2022 Ford Kuga 1.5L EcoBlue Detaylı İnceleme

0
7720

2022 Ford Kuga 1.5L kompakt SUV sınıfının en önemli modellerinden biri. Başarılı bulduğum tasarımı ve her zaman olduğu gibi kabiliyetli sürüş özellikleriyle bu model sınıfının başkanı bile olabilecek özellikleri sunuyor. Ford Kuga Test Sürüş İzlenimleri

Ford Kuga Test Sürüş İzlenimleri

Tasarım özellikleri

Ford’un son dönemlerde kullandığı tasarım anlayışını benimseyen Ford Kuga dikkat çekme konusunda usta dediğim modellerden biri. Üst sınıf modellere benzeyen tasarımı sayesinde eskisine göre bunu çok daha iyi bir şekilde başarıyor. Yüz tasarımının farklı tasarımıyla rakiplerinin alışkın olduğumuz ortak çizgilerinden net bir şekilde ayrılıyor. Bu farklılaşma sayesinde değişim ve farklı görünüş arayanları hedef tahtasının üzerine alıyor. Özellikle havalandırma ızgarasındaki farklı tasarım ve aracın motor kaputu da dahil olmak üzere sanki bu kısmı işaret ediyor oluşu benim en sevdiğim özelliklerinden oldu. Motor kaputunun uzun çizgi hatlarının, yükselen tavana doğru geçişini de seviyorum. Profil görümündeki sakin detaylar yüz tasarımıyla bütünleşirken arka tasarımda da rakiplerinden farklı görünüyor olması iyi bir özellik.

2022 Ford Kuga 1.5L

İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanına geçtiğim anda benim daha görür görmez sevdiğim bir direksiyon simidi karşılıyor. Tam bir yuvarlak olmak yerine alt tarafı kesilmiş bir şekilde düz olan direksiyon simitlerini her zaman sevmişimdir. Ford Puma’da da bu tip bir direksiyon simidi kullanılmış olması yaşam alanının önemli bir artısı oldu. Kibar ve kullanışlı bir tasarımı olan kokpikte göstergelerin dijital çalışma karakteri son dönemlerde gördüklerim arasında en iyilerden. Kolay kullanılan dijital göstergeler aynı zamanda keyif veren bir görünüm sunuyor. Aydınlatma renkleriyle karanlık bir yaşam alanı olmasının önüne geçilen Ford Kuga’nın yaşam alanında hem ön hem de arka tarafta oturan yolcular rahat ediyor ve kullanım konusunda bir sıkıntı yaşamıyor. Orta konsol üzerinde konumlandırılan bilgi ve eğlence ekranının kullanımı kolay ancak görünümü iyi değil. Bu durum yeni nesil araçların büyük bir bölümünde aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Kullanılan malzeme kalitesinin yüksek olduğu yaşam alanında, görüş açıları sorunsuz, eşya gözleri yeterli ve kalite yüksek.

2022 Ford Kuga 1.5L Motor Özellikleri

Ford Kuga’nın sevdiğim tasarımı ve kullanışlı bulduğu yaşam alanına 1.5L EcoBlue dizel motor eşlik ediyor. Ford Kuga ile ilgili takip ettiğim yorumlara göre en çok eleştiri alan konularından birisi olarak motorun gücü geliyor. Yorumlarda motor gücünün ve torkunun daha yüksek olması gerektiği düşünceleri ortaya çıkmış. 120 HP güç ve 300 Nm tork üreten motor hakkında bu yorumlara katılmıyorum. 8 ileri oranlı ve çalışma karakteri son derece iyi olan otomatik şanzımanı sayesinde gücü ve torku son zerresine kadar kullanmayı başarıyor. Burada gerçekten şanzımanı özel bir övgüyü hak ediyor. Ani hızlanma isteklerim sırasında vites seçenekleri arasındaki geçişleri mükemmel bir şekilde yaptı. Ekonomik kullanım istediğimde de üst viteslere tırmanma ve motor devrini düşürme konusunda son derece iyiydi. Açıklanan fabrika verilerine baktığım zaman bu ikilinin ortalama 4.4 ile 4.7 litre aralığında bir tüketim sunabileceğinin belirtildiğini gördüm. Son hız 177 km/s olarak açıklanırken, 0-100 km/s hızlanmasının 12 saniyede gerçekleştiği açıklanmış. Performans verileri açısından elbette sınıfının en iyilerinden biri değil ama yakıt tüketimi konusunda elde ettiğim 5.9 litrelik sonuçla rakiplerinden sıyrılabilir.

