2017 Ford Focus HB 1.5 TDCİ Powershift Detaylı İnceleme

0
10980
2017 ford focus

2017 Ford Focus inceleme yazımızı sizler için derledik. Tasarımından, iç mekanına ve motoruna kadar her şeyi bulabileğiniz yazımız karşınızda. Keyifli okumalar.

2017 Ford Focus Tasarım

Ford Focus ilk nesliyle otomotiv dünyasında çığır açmıştı. Köşeli ve alışılagelmiş tasarımlardan farklı olarak asimetrik hatlarla donatılan ilk nesil Focus, yeni nesillerinde ise bu sıradışı görünümünden bir nebze de olsa kurtulmuş. Ancak hala çok iddialı çizgilere sahip olması onu sınıfının en iyilerinden biri yapıyor. Aracın ön kısmında son dönemde diğer Ford modellerinde de kullanılan büyük ızgara dikkat çekiyor. Köşelere yerleştirilen farların da etkisiyle ön tasarım oldukça sportif. Hatta firma bu etkiyi artırmak için motor kaputunda katlı bir tasarıma yer vermiş.

 

Araca profilden bakıldığında şişkin çamurluklar ve geniş bir omuz çizgisi hemen fark ediliyor.

Ford Focus HB’in arka tasarımında ise farlarla tezat oluşturan stoplara yer verilmiş. Ancak öne kıyasla arka tasarım bir hayli sade. Keşke bu alanda da biraz daha hareketli çizgilere veya premium algıyı artıracak krom görünümlü kaplamalara yer verilseymiş.

İlk tanıtılmasının üstünden yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen yapılan  makyajla hala çok iddialı görünmeyi başaran Focus 5 kapılı karoser seçeneği ile ateşli bir GTI gibi görünüyor.

Ford Focus HB almayı düşünüyorsanız, Ford Focus HB fiyatları da merakınızı çekiyordur. Yeni Ford Focus HB fiyatlarına donanım ve pakete dahil diğer özellikler etki ediyor. İkinci el Ford Focus fiyatları için de ilanları incelemek de fayda var.

İç Mekan

Ford Focus, her zaman sürücü odaklı bir otomobil olmuştur. Ford Focus’un iç mekan yerleşiminde ergonomi de sürücü odaklı olması nedeniyle kullanım esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor.

Ford Focus’ta Renkler

Versiyona göre donanımın bir hayli yükseldiği Focus’da kullanılan koyu renkler ise ne yazık ki herkesin hoşuna gitmeyecektir. Rakiplerdeki gibi açık renkli versiyonları Focus’da görmek pek mümkün değil. Buna karşılık camların yapısı sayesinde iç mekana giren ışık miktarı bir hayli yüksek ve bu sayede ferahlık hissi konusunda bir eksiklik yaşamıyorsunuz.

2648 mm’lik sınıf ortalamalarını yakalayan dingil mesafesi ile birlikte yeniden tasarlanan Focus’un koltukları sayesinde iç mekanda daha fazla alanın sunulduğu görülüyor. ‘Focus’da iç hacim nasıl’, diyorsanız: gerek önde gerekse arkadaki baş ve diz mesafesi yeterli.

Koltuğun ayar kabiliyetinin yüksek olması sayesinde de ideal sürüş pozisyonunu bulmak çok kolay.

Ford Focus HB’in Bagajı

Focus’un iç mekanındaki en önemli eksiklik sınırlı kalan bagaj kapasitesi. Rakiplerinin neredeyse 400 litreleri geçtiği günümüzde Focus’un 316 litrelik hacmi, biraz geride kalmasına neden oluyor.

Motor

Ford Focus, her zaman iddialı performansı ve yüksek sürüş kabiliyeti ile öne plana çıkan bir otomobil olmuştur. Bu araçta sunulmaya başlanan yeni dizel motor da bu iddiayı dizel motorla gerçeğe dönüştürmüş durumda.

