Ford Fiesta, yakıt verimliliği ile öne çıkan ve çok tutulan bir Ford modeli, yakıt cimrisi bu otomobil detaylarını inceledik.

1Ford Fiesta Tasarım

 6 neslinin ardından makyaj operasyonuyla birlikte daha da çekici bir hal alan model, lansman rengi olan elektrik kırmızısı ile test konuğumuz oldu.

Markanın neredeyse tüm modellerinden görmeye alıştığımız ızgara, modeli daha agresif göstermiş.

Geriye doğru uzatılmış farlar akıcı tasarım sağlarken, kaput üzerindeki keskin hatlar Fiesta’nın sporcu kimliğini yansıtıyor.

Gündüz LED aydınlatmaları Titanium serisinde standart sunulurken, modele farklı bir hava kattığı kesin. Yıldız şeklindeki 15 inç alüminyum alaşımlı jantlar otomobili daha gösterişli sunarken marka size bunun yanında bir alaşımlı jant daha ve birde jant kapağı seçeneği sunuyor. Aynalar kapıların üzerinde konumlandırılmış ve A sütununda kelebek camın kullanılmış olması modelin bu kör nokta handikabını kapatıyor. Arkaya doğru uzanan omuz çizgisi ve alçalan tavan sportif görünüm sunuyor.

Sportif tasarımı arkada cam üstü spoyler tamamlarken, markanın başarılı motoru sol tarafa konumlandırılan bir armayla vurgulanmış. Tampondan farklı renkteki difizör bu bölümü daha çekici kılan bir başka detay. Boyut disiplinine baktığımızda Ford Fiesta, 3969 mm uzunluğa, 1764 mm genişliğe, 1495 mm yüksekliğe ve 2489 mm aks mesafesine sahip.

Bu değerler ile rakibi Clio’dan 93 mm daha kısa, 32 mm daha geniş, 47 mm daha yüksek ve 91 mm daha kısa dingil mesafesine sahip.

İç Mekan

 Model içeride malzeme kalitesi ve işçilik anlamında sıkıntı yaşatmayan bir kokpitle bizleri karşılıyor. Tüm detayların siyah renkte olması otomobilin içerisine kasvetli bir hava katmış. Ancak model burada size farklı renk kombinasyonları sunuyor.

Ford Fiesta

Gösterge paneli basit ve okunaklı. Direksiyon üzerindeki kumandalar ile ergonomi anlamında sıkıntı bu otomobilde yer almıyor.

Ön konsolun orta bölümünde “Sony” marka müzik sistemi yer alıyor. Bu sistemin performansı başarılı. Ayrıca USB bağlantı ile uzun süreli yolculuklarda otomobilin içinde sıkılmamanızı sağlıyor. Hemen altında havalandırma kumandaları yer alıyor. Kullanımı kolay ve sistemin çalışma performansı da başarılı ancak fazla sesli çalıştığı bir gerçek. Eşya gözü konusunda modelde yeteri kadar göz bulunuyor.

Hatta müzik sisteminin bağlandığı orta konsolun önünde bile kısıtlı bir alan mevcut. Önde oturan sürücü ve yolcuya yeterli alan sunan Fiesta arka bölümde boyu uzun misafirlerine sıkıntı yaratabilir. Bagaj bölümüne geldiğimizde ise Fiesta, 276 litrelik bir alan sunmuş. Bu değer ile rakibi Clio’nun gerisinde kalıyor.

2Ford Fiesta Motor

 Ford Fiesta markanın 3 silindirli ve ödüllü olan motoruna sahip. 999 cc hacmindeki motor yine markanın 6 ileri PowerShift otomatik şanzımanıyla birleştirilmiş.

6000 d/d’de 100 Hp güç üreten ünite 1400 ila 4000 devir bandı aralığında 170 Nm tork değeri sağlıyor.

1122 kg ağırlığında ki model 0-100 Km/s hızlanmasını 10,8 saniyede tamamlarken maksimum 180 Km/s hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri 4,9 litre olarak belirlenmiş.

PowerShift şanzıman sarsıntısız geçişlere sahip. Manuel olarak da kullanılabilen şanzıman sadece vites üzerindeki tuşlarla kontrol edilebiliyor. Biz sakin kullanımlarda 6,3 litre tüketim verileri elde ederken performans odaklı kullanımlarda 8,2 litre tüketim verisi elde ettik.

3Güvenlik

 Ford Fiesta, 2012 yılındaki çarpışma testlerinden 5 yıldızla ayrıldı. Önden çarpmalarda sürücünün göğüs kafesi ve iki kaval kemiği dışında tüm uzuvlara tam koruma sağlanırken, yolcunun ise iki kaval kemiği dışında tüm uzuvlarına tam koruma sağlanmıştır.

Yandan araçla çarpmalarda göğüs kafesi dışında tüm eklemlere tam koruma sağlanırken, sabit bariyer çarpmalarında göğüs kafesine sınırlı koruma sağlanmıştır.

Arkadan çarpmalardaki kamçı etkisine karşı boynu tam koruyan Ford Fiesta çarpışma testlerinden 5 yıldızı kaptı.

4Ford Fiesta Konfor & Yol Tutuş

 Ford Fiesta’da sert süspansiyonlara yer verilmiş. Bu detay otomobilin viraj performansına katkı sağlarken konforunu törpülemiş. Viraj performansı derken sınıfının hala en üstünde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Zorlandığında ilk kaymayı önden gerçekleştiren model ESP sistemi sayesinde siz rayında tutmayı başarıyor. Üst devirlerde motor, yüksek hızlarda yol sesi alan Fiesta yalıtım anlamında sınıf ortalamalarında bir performans grafiği çiziyor diyebiliriz.

5Teknik Özellik

Motor: 1.0 Ecoboost
Motor Hacmi: 999 cc
Silindir Adedi: 3
Maksimum Güç: 100 Bg 6000 d/d
Maksimum Tork: 170 Nm 1400-4000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 10,8 s
Maksimum Hız: 180 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 6,6 lt
Şehir Dışı: 3,9 lt
Karma: 4,9 lt
Test: 6,3 lt
CO2 Emisyonu 114 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 3969 mm
Genişlik: 1764 mm
Yükseklik: 1495 mm
Dingil Mesafesi: 2489 mm
Bagaj Hacmi: 276 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 42 lt
Boş Ağırlık: 1122 kg
Lastik Boyutu: 195/50 R 15

 

İkinci El Ford Fiesta İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

  1. Günlerce 2. elde otomatik+turbo motor kombinasyonu olan B segmenti bir araç aradım. İlk baktığım marka seat Ibiza, Skoda Fabia ve VW polo idi. Fakat bir arkadaşımın yönlendirmesi ile 2016 model 24 bin km de bir Fiesta 1.0 ecoboost kullanmam fikrimi tamamen değiştirdi. Eğer araç kullanmaktan keyif alıyorsanız ve sürüş odaklı bir araç istiyorsanız kesinlikle Fiesta diyorum. İnanılmaz bir yol tutuşu var, 1.0 ecoboost motor çok keyifli, inanın yeni polo ve yeni ibizanin 1.0 tsi motorundan çok daha geniş bir devir bandında kullanım gücüne sahip. Yakıt tüketimi tamamen sağ ayağınıza bağlı olarak değişiyor. Şu an kış şartlarında tüketim 7.0-8 civarında seyrediyor. Aracı ekonomi odaklı kullandığım söylenemez pek. Evet süspansiyon konforu olarak vag grubu araçların biraz gerisinde ama sürüş keyfi olarak kesinlikle Fiesta nın yanına yaklaşamazlar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here