1. Tasarım

Mercedes GLA 200 dış tasarımda yeni elmas desenli ön ızgara, yeni farlar ve LED gündüz aydınlatması ile birlikte yeni renk ve jant seçenekleri de geldi.

Türkiye pazarında standart olarak sunulan LED yüksek performanslı farlar, bugüne kadar sunulan bi-xenon farların yerini alıyor.

Gün ışığına yakın bir aydınlatma sağlayan LED farlar, gece sürüşlerinde gözlerin rahatsız olmasını önlüyor.

Xenon farlara oranla yüzde 60 daha az enerji tüketen LED farlar, halojen farlarla kıyaslandığında ise yüzde 70 daha az enerji tüketiyor. Yeni uygulama araç ömrü boyunca ampul değişimini gereksiz kılıyor.

2. El Satılık GLA  İlanları

2. İç Mekan

gla 2

 

Kabinde çok fazla değişiklik yok. Yeni döşeme seçenekleri ve kromajlı kumanda düğmeler ilk göze çarpan detaylar. Mercedes GLA malzeme kalitesi Audi kadar olmasa da başarılı. Fakat eşya gözü sıkıntısı makyajdan sonra da devam ediyor.

Ön tarafta yaşam alanı idealken, arkaya geçildiğinde A Serisi gibi klostrofobik bir ortam var. Özellikle uzun boylu yolcular biraz sıkıntı yaşayacaklardır.

2. El Satılık GLA  İlanları

3. Bagaj Hacmi

481 litrelik bagaj hacmi BMW X1’in gerisinde kalıyor fakat çekirdek bir aile için yeterli alanı sunuyor. Yalıtım olarak sınıfının en sessiz modellerinden biri olan GLA, yol ve motor sesini kabine hemen hemen hiç sızdırmıyor.

2. El Satılık GLA  İlanları

4. Motor

Yenilenen GLA ülkemize 156 HP güç üreten 1.6 litre turbo benzinli ve 109 HP güç üreten 1.5 litrelik dizel motor seçenekleriyle satılıyor.

Her iki motor seçeneğinde de manuel şanzıman bulunmuyor. 7 ileri otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Test aracımızda yer alan 156 HP’lik 1.6 turbo benzinli motor sportif sürüşe de olanak tanıyor. 8.9 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabilen GLA 200, alt devirden itibaren turbonun da desteğiyle canlı karaktere sahip. Fabrika verisi ortalama 5.9 litrelik bir değer verilse de, bu değeri tutturmanız hiç de kolay değil. Şehir içinde agresif bir sürüş tercih ederseniz 10.0 lt/100 km’nin aşağısına düşme şansınız yok. Sakin kullanımda ise 8.5 ila 9.0 lt/100 km arasında yolculuk yapabiliyorsunuz.

2. El Satılık GLA  İlanları

5. Güvenlik

Her zaman olduğu gibi araç güvenliği Mercedes-Benz GLA’da da en önemli özellik. Yenilenen GLA’da aktif fren yardımcısı standart olarak sunuluyor. Öndeki araca olan mesafenin güvenlik sınırının altına düştüğünde sürücüyü uyaran sistem, gerektiğinde fren gücü desteği sağlıyor. Sürücünün tepki vermekte gecikmesi halinde sistem devreye giriyor ve çarpışmayı önlemek veya etkilerini hafifletmek üzere otonom olarak kısmi fren yapıyor.

Mercedes-Benz GLA’da “Attention Assist” de standart olarak sunuluyor. Bu donanım, sürücünün direksiyon hareketlerini takip ederek tipik yorgunluk belirtilerini algılıyor ve sürücüyü iç geçmesi veya dalma riskine karşı uyarıyor.

2. El Satılık GLA  İlanları

6. Konfor & Yol Tutuş

A Serisi’nde revize edilen süspansiyon sistemi GLA’da da kullanılıyor. Makyajdan önce sert olması yönünde oldukça şikayet edilen süspansiyon sistemi, biraz daha konfor odaklı olmuş. Gelen sürüş modları da makyajın artılarından.

Yeni GLA’da AMG paketle birlikte isteğe bağlı olarak daha alçak süspansiyon tercih edilebiliyor. Yol tutuş konusunda sınıfının en iyisi olan GLA, başarılı direksiyon sistemiyle de övgüyü hak ediyor. Standart olarak konforlu bir süspansiyonla donatılan GLA’da, AMG tasarım konseptiyle birlikte isteğe bağlı olarak daha alçak bir sportif süspansiyon sunuluyor.

Yine isteğe bağlı olarak sunulan off-road-konforlu süspansiyon ise 30 mm daha yüksek bir gövde sağlıyor. Artan yerden yükseklik arazi şartlarında daha rahat hareket etme imkânı ve daha yüksek bir oturma pozisyonu sağlarken araç etkileyici bir off-road görünümüne de kavuşuyor.

2. El Satılık GLA  İlanları

7. Teknik Özellik

Mercedes GLA 200 Yakıt Tüketimi
Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Yakıt Tüketimi 7.4 lt/100 km
Şehir Dışı Yakıt Tüketimi 5.1 lt/100 km
Karma Yakıt Tüketimi 5.9 lt/100 km
Test Yakıt Tüketimi  8.1 lt/ 100 km
CO2 Emisyonu 138 g/km
Mercedes GLA 200 Motor Hacmi
Motor Hacmi 1595 cc
0-100 km/s Hızlanma 8.8 sn
Maksimum Hız 215 km/s
Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk
Mercedes GLA 200 Boyutlar
Uzunluk 4424 mm
Genişlik 1804 mm
Yükseklik 1494 mm
Dingil Mesafesi 2699 mm
Bagaj Hacmi 481 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 50 lt
Boş Ağırlık 1435 kg
Lastik Boyutu 235/45 R19

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here