2019 Isuzu D-Max 1.9D AT6 Detaylı İnceleme

2
26343
Isuzu D-Max Test Sürüş İzlenimleri

Murat Tosun pickup modeller arasında en iddialı seçeneklerden biri olan Isuzu D-Max’i test etti. İddialı tasarımıyla dikkat çeken Isuzu D-Max tüm rakiplerinin karşısında iddialı olur diyen Tosun, “pickup sınıfının gözde modellerinden biri” dedi.

her yolu aşabilir bir araç

Isuzu’nun başarılı pick-up modeli D-Max, sunduğu özellikleriyle rakiplerinin büyük bir bölümünün önünde yer alabilecek kabiliyete sahip.

Tasarım Özellikleri

Meraklı bakışları zorlanmadan üzerine çekecek bir tasarıma sahip olan Isuzu D-Max heybetli yapısıyla beğeni kazanıyor. Araca bakıldığı anda çamurluklara doğru genişleyen ve ön kısımdan aşağı doğru uzanan kavis aracın yüzüne V şeklinde bir ifade vermiş. Ön ızgara, büyük Isuzu logosuyla pick-up’ın dayanıklı görünmesi sağlanmış. Darbe enerjisi emici tasarıma sahip kaput dizaynı, iddialı ve dinamik ön tamponu, başarılı panjur detayı, LED gündüz farları, ön tampona monte edilen nikelaj çerçeveli sis farları, alaşım jantlar çok dikkat çekici. Isuzu D-Max 13 farklı dış renk seçeneği LED stop lambaları ve bagaj kapağı D-Max’in dış tasarımındaki dikkat çeken detaylar. Aracın arka kısmında ise öne kıyasla daha sade bir anlayış hakim. Bu segmentteki modeller gibi dik tasarımlı stopların kullanıldığı araçta görünümü güzelleştirmek için krom tampona yer verilmiş. Profilden bakıldığında ise geniş çamurlukların ilk anda fark edilmesi onun güçlü görünmesini sağlarken off-road karakterini de öne çıkartmış. Amerikan pickup modellerine gönderme yapan tasarımıyla Isuzu D-Max beğenilen bir tasarıma sahip.

Isuzu D-Max İç Mekan Özellikleri

Isuzu D-Max’in yaşam alanı hem şık görünüyor hem de kullanışlılıktan ödün vermiyor. Öncelikle büyük ve kullanışlı ekran orta konson üzerine çok iyi bir şekilde monte edilmiş. Atıl görünmüyor ve son derece kolay bir şekilde kullanılıyor. Bu ekranın alt kısmında gerekli olan kumanda elemanları daire formlu bir tasarımla kullanılmış. Vites kolu biraz daha küçük ve daha az heybetli olarak tasarlansa daha iyi görünebilirdi. Ancak bu tasarımla da heybetli Isuzu D-Max tasarım detaylarına adapte olmuş.

2. El Isuzu D-Max Fiyat Listesi Burada!

Yaşam alanı tasarımı göze iyi görünen detaylara sahipken aynı zamanda kullanışlılık konusunda da beğeni kazanıyor. Aradığımız her şeyi yerli yerinde bulduk. Ferahlık konuşanda da bonkör olan yaşam alanında kalite hissi de yüksek. Bazı yerlerde elbette beklediğimiz gibi sert plastik malzeme kullanılmış ama bu durum tüm Pick-up modellerde aynı diyebiliriz. Eşya gözlerinin sayısını yeterli bulduğumuz yaşam alanında sessizlik beklentilerinin karşılığını da alıyorsunuz. Yaşam alanında sürücü ve yolcu tarafındaki tutamaklar nefis görünüyor. İç mekanda tek bölgeli otomatik klima, elektrikli sürücü koltuğu, deri döşemeli koltuklar, 8 inçlik dokunmatik ekran ve 3 USB bağlantısı da standart olarak sunuluyor. Havalandırma çıkışlarının altındaki bardaklıklar, sıcak günlerde klimanın serin havasından ikincil fayda sağlamak için çok uygun.

Dünyanın En Çok Satan Pick-Up’ı Hangisi?

