2019 Hyundai i10 1.2 D-CVVT Elite Otomatik Detaylı İnceleme

1
33864
Hyundai i10 Kırmızı

2019 model Hyundai i10 testi arıyorsanız, Murat Tosun aracı sizin test etti. Hyundai i10 test sürüşü izlenimleri için okumaya devam edin…

Hyundai i10 Test Sürüş İzlenimleri

Murat Tosun giriş sınıfının iddialı modeli Hyundai i10’u test etti. Tam bir şehir otomobili olan i10, Murat Tosun’un hayatını nasıl kolaylaştırdı görelim…

“Kalabalık hayatımıza ferahlık kattı”

Otomobil sınıfının en küçük segmentinde yer alan Hyundai i10 2019 modeli, kullanım kolaylığı ile kalabalık şehirlerde nefes almanızı sağlayan bir araba olacaktır. Ayrıca otomatik şanzımanlı sıfır km araba arayışında en uygun fiyatlı seçenek olma özelliğini koruyor. Bakınız; Türkiye’nin En Uygun Fiyatlı Sıfır Otomatik Vitesli Arabası makalesi…

Hyundai i10 Tasarım Özellikleri

Boyutları küçük ama ona dışarıdan baktığınız zaman hiç de öyle görünmüyor. Kalıbının çok daha fazlasını sunan bir araç olduğunu daha ona ilk bakışta hemen belli ediyor. Nissan markasının Micra ile yakaladığı başarıya ortak olabilecek bir model olan Hyundai i10 tasarımıyla beğeni topluyor.

Küçük yerli i10’un sinirli yüzü onu çok çekici kılıyor. Aracın ön kısmında sivri farlar, onunla tezat oluşturan havalandırma ızgarası ve bumeranga benzeyen sis farı yuvaları kullanılmış. Makyajla birlikte yukarı alınan plakanın iki yanındaki gündüz farları ile aracın ön kısmı kızmış bir insanı andırıyor. Bu da ona karakteristik bir ifade kazandırmış. Arkada ise ön kısımdan farklı olarak büyük stoplara yer verilmiş. Özellikle farlara kıyasla çok daha sade olan stop gurubu arka kısmın elegant görünmesini sağlamış. Araçta standart olarak 15 inçlik jantlar ise şişkin çamurluklar içinde olduklarından daha büyük görünürken bu da araca sportif bir tat katmış. Genel olarak yeni Hyundai i10’un tasarımı yerini aldığı modele kıyasla bir hayli sert ve karizmatik olmuş.

Hyundai i10 İç Mekan Özellikleri

Tasarımına baktığınız anda yaşam alanında sizi nasıl bir kullanım alanının beklediğini merak ediyorsunuz. Kafanızda otomobil sınıfının en küçük segmenti olması düşüncesi de olduğu için küçük bir kullanım alanı bekliyorsunuz. Ancak kapılarını açıp yaşam alanına geçtiğiniz zaman durum hiçte beklediğiniz gibi olmuyor.

Sıfır Hyundai i10 fiyat listesi burada!

Hyundai i10 boyundan büyük işler yapıyor. Aracın iç mekanındaki canlı renkler iç mekanda da kullanılmaya devam edilmiş. Bu nedenle orta konsol biraz kadınsı bir görünüme sahip. Ergonomi sorunlarının olmadığı iç mekanda kullanılan plastik malzeme sert iken montaj kalitesi çok başarılı. Konsolun ortasında konumlandırılan ve opsiyonel olarak alınabilen multimedya ekranının takibi oldukça kolay ve çözünürlüğü yüksek olsa da kullanımı çok kolay değil. Özellikle kanal aramak gibi basit işlemleri yapmak için gözleri yoldan ayırmaya gerek kalması sürüş esnasında sizi sıkıntıya sokuyor. Bu küçük otomobil arkasında 250 litre gibi hiç de azımsanmayacak bir yükleme alanı sunuyor.

Hyundai i10 Motor Özellikleri

Hyundai i10 Motor FotoğrafıHyundai i10 ülkemizde 1.0 ve 1.2 litrelik iki benzinli motorla alınabiliyor. Bu iki motor alternatifinde de firma isteyen tüketicilere otomatik vites opsiyonunu sunuyor. Bu aracın motor kaputunun altında küçük hacimli bir dizel motor seçeneği olsa belki ülkemizde daha fazla ilgi görecektir. Ya da fabrika çıkışlı olarak LPG’li olarak satışa sunulabilse. Bizim test ettiğimiz model serinin üst versiyonu olan 1.2 D-CVVT Elite Otomatik idi. 1248 cc hacmindeki 4 silindirli bir motora sahip olan bu versiyon 87 HP güç ve 120,6 Nm torka sahip. Aracın boyutları göz önüne alındığında bu gücün yeterli geleceği bir gerçek. Daha çok şehir içi kullanımları düşünülerek hazırlanan i10, bu motorla 4 ileri oranlı otomatik şanzıman sahip.

