatifi olarak araçta 150 HP güç üreten 2.0 TDI motor ve 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor. Ancak elbette bu birliktelik aracın fiyatını artırdığı için Tiguan Allspace daha çok 1.4 TSI ile tercih edilecektir.

Benzinli motorun alt devirlerden itibaren güç üretme konusunda bir eksikliği yok. Ayrıca şanzıman oranlarının da ilk üç viteste nispeten kısa tutulması sayesinde performanslı kullanımlarda da beklentiler karşılanıyor. Sabit hızda giderken vitesin hemen altıya alınması sayesinde de tüketim yapmak kolaylaşıyor.

2018 Tiguan Allspace’in Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri Nasıl?

vw tiguan allspace iç mekan detaylarıYıllardır kendisini kanıtlamış olan 1.4 TSI motor ve 6 ileri oranlı DSG vites kutusu sayesinde Yeni Tiguan Allspace kullanım keyfi konusunda çok iddialı bir model. Gerek hızlanma gerekse konforlu sürüş isteklerine cevap vermekte en ufak eksiklik yaşatmayan otomobilin şanzıman oranları oldukça iyi ayarlanmış. Her ne kadar VW artık DSG vites kutusunda 7 ileri orana geçmiş olsa da 1.4 TSI hala 6 ileri oran kullanıyor.

vw tiguan allspace koltuklarıAracın yerden yüksek yapısına rağmen yan rüzgarlardan etkilenmemesi sürücüsünün ona duyduğu güveni artırıyor. Direksiyon sistemi biraz ağır olsa da alışmak çok vakit almıyor. Ancak karoser salınımları hızlı girilen virajlarda biraz fazla. Sessizlik konusunda oldukça başarılı olan modelin yüksek süratlerde bile iç mekana gürültü almaması da alkışı hak ediyor.

Versiyona bağlı olarak sunulan büyük jant-lastikler arkada oturanlar için biraz konforu törpülüyor olsa da yol tutuşa katkıları tartışılmaz.

Tiguan Allspce’in fren pedalını hassasiyeti ise oldukça yüksek. Panik frenlerde bile araçla yaptınız frenlerde stabilitenin korunması fren mesafesinin de kısa olmasını sağlıyor.

Yeni Tiguan Allspace’in Güvenlik Özellikleri Nasıl?

vw tiguan allspace bagajTiguan Allspace Euro NCAP çarpışma testine alınmadı. Buna karşılık aracın kardeşi Tiguan bu teste dahil oldu. 2016 yılında teste alınan ve 5 yıldız almaya hak kazanan otomobilin yetişkin korumasından elde ettiği yüzde 96’ık koruma onu sınıfını en güvenli modellerinden biri haline getirdi.

Sürücü ve yolcu ön havayastığı, Immobilizer, lastik basınç kontrol sistemi, sürücü ve ön yolcu yan ve tavan havayastıkları, uzaktan kumandalı merkezi kilitleme sistemi, elektromekanik hıza duyarlı direksiyon sistemi, park mesafe sensörleri ve görsel park desteği, hız sabitleyici, ESP, ABS gibi pek çok aktif ve pasif güvenlik elemanı Tiguan Allspace’in standart donanımında sunuluyor.

Yeni Tiguan Allspace Yorumları

Murat Tosun’un Yeni Tiguan Allspace Yorumları Nasıl?

İş, Volkswagen Tiguan yorumu yapmaya gelince; araç, zaten iyi bir modeldi. Allspace isimli versiyonla büyüyen gövde ve araca eklenen ilave 2 koltukla kalabalık aileler için VW’nin sorun çözücüsü haline geldi. Araçta sunulan motorlar kısıtlı görünse de tam ihtiyaca uygun olduğu için daha fazlasına gerek yok.

2018 Model Tiguan Allspace’in Teknik Özellikleri Nasıl?

Yeni Tiguan Allspace’in Motoru: 1.4 lt

  • Motor Hacmi: 1395 cc
  • Silindir Adedi : 4
  • Maksimum Güç: 150 HP 5000 d/d
  • Maksimum Tork: 250 Nm 1500 d/d

Yeni Tiguan Allspace’in Performansı Nasıl?

  • 0-100 km/s Hızlanma: 9.5 sn
  • Maksimum Hız: 198 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk
  • Yakıt Türü: Benzin

Yeni Tiguan Allspace’in Yakıt Tüketimi Nasıl?

  • Şehir İçi: 7.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı:  5.8 lt/100 km
  • Karma: 6.5 lt/100 km
  • Test: 8.4 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 145 gr/km

Yeni Tiguan Allspace’in Boyutları Nasıl?

  • Uzunluk: 4701 mm
  • Genişlik: 1839 mm
  • Yükseklik: 1674 mm
  • Dingil Mesafesi: 2787 mm

Volkswagen Tiguan Allspace’in  Bagaj Hacmi: 700 lt

  • Yakıt Depo Kapasitesi: 58 lt
  • Boş Ağırlık: 1630 kg
  • Lastik Boyutu: 215/65 R17

2018 Model Volkswagen Tiguan Allspace Görselleri İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here