Mercedes GLA45 Tasarım

Standart GLA tasarım anlamında kardeşi A serisine benziyordu. GLA45 AMG’de ise işler biraz daha farklı. Kromaj ayrıntıların yerini bu modelde siyah ve keskin tasarımlı çıtalara bırakmış. Bunlar tamponun iki yanındaki havalandırma kanallarının kenarlarında kullanılmış. Tamponun alt bölümünde de splitter gözden kaçmıyor. Ön ızgara büyük marka logosuyla süslenirken tek krom çizgi kullanılmış. Krom detay üzerindeki “AMG” logosu modelin ateşli karakterini destekliyor. Yan bölümde yıldız şeklinde karartılmış jantlar yer alıyor. Eteklerde kullanılan siyah ayrıntılarla birlikte sportif bir hava yaratılmış. Arka bölümde standart versiyona göre daha agresif bir tampon grubu kullanılmış. Dörtlü egzoz çıkışı ve tavan spoyleri modele çekici bir hava katmış. Mercedes-Benz GLA45 AMG, 4445 mm uzunluğa, 1804 mm genişliğe, 1479 mm aks mesafesine sahip.

Mercedes GLA45 İç Mekan

Mercedes-Benz GLA45 AMG içeride kardeşleri A ve CLA’ya benzer bir kokpitle karşımıza çıkıyor. Model kırmızı dikişli detaylar, AMG’ye özel vites topuzu ve spor koltuklarıyla standart modelden ayrılıyor. Altı düz direksiyon alkantara ve deri detaylarla kombine edilmiş. Direksiyonun hemen arkasında krom kulakçıklar dikkat çekiyor. Gösterge panelinde karbon fiber kaplama detaylar göze çarpıyor. Ancak AMG versiyon için fazla standart. Modelde sizi özel hissettirecek bir ayrıntı ise kırmızı kemerler. Modelin sportif havası bu sayede içeri yansıtılmış. Mercedes modellerinden alışık olduğumuz direksiyon arkası vites kolu AMG modellerde orta konsola taşınmış. AMG’ye özel kabartma ile işlenmiş bu topuz oldukça şık görünüyor. Eşya gözü konusunda da model sınırlı alanlar sunmuş. Ergonomi başarılı. Ek olarak vitesin hemen gerisindeki joystick kumanda ile ön paneldeki ekran rahat bir şekilde kontrol edilebiliyor.

Mercedes GLA45 Motor

Ateşli model, kalbinde 2.0 litre turbo benzinli motor taşıyor. Bu motor; 6000 d/d’de 360 Hp güç ve 2250 ila 5000 devir bandı aralığında 450 Nm tork değeri sağlıyor. 7 ileri AMG Speedshift DCT şanzımanla kombine edilen ünite 0-100 Km/s hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlarken maksimum 250 Km/s hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre karma tüketim verisi 7,5 litre olarak belirlenmiş. Direk enjeksiyon özelliğine sahip olan bu sistem 200 bar basınca kadar destek sağlıyor. Ayrıca motor parçalarında kullanılan son teknoloji malzemeler onun başarısını oluşturan diğer etmenlerden. Çift kelebekli turbo ile gecikmeler de ortadan kaldırılmış. Şanzıman üç farklı moda sahip. Bunlar “Comfort”, “Spor” ve “Manuel” olarak sıralanıyor. Comfort modda model size en ekonomik sürüşü sağlarken Spor modda tüm gücünü sürekli üst devirlerde kalarak hissettiriyor. Bu tarz otomobillerde yakıt tüketimi sağladığı eğlence yanında önemsenmez. Modelle sakin kullanımlarda 9,2 litre, performanslı kullanımlarda 14,7 litre tüketim değerleri kayıtlarımıza geçti.

Launch kontrol sistemi

Modelin en etkileyici özelliklerinden biriside kalkış kontrol sistemi. Bu özellik sayesinde Mercedes-Benz GLA45 AMG en hızlı kalkışı size sunuyor. Sistemi çalıştırmak için orta konsoldan ESP tuşu ile Sport Handling Mode seçildikten sonra vitesi manuel moda alıyorsunuz. Daha sonra direksiyon arkasındaki kulakçıklarının ikisini de kendinize çekerek gösterge panelinde “Race Start” yazısını görene kadar bekliyoruz. Daha sonra onay için bir kez vites arttırma kulakçığına, iptal etmek içinse vites azaltma kulakçığına basabiliyorsunuz. Vites arttırma kulakçığına bastıktan sonra sol ayağınız frende kalacak sekil de gaz pedalına sonuna kadar basıyorsunuz.  4000 devire kadar yükselen motor devri frenden ayağınızı kaldırdığınız andan itibaren sizi koltuğa yapıştırıyor. Bu sistem oldukça etkileyici ancak bu modu aktif etmek çokta kolay değil. Çünkü aracın motor sıcaklığı, frenlerin veya lastiklerin durumunun hepsinin optimum düzeyde olması şart.

Mercedes GLA45 Güvenlik

Mercedes-Benz’in yeni modeli GLA EuroNcap çarpışma testlerinden 5 yıldızla ayrıldı. Çarpışma esnasında kabini sağlam kalan model sürücünün ve yolcunun sadece sol kaval kemiği dışında tüm uzuvlarına tam koruma sağlanmıştır. Yandan araç ile çarpmalarda tam koruma sağlayan model, sabit bariyer çarpmalarında ise göğüs ve bel kısmı dışında tüm uzuvlara tam koruma sağlanmıştır. Önden ve arkadan çarpmalarda da boyun bölgesine sağladığı maksimum koruma ile Mercedes-Benz GLA çarpışma testlerinden 5 yıldızla ayrıldı.

Konfor & Yol Tutuş

Mercedes-Benz GLA45’te sert süspansiyonlara yer verilmiş. Konfor çıtası düşen model deyim yerindeyse viraj avcısına dönüşüyor. 4MATIC çekiş sistemine sahip olan model zemin durumuna göre güç aktarımını arka aksa %50 oranında aktarabiliyor. Bu sayede viraj çıkışlarına yüksek hızlar taşıyabiliyorsunuz.

Mercedes GLA45 Teknik Özellik

Motor: 2.0
Motor Hacmi: 1991 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 360 Bg 6000 d/d
Maksimum Tork: 450 Nm 2250-5000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 4,8 s
Maksimum Hız: 250 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 9,9 lt
Şehir Dışı: 6,1 lt
Karma: 7,5 lt
Test: 9,2 lt
CO2 Emisyonu 175 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4445 mm
Genişlik: 1804 mm
Yükseklik: 1479 mm
Boş Ağırlık: 1585 kg
Lastik Boyutu: 235/45 ZR 19

 

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here