2019 Audi Q8 50 TDI Quattro 286 HP Tiptronic Detaylı İnceleme

1
32127

Audi Q8 50 TDI Quattro testi arayanlar buraya. Audi Q8 50 TDI Quattro 2019 testi ile Murat Tosun, aracı detaylı olarak inceledi.

Murat Tosun Audi’nin tarz SUV’u Q8’i test etti. Tosun’un Yeni Q8 yorumu “şimdi BMW ve Mercedes düşünsün” şeklinde. Bakalım detaylar nasıl?

Yeni Audi Q8 50 TDI Quattro 286 HP Tiptronic Test Sürüş İzlenimleri

Audi, Q8 ile güç gösterisi yapıyor

Audi Q8 modeli aslına bakarsanız sadece bir araba değil. Bir markanın Premium rakiplerine göz dağı. Bu nedenle yeni Q8’in tasarımı da çok özenli bir çalışmanın sonucu. Haklı mıyız, Audi Q8 50 TDI Quattro görsellerine bakıp siz söyleyin…

Audi tasarımcıları bu tarz SUV ile adeta biz yaparsak böyle yaparız diye tüm rakiplerine haykırdı. Uzun süren tanıtım çalışmalarının ardından karşımıza çıkan bu yeni SUV Audi Q8 tasarım detayları ile göz kamaştırıyor.

Sıfır Audi Q8 fiyat listesi burada!

Bütününe bakıldığında tarzından ödün vermeden kaliteli görünmesi gerçekten büyük başarı. Hem keskin hem de yuvarlak hatların çok iyi bir şekilde harmanlandığı Audi Q8 bulunduğu her ortamda bakışları üzerine çekecek kadar iddialı. Bizler bu SUV’un tasarımı konusunda tek bir kusur bile bulamadık. Gerçekten usta işi bir araba olmuş. En çok yüzündeki agresif ama biraz da kibirli gülüş tasarımını sevdik. Büyük ızgarası ile rakiplerine meydan okurken, bu ızgaranın hafif kibirli bir tebessüm ediyor olması da biraz alaycı olmasını sağlıyor. Profil görünümünde coupe formunu tam olarak ortaya koyan yeni Audi Q8 bu bölümden baktığınız zaman son derece sportif görünüyor. Arka tasarımdaysa boydan boya ilerleyen ışık oyunlarını çok sevdik. Bu bölümdeyse gücüne gönderme yapıyor ve son derece güçlü görünüyor.

Audi Q8 İç Mekan Özellikleri

İddia ediyoruz bu yaşam alanından kimse kolay kolay inmek istemeyecek. Tek kelimeyle nefis bir tasarım. Elbette bu yaşam alanında rahat etmek için teknoloji ile aranızın da iyi olması gerekiyor. Çünkü Audi Q8’in içinde tüm detaylar, teknolojiyi iyi kullanıyor. Bizler bile aracı ilk kullanmaya başladığımızda biraz tereddüt ettik ve ilk etapta elimizi nereye koyacağımıza karar veremedik. Elbette bu kısa sürdü sonrasında aracın tüm keyfine doyasıya vardık.

Yaşam alanının en sevdiğimiz yanlarından birisi dış tasarımla tamamen uyumlu olması oldu. Bildik tasarım kalıplarında kalmayarak kendine ait bir tasarım anlayışı var. Bu son dönemlerde markaların neredeyse tamamının unuttuğu bir durumdu ama değişim başladı. Keskin çizgilerin kullanıldı kokpit detaylarında tıpkı arka tasarımda olduğu gibi düz hatlarla belirgin bir karakter ortaya konulmuş. Her türlü detayı gözünüzün önüne almaları da kullanım sırasında hiç sıkıntı yaşamamanızı sağlıyor. Ferahlık, genişlik, eşya gözlerinin sayısı gibi detaylarda da hiç sıkıntı yok. Coupe formlu bir araç olmasına rağmen bagaj hacmi uzun süreli aile yolculuklarına zorlanmadan yetecek kadar geniş. İç ambiyans aydınlatmaları da inanılmaz iyi seçilmiş.

Audi Q8 50 TDI Quattro 286 HP Tiptronic Motor Özellikleri

Audi Q8 50 TDI QuattroHem dışında hem içinde sportif ve agresif görünüyor ama bunun karşılığını veriyor mu? Hem de nasıl! Audi modellerinde artık farklı bir isimlendirme kullandığı için aracın arkasında 3.0 TDI yerine 50 TDI yazıyor. Buna alışmamız zaman alacak ama bu yeni her rakam bir motor seçeneğini temsil ediyor.

