Mercedes GLC Coupe tasarım konusunda sportif, güçlü ve karizmatik denebilir. Mercedes bundan 20 yıl önce ağırbaşlı ve karizmatik tasarımları ile bilinirdi. Yani bir Mercedes için sportif ve dikkat çekici bir tasarımı var demek çok kolay değildi. Şimdi ise durum çok farklı. Artık Mercedes logosu taşıyan bir model için karizmatik görünüm ve dikkat çekme hiç sorun değil. GLC ailesinin Coupe versiyonunda da durum farklı değil. Aslen bir SUV olsa da GLC Coupe adındaki Coupe ekinin hakkını veren bir sportifliğe sahip. Aracın önden arkaya tasarımında son dönemdeki markanın ürünlerinden esintiler görmek mümkün.

Genellikle araçların ön tasarımları hep daha iddialı olurken GLC Coupe’de durum biraz farklı. Aracın sportifliğini vurgulamak için tasarımcılar arkaya doğru alçalan bir hattı araca adapte etmişler. Bu da ilk bakışta dikkat çekiyor. Son zamanlarda bu tarz sportif veya Coupe olarak adlandırabileceğimiz SUV’ların sayısı artmaya başladı. Görünen o ki daha da artacak. Mercedes bu aracı bir modelden türetmekten ziyade sıfırdan tasarladığı için genel olarak tasarım uyum içinde görünüyor. Açık bir şekilde söylememiz gerekirse onu görüp ondan etkilenmemek mümkün değil.

Gerçekten tasarımıyla çok etkileyici bir otomobil olan GLC Coupe fiyatları için arabam.com Mercedes GLC ilanlarını takip edebilirsiniz.

İç Mekan

Mercedes GLC’nin içi geniş mi, iç mekan malzeme kalitesi nasıl gibi sorular varsa aklınızda, bu otomobil sizi kesinlikle memnun edecek, diyebiliriz. Söz konusu bir Mercedes’in iç mekanı olunca kalite ve premium detayların olacağı adeta garantidir. GLC Coupe’de de durum farklı değil. GLC Coupe opsiyonel donanımları olmasa bile çok kaliteli bir iç mekana sahip. Coupe olarak adlandırılmasından ve arkaya doğru alçalan tavan çizgisi nedeniyle araca dışardan bakıldığında arka koltuklarda sınırlı bir yaşam alanına sahip olacağı düşünülebilir. Ancak bu sanılanın aksine GLC Coupe’de bir sorun oluşturmuyor. Aracın arka koltuklarındaki yaşam alanı hem baş hem de diz mesafesi olarak son derece geniş. 3 kişinin sorunsuz yolculuk yapabildiği arka kısım gibi ön taraftaki yaşam alanı da son derece geniş ve ferah.

Mercedes GLC Coupe Tasarımı

Araçta sunulan deri döşemeli koltukların sizi çok başarılı biçimde sarması sayesinde he sürüşler esnasında güvende oluyorsunuz hem de uzun yolculuklar sonrasında bile yorulmuyorsunuz. Elbette iç mekanda bazı olumsuzluklar da yok değil. Bunlar içinde en çok dikkat çeken orta konsoldaki sonradan monte edilmiş gibi duran ekran. Açıkçası böylesi bir modele bu ekran hiç yakışmıyor. Hatta bu ekran gerçekte hiçbir Mercedes modeline yakışmıyor. Eski nesil Mercedes’lerde olduğu gibi ekran konsola gömülmeliydi. Bu tarz bir modelde bagaj kapasitesi konusunda eksiklik olacağını düşünenlere inat Mercedes bu modelde 505 litrelik yükleme alanı sunuyor. Koltukların da kolayca katlanması ile GLC Coupe bir anda devasa bir yükleme alanına sahip araç halini alıyor.

Mercedes GLC Coupe Motor

GLC Coupenin motor özellikleri ve GLC Coupe yakıt tüketimi konusu da çok merak ediliyor. GLC Coupe ülkemizde test ettiğimiz 2.0 litrelik benzinli motorla birlikte 2.2 litrelik dizel motorla ithal ediliyor. Tüm motorlar hem otomatik şanzıman hem de 4Matic 4 tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunuyor. Testini gerçekleştirdiğimiz 2.0 litrelik güç ünitesi 4 silindirli bir bloğa sahip. 210 HP güç ve 350 Nm torka sahip olan motor araca çok iddialı bir performans sağlıyor. 7,3 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlaması da bunun en önemli kanıtı. GLC Coupe gaza ilk dokunduğunuz andan itibaren kesintisiz güç üretmesiyle performans konusunda en ufak bir eksiklik hissettirmiyor.

