Hyundai i20 Active Test Sürüş İzlenimleri

0
14356
2018 Model Hyundai i20 Active

Murat Tosun, Hyundai i20 Active test sürüşü yaptı. Türkiye’de üretilen Hyundai i20 Active modeli hakkında detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Hyundai i20 Active Test Sürüş İzlenimleri

“Hyundai i20 Active Türkiye’nin aile aracı”

Hyundai i20 Active Türkiye’nin aile aracı olarak ön plana çıkacak ve hak ettiği ilgili daha da artırabilecek tüm özelliklere sahip. Hyundai i20 Active 2018 modelini tasarım ve teknik açıdan inceledik. Ama önce Hyundai i20 Active 2018 görsellerine bakalım…

Hyundai i20 Active Görsel Galerisi

Hyundai i20 Active fotoğraflarına büyüterek bakmak için galerinin üzerine tıklayınız…

Hyundai i20 Active tasarım özellikleri

Hyundai i20 Active tasarım konusunda hem sevimli hem de kaliteli görünen araçlardan biri. Küçük boyutlarına rağmen tasarıma yapılan usta dokunuşlar onun daha büyük anlaşılmasını sağlıyor. Yüksek yapısı onun olduğundan daha büyük işler yapabileceğinin en önemli habercisi olarak ön plana çıkıyor. Önden bakıldığında gerçekten tüm dikkatleri üzerine çekecek kadar iddialı bir arazi aracı kimliğine sahip. Önden bakıldığında markanın artık imzası niteliğinde olan altıgen panjurla karşılaşıyoruz. Ancak asıl dikkat çeken detay tampon altı koruması. Altıgen panjuru vurgulamakla kalmayan bu parça aracın sportif ruhunu da temsil ediyor ve arazi kimliğine önemli bir gönderme yapıyor. Daha geniş tasarlanan dairesel sis farları da arazi şartları düşünülerek daha alçakta konumlandırılmış. Bu detaylarla önden bakıldığında i20 Active daha cesur ve güçlü bir karaktere kavuşmuş. En dikkat çekici ayrıntılardan birisi de yan etekler. Daha önceden de karşımıza çıkan kapı üzerinde konumlandırılan etekler aracın alt kısmını darbe ve çiziklere karşı koruyor. Arka tampona da eklenen koruma parçası ve dairesel geri vites ile arka sis lambalarının aracın sert görünümüne yaptığı katkı gözlerden kaçmıyor. Hem ön hem de arkadaki tampon altı korumaları gibi gümüş renkteki tavan rayları ile 17 inçlik alüminyum alaşım jantlar aracın sağlam karakterini yansıtıyor.

Hyundai i20 Active iç mekan özellikleri

2018 Hyundai i20 Active iç mekan görsellerine bakalım…

Versiyona göre iki renkte tasarlanan konsol ve metal pedal takımı dışında standart i20 ile herhangi bir farklılığın olmadığı iç mekan sınıf ortalamalarını yakalıyor. Ancak biraz karanlık kaldığını da sözlerimiz arasına eklememiz gerekiyor. Test aracının fotoğraflarından da görebileceğiniz gibi biraz daha aydınlık detaylara ihtiyaç duyuluyor.  Genel anlamda sade ve sürücü odaklı bir kokpit tasarımı sizi karşılıyor. Gösterge paneli şık ve okunaklı çizgilere sahip. Bu bölümde de biraz daha modern bir gösterge paneline sanıyoruz en kısa süre içinde kavuşacaktır. Orta konsolda yer alan 7 inç boyutundaki dokunmatik ekrandan navigasyon sistemi, bluetooth telefon bağlantısı ve müzik sistemi gibi birçok özelliği kontrol edebiliyorsunuz. Bu ekran hemen hemen bütün Hyundai modellerinde gördüğümüz ekran. Ekranın dokunma hassasiyeti başarılı ve komutu verdiğiniz anda uygulamaya geçiyor. Bu tip ekranlarda gördüğümüz en iyi dokunma hassasiyetinden birine sahip. Yaşam alanı genişliği konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Hatta aradığınızdan daha fazlasını bile buluyorsunuz. Özellikle fazla baş mesafesini sevenleri inanılmaz mutlu edecek. Gürültü biraz daha az olsa o da çok iyi olurdu.

