2020 BMW 520d 2.0D AT8 Detaylı İnceleme

1
16269
BMW 520d testi

BMW 520d testi arayanlar için Murat Tosun, keyifli bir yolculuğa çıktı. Murat Tosun’un yorumuyla BMW 520d testini keyifle okuyun…

Murat Tosun BMW 520d testinin ardından bu otomobili kullanmanın her zaman kendisini inanılmaz etkilediğini ve her özelliğiyle bu araçtan büyük keyif aldığını söyledi.

BMW 520d Testi Öncesinde Genel Özelliklere Bakalım:

  • Euro NCAP Testi 5 Yıldızlı.
  • İki litre performansı geldi.
  • Artık hem sportif hem konforlu.
  • 0-100 küçük sınıf sportif araba gibi.
  • Tasarım nefes kesici.
  • Son hızı 235 km/s
  • Fabrika verisi tüketim 4.2 litre.

BMW 520d Sürüş İzlenimleri

“BMW’nin ustalık işi 520d”

BMW 520d markanın gerçek anlamda ustalık işi. Bugüne kadar elde edilen tecrübelerin ve elbette sürüş keyfinin tamamı hatta daha fazlası bu otomobile taşınmış.

BMW 520d Tasarım Özellikleri

BMW 520d testi öncesinde aracın genel tasarım özelliklerine bakalım:

Güçlü görünmek onun en çok değer verdiği konuların başında geliyor. Tasarım konusunda bu detayla ön plana çıkan BMW 520d güçlü görünümünü kaliteli detayları ile çok iyi bir şekilde harmanlıyor. BMW tasarım konusunda artık tüm modellerinde ortak bir dile sahip. Sadece böbrek yapısı bile ona karakteristik bir hava katmaya yetiyor. 5 Serisi’nde ise bu anlayışla birlikte sportif bir sedan üretme isteği sonucunda hedefe son derece başarılı bir şekilde ulaşılmış.

Aracın toplam genişliği fazla olsa da yere yakın yapı sayesinde dinamik bir sedan görünümü elde edilmiş. Büyük BMW böbrekleriyle uyumlu hazırlanan farlar ve arkadaki büyük stoplar hem aracın dinamikliğini öne çıkartırken tam beklediğimiz gibi erkeksi görünmesine neden olmuş. Araca önden bakınca tam bir “erkek otomobili” bile demek mümkün.

2. El BMW 520d Fiyat Listesi Burada!

Arka tasarım ise 4 Serisi’ne göndermeler yaptığı için daha yumuşak ve zarif. Bu durum BMW’nin bu modelinin hedefinde kimlerin olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Yaklaşık 5 metrelik boyuyla hiç de küçük bir otomobil olmayan 520d, buna karşılık akıcı hatlarıyla büyük bir uyuma sahip. Profilden bakıldığında ön çamurluktan başlayarak kapıları geçip arka çamurluğa uzanan omuz çizgisinin ona spor salonlarından çıkmayanlar gibi atletik bir yapı kazandırıyor.

BMW 520d İç Mekan Özellikleri

Sürüş odaklı tasarım bu markanın en sevdiğimiz yanlarından biri. Bu araçta bu durumu biraz esnetmiş olsa bile bu durumun netliğinde herhangi bir değişiklik yok.

Kokpit yeni nesilde tam olarak sürücüye dönük değil ama bu konu abartılmamış, genel karakter bozulmamış. Bu değişimin en önemli etkisi kumandaların yerleşimleri konusunda öndeki yolcunun da sıkıntı yaşamıyor olması olmuş. Ancak ne yazık ki ana hatları aynı kalan orta konsol neredeyse 15 yıldır hiç değişime uğramamış gibi görünüyor. Zaten ortak parçalar yoğunlukta olduğu için iç mekan çok özgün değildi, bir de değişim sınırlı tutulunca 5 Serisi’nin yaşam alanı beklentileri karşılamakta zorlanıyor.

Sıfır BMW 5 Serisi Fiyatları Burada!

5 Serisi’nin iç mekanı yerini aldığı modele göre büyüme kaydetmiş. Yine de arka kısımda daha fazla alan olmasını beklerdik. Buna karşılık zengin renk ve döşeme seçeneği ile iç mekandaki ferahlık hissi ve kişiselleştirme opsiyonu yeni araçta da sunuluyor.

Neredeyse yollardaki tüm 5 Serilerini birbirinden farklı şekilde tasarlamak mümkün. Yeni gövdesiyle öncüsünden daha dinamik bir otomobil halini alan 5 Serisi buna karşılık aileler için de daha kullanışlı bir model. Arkasında 530 litrelik kolay kullanımlı bagajı bulunan araç, aynı zamanda dar alanlarda aracı uzaktan kumandayla park etme ve park yerinden çıkartma teknolojisine de sahip. Bu kadar para ödedikten sonra bunu kim kullanır açıkçası bilemiyoruz.

BMW 520d Motor Özellikleri

BMW 520d motoru1.6 litrelik dizel üniteye veda eden ve olması gerektiği gibi 2.0 litrelik dizel motorla ithal edilmeye başlanan BMW 520d performans açısından istenen verilere şimdi ulaşıyor.