2022 Ford Kuga 1.5L

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

İşte onu sınıf başkanlığını bile taşıyabilecek en önemli özelliği. Sürüş konforu ve yol tutuş özellikleri. Onunla yaptığım toplamda 350 kilometrelik yolculuk boyunca (şehir içi, otoyol kullanımı) sürüş konforu konusunda en ufak bir sıkıntı yaşatmadı. Yaptığımız kalabalık sürüşler sırasında da araç içinde bulunan herkesin rahat ettiği araçlar arasında yer aldı. Bu konuda en sevdiğim özelliklerinden birisi sessizliği oldu. Yaşam alanında en ufak bir tıkırtı bile yoktu desem abartmamış olurum. Tamam, bunlar gerçekten iyi özellikler. Ancak onun yol tutuş ve sürüş güvenliği konusunda tam bir usta olduğunu yeniden görmüş olmam onun neden sınıf başkanı bile olabilir dediğimi yeniden ispatladı. Sanki rayların üzerinde ilerleyen bir araç gibi. Çoğu zaman yüksek bir araç olmasına rağmen küçük sınıfta yer alan bir otomobil kullanıyormuşsunuz gibi virajlara ve yan rüzgarlara meydan okuyor. Bu arada bunları yazdığım için sakın onu bir performans otomobili olarak kullanmayın. Onun sonuçta bir SUV model olduğunu unutmayın. Rakipleriyle kıyasladığım zaman en iyi yol güvenliği sunan araçlardan biri olduğunu söylüyorum, performans aracı olduğunu değil.

Güvenlik Özellikleri

Ford Kuga 2019 yılında Euro NCAP çarpışma testine alındı. En yüksek puan olan 5 yıldız alan model bu alanda markasından beklendiği gibi başarılı bir sonuç ortaya koydu. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 92, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 86, yaya güvenliğinden yüzde 86 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 73 aldı. Ford bu konuda gerçekten çok iddialı.

2022 Ford Kuga 1.5L Yorumları

Ford Kuga en başta da söylediğim gibi sınıfının başkanı olabilecek bir model. Bunu tasarım ve yaşam alanı özellikleriyle hatta motor seçeneğiyle yapamıyor olabilir. Ancak sürüş güvenliği, sürüş keyfi, yol tutuş karakteri ve en önemlisi araç içinde bulunan herkesin güvende olduğunu düşünmek onu rahatlıkla sınıf başkanlığına taşıyabilir. Çarpışma testleri sonuçlarına baktığım zaman bile ona güven duyuyorum. Sizler için de bu özellikler ön plandaysa Ford Kuga beklediğinizi zorlanmadan verecek.

2022 Ford Kuga 1.5L

Fiyat Özellikleri

Ford Kuga ülkemizde 663 bin TL başlangıç etiketiyle satışa sunuluyor. Bu seçenekte 1.5 benzinli motor ve manuel şanzıman yer alıyor. En uygun fiyatlı otomatik şanzımanlı versiyonu Style donanım paketiyle dizel otomatik: 712 bin 500 TL. Test aracında olduğu gibi onu ST Line donamım paketiyle satın almak isterseniz fiyatı 855 bin 500 TL.

2022 Ford Kuga 1.5L Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1499 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 120 HP
  • Maksimum Tork: 300 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 12.0 sn
  • Maksimum Hız: 177 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 5.1 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.2 lt/100 km
  • Karma: 4.7 lt/100 km
  • Test: 5.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 125

Boyutlar

  • Uzunluk: 4629 mm
  • Genişlik: 1883 mm
  • Yükseklik: 1680 mm
  • Dingil Mesafesi: 2710 mm

Bagaj kapasitesi

  • 511 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 54 lt
  • Boş Ağırlık: 1599 kg
  • Lastik Boyutu: 245/45 R19

Sıfır KM Ford Kuga Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here