Isuzu D-Max Motor Özellikleri

1.9 litrelik motoru ve başarılı çalışan şanzımanı ile bu tip araçlardan beklenen çekiş gücünü zorlanmadan sağlıyor. Tüm versiyonlarda sunulan 1.9 litrelik turbo dizel güç anlamında istediklerimizi verdi. 3600 d/d’de 164 HP güç ve 2000 d/d’de 360 Nm tork üretiyor. Modelin otomatik şanzımanlı 4×4 versiyonları 0’dan 100 km/s hıza 12.9 saniyede çıkarak başarılı bir performans sağlıyor. D-Max V-Cross, 1.9 litrelik motoru ve 6 ileri şanzımanla 100 km’de fabrika verisi 7.8 litrelik ortalama tüketime sahip. Biz yaptığımız sürüş esnasında tüketimi 100 km’de 8.8 litre olarak ölçtük ki bu da bu boyutta bir araç için makul bir sonuç. D-Max’in 6 ileri otomatik şanzımanında kullanıcılar sıralı vites değiştirme kolunu kullanarak manuel modu da tercih edebiliyor ve böylece daha sportif bir deneyim yaşayabiliyor. Aracın güçlü motoru ve şasisi sayesinde sayesinde 3.5 ton çekme ve 1 ton yük taşıma kapasitesine sahip.

En İyi Pick-Up Hangisi?

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Isuzu D-Max kullanım açısından da gerçek bir pickup ruhuna sahip. Bu araçlardan konforlu bir binek otomobil rahatlığı beklememek gerekiyor. Zaten bunu bilerek pickup model satın almaya karar verenler Isuzu D-Max’in tüm DNA’sında aradıkları karakteri bulacaklar. Öncelikle yola çok sağlam basan araçlardan biri. Özellikle yüklü olduğu durumlarda izine son derece sadık ve neredeyse raylarda ilerleyen bir tren gibi onu kullanmak mümkün. Asfalt kullanımları sırasında ona güven duyacağımız bir sürüş kabiliyeti sundu. Asıl onun oyun alanı olan asfalt dışı kullanımlardaysa başarılı dört tekerlekten çekiş sisteminin getirdiği artıyla engel tanımadı. Onunla nereye gitmek istersek isteyelim ulaşabileceğimiz yönünde güven duymamızı sağladı. 30 derecelik yaklaşma açısı, 23 derecelik uzaklaşma açısı, 22 derecelik rampa açısı ve 49 derecelik yan eğim açıları ile başarılı değerlere sahip. 5295 mm uzunluğunda olan Isuzu D-Max 1795 mm yüksekliği ile offroad kullanımlar sırasında küçük bir tank edası ile hedefine doğru ilerliyor.

Isuzu D-Max Euro NCAP ve Güvenlik Özellikleri

Isuzu D-Max 2012 yılında girdiği Euro NCAP çarpışma testinden 4 yıldız alırken, yolcu güvenliğinde yüzde 83, çocuk güvenliğinde yüzde 67 ve yaya güvenliğinde yüzde 51 puan aldı. Güvenlik yardımcılarından aldığı puansa yüzde 71 oldu.

Isuzu D-Max Yorumları

Murat Tosun’un Isuzu D-Max yorumları şöyle: Pickup sınıfından beklediğiniz ne varsa Isuzu D-Max onu size sunuyor. Hatta bazı özellikleri sayesinde rakiplerinin bir bölümünün önüne bile geçiyor. Asfalt kullanımında güven duyduğum bir sürüş karakterini bulduğum araç tam beklediğim gibi offroad kullanımlar sırasında şovunu yaptı.

Isuzu D-Max Fiyat Özellikleri

Isuzu D-Max fiyatı 165 bin TL’den başlıyor. En üst özellikleri tercih ettiğiniz zaman 265 bin TL gibi bir etikete ulaşıyor. Fiyatların biraz daha uygun olması onun gördüğü ilgiyi artıracaktır.

Isuzu D-Max Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.9 lt
  • Motor Hacmi: 1898 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 164 HP
  • Maksimum Tork: 360 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 12.9 sn
  • Maksimum Hız: 180 km/s
  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Kampana

Isuzu D-Max Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 9.3 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 6.9 lt/100 km
  • Karma: 7.8 lt/100 km
  • Test: 8.8 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 205 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 5295 mm
  • Genişlik: 1860 mm
  • Yükseklik: 1795 mm
  • Dingil Mesafesi: 3095 mm

Isuzu D-Max’in Bagaj kapasitesi

  • 976 kg
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 76 lt
  • Boş Ağırlık: 2024 kg
  • Lastik Boyutu: 255/60 R18

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here