Çekiş gücü ve özellikle yokuş tırmanışları çok tatminkar. 2.0 litrelik dizel motor çok iyi bir seçenek olarak göz çarpıyor. 4 silindirli ve turbo destekli motor 190 HP gibi iddialı bir güç üretiyor. 8 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen motor alt devirlerden itibaren yüksek bir hızlanma isteği gösteriyor.

Oranları çok iyi ayarlanmış vites kutusu sayesinde performanslı kullanımlara izin veren 520d, 100 km/s hıza ulaşmak için 7.6 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Bu değer günümüzde pek çok iddialı küçük HB’den daha iyi bir süre. Aracın yüklü durumdayken hızlanma isteğinin kesilmemesi de sürücüyü performanslı kullanımlara yönlendiriyor. İşte bu nedenle aracı test eden herkes yaşasın 2.0 litre makine diyor. Bu kadar iddialı olan motor buna karşılık son derece ekonomik yapısıyla da fark yaratıyor. Fabrika verisi 100 km’de ortalama 4.2 litre yakıta ihtiyaç duyan 520d, normal sürüş koşullarında yaptığımız test sürüşünde 6.1 litre civarında yakıtla 100 km kat etti. Biraz performans istediğiniz zamanlarda da beklediğimiz gibi tüketim konusunda canınızı sıkmıyor.

BMW 520d Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Artık karma kullanıma uygun bir araç olmuş durumda. Yani eskiden sürüş keyfi vererek konforu biraz geride bırakan BMW 5 Serisi artık hem sürüş keyfine hem de yol konforuna aynı şekilde önem veriyor. Bunu yaparken mühendislerin başarılı çalışması sayesinde sürüş keyfi bir gram bile törpülenmemiş. Çok kafa yordukları açık bir şekilde belli oluyor. Yine direkt ve hızlı çalışan bir direksiyon sistemine sahip olan 520d buna karşılık artık daha fazla süspansiyon konforu sunuyor. Önceki nesillerde özellikle büyük jantlı versiyonlarda iç mekana bir hayli yansıyan vuruntular yeni modelde neredeyse hiç hissedilmiyor. Farklı sürüş modları ile sürücüsü için yüksek ayarlara sahip olan 520d’de test aracındaki gibi M paket tercih edildiğinde ise daha büyük jant-lastikler geliyor. Bu da ona güzel görünümle birlikte çok daha iddialı bir yol tutuş karakteri kazandırıyor. İç mekanında gürültüden uzak yapısıyla özellikle otoyol kullanımlarında bir hayli konforlu olan 520d, patron kullanımları için hiç olmadığı kadar iddialı olmuş. Keşke arkadaki oturma alanını biraz daha büyütmenin bir yolunu bulsalardı.

BMW 520d Güvenlik Özellikleri

2017 yılında EuroNCAP çarpışma testine alınan BMW 5 Serisi testin en yüksek puanı olan 5 yıldız aldı. BMW 5 Serisi çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 91 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 81 puan almış. Güvenlik yardımcılarından aldığı puansa yüzde 59 olmuş.

BMW 520d Yorumları

Murat Tosun’un BMW 520d yorumları şöyle: BMW 5 Serisi hep çok iddialı ve önemli bir otomobil olmuştur. Sürüş keyfi ve güvenliğiyle konforu iyi bir şekilde harmanlamış olması ona bugüne kadar çevrilmeyen gözlerin bile bakmasını sağlayacaktır. 2 litrelik dizel makine ile istenen ataklığa sahip, hatta beklediğimizden daha iyi performans ortaya koydu.

BMW 520d Fiyat Özellikleri

2 litrelik makinenin etkisi burada biraz hissediliyor. BMW 520d fiyatı ülkemizde 697 bin TL başlangıç fiyatına sahip. Ben BMW 5 Serisi’ni uygun fiyatla satın almak istiyorum derseniz 1.6 litre benzinli motorun görev yaptığı versiyon 481 bin TL başlangıç fiyatına sahip. Aradaki 200 bin TL fark bakış açısını rahatlıkla değiştirebilecek bir miktar.

BMW 520d Teknik Özellikleri

  • Motor: 2.0 lt
  • Motor Hacmi: 1995 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 190 HP
  • Maksimum Tork: 400 Nm

Performans Verileri:

  • 0-100 km/s Hızlanma: 7.6 sn
  • Maksimum Hız: 235 km/s

Frenleri:

  • Ön: Hava kanallı Disk
  • Arka: Hava kanallı Disk

BMW 520d Yakıt Tüketimi Miktarı:

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 4.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 3.7 lt/100 km
  • Karma: 4.2 lt/100 km
  • Test: 6.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 109 gr/km

BMW 520d Boyutlar:

  • Uzunluk: 4936 mm
  • Genişlik: 1868 mm
  • Yükseklik: 1479 mm
  • Dingil Mesafesi: 2975 mm

BMW 520d Bagaj Kapasitesi:

  • 530 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 66 lt
  • Boş Ağırlık: 1635 kg
  • Lastik Boyutu: 225/55 R17

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here