Motordan gelen yüksek güç yola ise 9 ileri orana sahip otomatik şanzımanla aktarılıyor. Şanzıman genel olarak konfor odaklı hazırlanmış olsa da performans isteklerine de çabucak adapte olabiliyor. Elbette bu motor beraberinde dizel motorlara kıyasla daha yüksek bir tüketimi de getiriyor. Ancak sanılanın aksine bu tüketim zorlamalarda bile 10 lt’nin altında kalıyor. Şanzıman burada aracın düşük tüketimine büyük katkı sağlıyor ve GLC Coupe neredeyse 1.6 litrelik motorları kıskandıran tüketim sonuçlarına ulaşıyor.

Güvenlik

Bir Mercedes yıldızına sahip olup da güvenlikten eksiği olan model bulmak kolay değil. Firma güvenliğe büyük önem veriyor. GLC modeli de 2015 yılında EuroNCAP çarpışma testine tutuldu ve günü 5 yıldızla tamamladı. Model yetişkin korumasından %95 gibi son derece iyi bir skor alırken, çocuk korumasından da %89 almaya hak kazandı. Yerden yüksek araçlar için sıkıntılı geçen yaya güvenliği disiplininden %82 alırken güvenlik yardımcılarından %71 almış. Araçta standart olarak çarpışma önleme yardımcısı, ISOFIX bağlantısı, adaptif fren lambaları, ABS, ESP, sürücü-yolcu-yan-perde hava yastıkları standart olarak sunuluyor.

Mercedes GLC Coupe Tasarımı

Konfor & Yol Tutuş

Bir SUV’dan genel olarak hem konforlu olmasını hem de arazide iyi bir performans sergilemesini beklersiniz. GLC Coupe bu iki disiplini de aynı potada eritirken aynı zamanda performanslı da olabiliyor. Aracın yolla temasını sağlayan 19 inçlik kış lastikleri ve büyük ölçülü jantları nedeniyle teste başlarken konfor konusunda eksikleri olacağını düşündüğümüz GLC Coupe, 5 günlük oldukça karlı ve soğuk bir İstanbul haftasında gerçekleştirdiğimiz sürüşün sonunda en ufak bir eksiklik hissettirmeden ne kadar konforlu bir model olduğunu bize anlattı. Aracın ister yüksek hız isterseniz de şehir içindeki dur-kalk trafikteki kimliği konfor sevenleri mutlu edecektir. Ancak yüksek süratlere çıkıldığında sertleşen ve sürücüsüne güven veren direksiyon sistemi de bu tarz performanslı kullanımlarda en ufak bir olumsuzluk yaşanmamasını sağlıyor.

Yol tutuş ve konfor konusunda bu kadar başarılı olan GLC Coupe’nin tek olumsuz tarafı direksiyon simidinin yapısı olabilir. Direksiyon simidinin tasarımı güzel olsa da sanki kullanılan malzeme kalitesinden ötürü simidin içi boş gibi geliyor ve bu da güvensizliğe neden oluyor. 19 inçlik jantlara sahip olmasına rağmen enlemesine ve derin çukurlardan geçişlerde bile darbeleri başarılı şekilde absorbe eden model bu sayede arka koltukta oturanların konforunun azalmadan yolculuk yapmasını mümkün kılıyor.

Mercedes GLC Coupe Teknik Özellikleri

Motor : 2.0
Motor Hacmi : 1991 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç : 210 HP 5500 d/d
Maksimum Tork : 350 Nm 1200 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma : 7.3 sn

 

Maksimum Hız : 222 km/s
Frenler
Ön Hava kanallı disk
Arka : disk
Yakıt Türü : Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 8.5 km
Şehir Dışı : 6.3 lt
Karma : 7.1 km
Test : 9.0/ 100 km
CO2 Emisyonu : 166 g/km
Boyutlar
Uzunluk : 4732 mm
Genişlik : 1890 mm
Yükseklik : 1602 mm
Dingil Mesafesi : 2873 mm
Bagaj Hacmi : 505 lt
Yakıt Depo Kapasitesi : 57 lt
Boş Ağırlık : 1845 kg
Lastik Boyutu : 235/55 R 19 – 255/50 R 19

 

İkinci El Mercedes İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here