Audi Q8’in arkasında yazan 50 TDI ismi 3500 d/d’de 286 HP güç ve 2250 d/d’de 600 Nm tork üreten 2967 cc hacmindeki turbo dizel motor anlamına geliyor. Bu motor seçeneği ile Audi Q8 maksimum 245 km/s hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniye gibi iddialı bir sürede tamamlıyor. 2230 kg ağırlığında olan bir araç için bu veriler gerçekten de çok iddialı. Audi tarafından fabrika tüketimi ortalama yakıt sonucu 6.8 litre olarak açıklanıyor. Biz 100 km karma yol şartlarından oluşan test parkurumuzda yapmış olduğumuz ölçümlerde 8.8 litre gibi bir tüketim sonucu elde etti. Bu aracı satın alabilecek olanlar için bu bile son derece iyi bir veri. Performansın karşısında sürekli olarak akaryakıt istasyonuna uğramanıza neden olmayacak veriler.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Hızlı trenleri bilirsiniz, okumuşsunuz ya da bizzat görmüş, yolculuk yapmışsınızdır. Saatte 500 km/s hızla rayların üzerinden ilerlerler. İşte Audi Q8’de bu trenler gibi. Yüksek hızlarda bile sürücüsüne ve yolcularına sanki rayların üzerinde ilerliyormuş izlenimi yaşatıyor. İzine sadık ve onu zorla yol dışına çıkarmak istemezseniz (ki onda bile tepki veriyor) asla izini bırakmıyor. Tamamen mekanik merkezi diferansiyel, kuvvetleri standart olarak 40:60 oranında ön ve arka akslara aktarıyor. Gerektiğinde kuvvetin çoğunluğunu daha iyi çekişli olan aksa iletiliyor. Direksiyon oranı, direksiyon ne kadar çok çevrilirse o kadar direkt olan standart ilerici direksiyonun yanında dört tekerlek kontrollü direksiyon seçeneğini de sunuyor. Arka tekerlekleri, çevikliği artırmak adına düşük hızlarda dönüş yönüne zıt ve daha iyi denge için daha yüksek hızlarda dönüş yönünde azami 5 derece kadar çevrilebiliyor.

Akıllı araba dediklerimizden olan Audi Q8 konfor konusunda da son derece bonkör. Gerek ön gerek arka tarafta yolculuk yapın sizi rahatsız eden bir sorun yaşamayacaksınız. Elbette sessizlik konusunu merak edenleriniz vardır. Asfalttan kaynaklanan lastik sesi dışında yaşam alanında yere toplu iğne düşse duyabilecek kadar sessiz bir arabanın içinde yolculuk yapıyorsunuz.

Audi Q8 Güvenlik Özellikleri

Audi Q8 henüz EuroNCAP çarpışma testlerine girmedi. Ancak yüksek güvenlik donanımları gibi detayları ve markanın çarpışma testleri başarısı göz önüne alındığında iyi sonuçlar alması kimse için sürpriz olmayacak.

Audi Q8 Yorumları

Murat Tosun’un Audi Q8 yorumları şöyle: Rakiplerinin gerisinde kaldığı anlarda Audi’nin yaptığı atakların hastasıyım. Gerçekten duruyorlar ve öyle bir araba çıkarıyorlar ki rakipleri karşısında çok şanslı bir konuma anında geliyorlar. Audi Q8’de bu arabalardan biri. Özenle ortaya çıkarılmış bir araç ve onun için kötü söz söylemek haksızlık olur.

Audi Q8 50 TDI Quattro 286 HP Tiptronic Fiyat Özellikleri

Cıssss. İşte bu bölümde ona sahip olabilecek insanların sayısının bir hayli az olduğunu görüyoruz. Bu tarz SUV Audi Q8 1 milyon 207 bin 499 TL etikete sahip. Vergi diliminin en yüksek seviyesinde yer alıyor olmasını onu anında 1 milyon TL bandının üzerine çıkarıyor.

Audi Q8 50 TDI Quattro 286 HP Tiptronic Teknik Özellikleri

  • Motor: 3.0 lt
  • Motor Hacmi: 2967 cc
  • Silindir Adedi: V6
  • Maksimum Güç: 286 HP
  • Maksimum Tork: 600 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 6.3 sn
  • Maksimum Hız: 245km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Hava kanallı disk

Audi Q8 Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 7.3 lt/100 km/
  • Şehir Dışı: 6.5 lt/100 km
  • Karma: 6.8 lt/100 km
  • Test: 8.8 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 178 gr/km

Audi Q8 Boyutlar

  • Uzunluk: 4986 mm
  • Genişlik: 2190 mm
  • Yükseklik: 1705 mm
  • Dingil Mesafesi: 2995 mm

Audi Q8 Bagaj kapasitesi: 

  • 605 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 85 lt
  • Boş Ağırlık: 2230 kg
  • Lastik Boyutu: 285/45 R21

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here