2017 ford focus motor

2017 Ford Focus’un Motor Özellikleri Nasıl?

1.5 litrelik yeni güç ünitesi araca 120 HP güç ve 300 Nm tork sağlıyor. İlk olarak kullanılmaya başlanan 1.6 litrelik bloktan tamamen farklı olan bu yeni motor araca büyük uyum sağlamış. PowerShift adı verilen çift kavramalı bir şanzımanla kombine edilen Ford Focus’un motoru, araç ilk hareket almaya başlamasıyla birlikte sürücüden gelen tüm istekleri sorunsuzca karşılıyor.  İlk çalıştırmalarda da son derece sessiz ve sarsıntısız olan güç ünitesi yakıt tüketimi konusunda da oldukça iddialı. Fabrika verisi 100 km’de ortalama 4.2 litre yakıt tükettiği belirtilen motor reel sürüşlerde 5,7 litre dolayında yakıtla yol alıyor.

2017 Ford Focus HB Ağırlık& Performans

Ford Focus’un toplam ağırlığı 1.3 ton dolayında. Bu değer, rakipleri ile benzer seviyede. Ancak motorun alt devirdeki etkili tork bandı sayesinde yüklü durumlarda bile herhangi bir güç eksikliği hissedilmiyor.

Güvenlik

İlk kez 1999 yılında Euro NCAP çarpışma testine alınan Ford Focus o dönem aldığı 4 yıldızla güvenlik konusunda oldukça iddialı bir otomobil olduğunu ortaya koymuştu. Daha sonra 2004 yılında ilk kez 5 yıldız alan model son olarak teste alındığı 2012 yılında da 5 yıldız alarak güvenliğini pekiştirdi. Yetişkin güvenliği konusunda %92 gibi oldukça iyi bir koruma sağlayan model, çocuk güvenliğinden de %82 almaya hak kazandı. Sahip olduğu güvenlik donanımları ile %71 alan araç, yaya güvenliği disiplininden de %72 aldı. Ford Focus’un standart donanımında sürücü-yolcu için ön-yan-perde havayastıkları, ABS, ESP başta olmak üzere zengin bir donanım listesi sunuluyor. Versiyona bağlı olarak ayrıca modelde şehir içinde otomatik fren yapmayı mümkün kılan Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Sürücü Dikkat Takip Sistemi gibi donanımlar da dahil ediliyor.

Konfor & Yol Tutuş

Her zaman sürüş karakteri ile sınıfının en iddialısı olan Ford Focus birbiri ardına yenilenen rakipleri karşısında bu iddiasını artık korumakta zorlanıyor gibi algılanıyor. İlk neslinden itibaren sportif sürüş denilince akla ilk gelen model olan Focus güncel neslinde bu iddiasını sürdürmek istese de bunu başarmakta zorlanıyor. Aslında bu kulağa olumsuz gibi gelse de konfor anlamında iyi bir gelişme. Daha önce oldukça sert bir sürüş karakteri olan ve konfor konusunda eksikleri olan Focus artık yolcularına daha fazla konfor sunuyor. Özellikle süspansiyon sistemi çok hassas ve hızlı çalışan Focus, son yapılan güncellemelerle birlikte başta arka koltukta oturanlar olmak üzere tüm yolcularına daha iyi bir konfor-sportif sürüş dengesi sunuyor. Direkt yapısıyla sürücüden gelen istekleri hemen yola ileten direksiyon sistemiyle Focus birbiri ardına girilen virajlarda sürücüsüne en ufak bir güvensizlik yaşatmıyor. Aracın yoldan çıkmamakta kararlı olan yapısına karşılık konforlu sürüşleri tercih ettiğinizde de özellikle 16 inçlik jantlar sayesinde iç mekandaki salınımlar minimumda tutulmuş. Son dönemde 18 inçe kadar büyüyen jantlara inat Focus bu sayede süspansiyon darbelerini iç mekana daha az yansıtıyor.

Teknik Özellik

Ford Focus HB 1.5 Motor Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

4.9 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

3.9 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

4.2 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

5.7 lt/100 km

CO2 Emisyonu 99 gr/km

FORD FOCUS HB Performans

Motor Hacmi

1499 cc

0-100 km/s Hızlanma

10.9 sn

Maksimum Hız

193 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

FORD FOCUS HB Boyutlar

Uzunluk

4360 mm

Genişlik

2010 mm

Yükseklik

1469 mm

Dingil Mesafesi

2648 mm

Bagaj Hacmi

316 lt

Yakıt Depo Kapasitesi 53 lt
Boş Ağırlık

1364 kg

Lastik Boyutu

205/55 R16

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here