Hyundai i20 Active 2018 motor özellikleri

2018 Model Hyundai i20 Active motoruBu aracın motor kaputunun altında son dönemlerin en sevdiğimiz ünitelerinden biri yatıyor. 998 cc hacmindeki bu motor seçeneğine güvenin çünkü o size beklediğinizden daha fazlasını hem performans hem de tüketim açısından verecek. 3 silindirli olarak tasarlanan bu motor 120 HP güç ve 172 Nm maksimum torka sahip. 120 HP maksimum güç 6000 d/d’de kullanıma sunuluyor. Eğer biraz fazla yakayım ama performansı görmek istiyorum derseniz bu devirlere çıktığınız zaman sizi etkileyici anlar bekliyor olacak. 7 İleri DCT çift kavramalı şanzımanın da başarılı çalışma karakteri ile Hyundai i20 Active 1.0 litrelik motorun performansı az olur diyen herkesi ters köşe yapacak kabiliyette. Üstelik Hyundai i20 Active bu motor kombinasyonunda fabrika verilerine göre 100 km ’de ortalama 5.2 litre yakıt tüketimi ile kullanıcısını da üzmüyor. Test kullanımımızda yakaladığımız 6.5 litrelik tüketim ortalamasını uzun yolda 5.9 litreye kadar düştü.

Alt devirlerinde turbo gecikmesi yaşatan araç, ardından atmosferik ünitelerin çok üzerinde bir performans sunuyor. Bu turbo gecikmesi torkun son dönemlerde alışkın olduğumuz devrin biraz üzerinde sunuluyor olmasından kaynaklanıyor. Ancak yine de 1500 d/d ve üzerine çıkıldığında bu sorun hemen ortadan kalkıyor.

Konfor ve yol tutuş özellikleri

Süspansiyon sistemi orta ayarlara sahip olmasına rağmen hızlı girilen virajlarda herhangi bir sıkıntı yaşatmıyor. Yüksek tavan yapısının sürüş karakterine getirdiği olumsuz bir özellik yok. Yan rüzgarlardan etkilenmesini bekliyorduk ama o bu tip rüzgarlara çok başarılı bir şekilde kafa tuttu. Konfor ve sportifliğin bir arada sunulduğu süspansiyon sistemi darbelerini çukur geçişlerinde darbeleri biraz fazla hissettik. Bu durum can sıkıcı bir boyutta yaşanmıyor ama bu tip sesler var. İstanbul gibi asfalt kalitesi düşük yollara sahip şehirlerde i20 Active’in çoğu rakibinden daha sarsıntısız bir yolculuk vaat ettiği söylenebilir. i20Active’in direksiyon sistemi orta sertlikte bir yapıya sahip. Yol tutuş konusunda da genel anlamda başarılı olan i20Active’nin direksiyon sistemi direkt çalışıyor. Sistemde bu fiyat skalasında olan tüm araçlarda olduğu kadar direksiyon boşluğu var. Direksiyon simidinin tasarımı ve kullanışlılığı da bizlere önemli bir sıkıntı yaşatmadı.

Güvenlik özellikleri

Hyundai i20 Active Euro NCAP çarpışma bizzat katılmadı. Aracın kardeşi i20 2015 yılında bu teste alındı ve 4 yıldız almaya hak kazandı. Hyundai i20 Active’in sahip olduğu elektronik yardımcılar yüksek puan almasına yardımcı olmuş. Hyundai i20 Active çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 73, yetişkin yolcu güvenliğinden oldukça iyi bir puan olan yüzde 85 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 79 puan almış.

Hyundai i20 Active Yorumları

Murat Tosun’un Yeni Hyundai i20 Active yorumları şöyle: Hyundai i20 Active 1.0 litrelik motoruyla övgüyü hak ediyor. Her türlü özelliği ile Türkiye’nin aile otomobili olacak özelliklere sahip. Türkiye’de üretiliyor olması onun rakiplerine karşı en önemli artılarından. Çünkü Yerli Malı ve Türkiye yollarını çok iyi bilen bir karaktere göre tasarlanmış.

Hyundai i20 Active Teknik Özellikleri

Motor: 1.0 lt /Motor Hacmi: 998 cc / Silindir Adedi: 3 /Maksimum Güç: 120 HP/Maksimum Tork: 172 Nm

Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 10.4 sn / Maksimum Hız: 190 km/s

Frenler

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Hyundai i20 Active Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Benzin Şehir İçi: 5.9 lt/100 km/ Şehir Dışı: 4.8 lt/100 km /Karma: 5.2 lt/100 km / Test: 6.5 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 119 gr/km

Boyutlar

Uzunluk: 4065 mm /Genişlik: 1760 mm /Yükseklik: 1529 mm /Dingil Mesafesi: – mm

Hyundai i20 Active Bagaj kapasitesi

320 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt /Boş Ağırlık: 1150 kg Lastik Boyutu: 205/45 R17

Hyundai i20 Active 2018 modeli, Türkiye’de üretiliyor. 2018 model Hyundai i20 Active almayı düşünenler için aracın teknik özellikleri ve tasarım detayları önemli. Murat Tosun, arabam.com okuyucuları için Hyundai i20 Active testi yaptı ve aracı detaylı olarak inceledi. Hyundai i20 Active yakıt tüketim miktarı, bagaj hacmi, boyutları, performans verileri ve daha fazlası hakkında rakamsal veriler paylaştı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here