Günümüzde çift kavramalar veya 6 ileri oranlı tam otomatik şanzımanlar bir hayli popüler olmasına karşılık Hyundai bu modelde ne yazık ki eski teknoloji bu üniteyi kullanmaya devam ediyor. Bugünlerde Hyunai i10’un yenilendiği haberleri sıklıkla geliyor. Hatta aracın bir iki tasarım fotoğrafı bile yayınlandı. Sanıyoruz bu değişimle birlikte daha iddialı motor seçenekleri ve daha modern bir şanzımana da kavuşacaktır.

Hyundai i10 ne kadar yakıyor? Fabrika verisine göre 100 km’de bu kombinasyonla ortalama 5,9 litre yakıta ihtiyaç duyuyor. Yapmış olduğumuz 100 km’lik karma yol şartındaki tüketim testimizdeyse 7.1 litre gibi bir tüketim sonucuna ulaştık.

2. El Hyundai i10 fiyat listesi burada!

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

i10 gerçek bir şehir otomobili. Aracın tasarımından kullanılan motoruna kadar bunu görmek mümkün. Kalabalık trafiklerde, kalabalık şehirlerde bu aracı kullanırken rahat bir nefes alıyorsunuz. Özellikle park yeri aradığınız zamanlarda Hyundai i10 kullanıyor olmanın avantajını çok daha iyi anlıyorsunuz. Kullanımda ilk kalkış sırasında biraz sakin olsa da ilerlemeye başladıktan sonra i10 gerekli gücü sorunsuzca sunuyor. Vitesin manuel kullanıma da izin vermesi sayesinde istendiğinde daha seri bir kullanım karakteri de ortaya çıkartılabiliyor. Limitlerini onu bir performans otomobili gibi düşünerek zorlamadıktan sonra güven konusunda da ödün vermiyor, izine sadık kalmayı başarıyor. Direksiyon sisteminin konfor odaklı ayarlanması bu araç için bir sürpriz değil. Ancak asıl dikkat çekici olan virajlarda karoserin beklenenden daha az yatması ve bu sayede i10’un sürücüsüne güven vermesi. Özellikle arka koltukta oturanlar virajlara hızlı girildiğinde bile konforlarından ödün vermiyor. Aracın küçük boyutlarına bir de geniş camlar eşlik edince görüş açıları konusunda da çok başarılı olması en dar alanlarda bile kolayca manevra yapılmasını sağlıyor.

Hyundai i10 Euro NCAP ve Güvenli Donanımı Konusu

2014 yılında Hyundai i10 Euro NCAP çarpışma testine çıktı. Testten 4 yıldız alarak ayrıldı. Yetişkin güvenliğinden yüzde 79, çocuk güvenliğinden ise yüzde 80 başarı ile ayrıldı. Yaya güvenliği disiplininde yüzde 71 koruma sağlayan aracın güvenlik yardımcıları puanı yüzde 56 oldu.

Hyundai i10 Yorumları Nasıl?

Murat Tosun otomobillerin en küçük sınıfında yer alan Hyundai i10 için şunları söylüyor: “Hyundai i10 ülkemizde üretilen en küçük otomobil. Buna karşılık sundukları boyundan büyük. Şehrin kalabalık caddelerinde onu kullanmak hayatıma büyük kolaylık kattı. Küçük boyutlu ama yaşam alanı açısından ailemin tüm ihtiyaçlarını da karşıladı. Şehrin kalabalığında biraz olsun ferahladım.”

Hyundai i10 Fiyat Özellikleri

Hyundai i10 ülkemizde 1.0 ve 1.2 litrelik iki benzinli motor seçeneği ile satışa sunuluyor. İndirimli fiyatı 74 bin TL’den başlıyor. Güçlü motor ve daha fazla donanım söz konusu olduğunda yine indirimli olacak şekilde fiyat 89 bin TL oluyor.

Hyundai i10 Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.2 lt
  • Motor Hacmi: 1248 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 87 HP
  • Maksimum Tork: 120.6 Nm
  • Performans Verileri
  • 0-100 km/s Hızlanma: 13.8 sn
  • Maksimum Hız: 166 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 7.4 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 5.0 lt/100 km
  • Karma: 5.9 lt/100 km
  • Test: 7.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 139 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 3665 mm
  • Genişlik: 1660 mm
  • Yükseklik: 1500 mm
  • Dingil Mesafesi: 2385 mm

Bagaj Kapasitesi

  • 252 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 40 lt
  • Boş Ağırlık: 1036 kg
  • Lastik Boyutu: 175/65 R14

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here