2018 Seat İbiza 1.0 TSİ DSG Detaylı İnceleme

2
15072
seat ibiza 2018

2018 model Seat İbiza heyecanla beklenen bir modeldi. Seat İbiza 2018 modelini Murat Tosun test etti. Yeni Seat İbiza motor özelliklerinden tasarım detaylarına kadar Murat Tosun’un test sürüşü izleniminde. Yeni İbiza fiyatı ve sahibinden İbiza fiyatları gibi soruların yanıtları da elbette…

İkinci El Seat İbiza İlanları İçin Hemen Tıklayın!

Yeni Seat İbiza Test Sürüşü

seat ibiza 2018Yeni İbiza merakla beklenirken sonunda ülkemizde satışa çıktı. Yeni İbiza yorumları için Murat Tosun’un ilk notu onun küçük olmasına rağmen Seat Leon’a sıkı bir rakip olacağı yönünde. İşte 2018 İbiza hakkında detaylar ve keyifli bir 2018 model Seat İbiza testi…

Küçük Ama Leon’a Bile Rakip Olur!

Yeni Seat Ibiza küçük sınıfta yer alan bir araç. Ancak Seat Ibiza’nın sunduklarına baktığımız zaman ağabeyi Leon’a bile rakip olduğunu düşünüyoruz. Peki, İbiza 2018 modelinin tasarımı, motor özellikleri, donanım seçenekleri ve güvenlik donanımı nasıl?

Buraya tıklayarak diğer otomobil testlerine de göz gezdirebilirsiniz…

2018 Model İbiza Tasarım Özellikleri

Büyümüş de küçülmüş gibi. Hatlarına baktığımız zaman onun küçük sınıfta yer alan bir araç olmadığını düşünüyoruz. Daha ilk göz göze geldiğimiz anda daha büyük bir araç gibi algılanan bir tasarımı var. Kardeşi Polo’yu bile gölgede bırakabilecek bir tasarıma sahip olmuş desek abartmamış oluruz. Köşeli ve keskin hatlara sahip olmasına rağmen bu kaliteli duruş çizgisinde çok iyi bir şekilde birleştirilmiş. Küçük panjurunun altında, tamponda daha büyük ve daha dinamik görünen bir havalandırma kanalına sahip. Motor kaputunun üzerindeki paralel çift çizgi ile dinamik görünüşü destekliyor. Ancak bunların ayarı bile son derece iyi bir şekilde yapılmış ve abartıya kaçılmamış. Profil hattında özellikle alt tarafta katlı geçiş sayesinde bu bölüme de hareket katılmış. Arka tasarım detayları da aracın bütünüyle uyum içinde ve bu açıdan bakıldığında da kaliteli görünme konusunda herhangi bir sıkıntısı yok. Avrupalı çizgilerle bu ateşli İspanyol iyi iş ortaya koyuyor.

Sıfır Seat İbiza İlanlarını İncelemek ve Yeni İbiza Fiyatlarına Göz Gezdirmek İçin TIklayın!

Yeni İbiza’nın İçi Nasıl?

Bu bölümde en çok eleştiriyi alıyor. VW Grubu’nun tüm modellerinde kullandığı tasarım anlayışına teslim olmuş durumda. VW Grubu’nun çatısı altında yer alan her modelin aynı yaşam alanına sahip olması sanırız yakın zamanda değişecek ve markalar kendi kimlikleri ile temsil edilecektir. Dış tasarımında kalite seviyesi yüksek olan Yeni Seat Ibiza’nın yaşam alanında da aynısı geçerli. Tüm çizgilerine baktığımız zaman neredeyse hiç ucuz malzeme kullanılmamış diye düşündürtüyor. Elbette alt kısımlarda ve kapı içlerinde maliyeti düşürmek için daha ucuz malzemeler var ama belli bile olmuyor. Derli toplu yaşam alanında kullanımı zorlaştıran herhangi bir detay karşımıza çıkmadı. Bu kez yalıtım konusunda da eskisine göre çok daha sessiz olmayı da başarmış. Sürücü ve yolcu arasındaki omuz mesafesi de eskisine oranla daha iyi. Arka tarafta üç kişinin rahat olmasa bile yolculuk yapabileceği bir alan var. Arka tarafın ideali ise iki kişilik yolculuklar.

Yeni Seat İbiza Motor Konusunda Nasıl?

Motor seçenekleri konusunda da iddialı bir otomobil haline gelen Yeni Seat Ibiza, ülkemizin tüm beklentilerine cevap veriyor. 1.0 litrelik motor 95 HP güç üreten haliyle manuel şanzımanla satın alınabiliyor. Bu versiyon aracın başlangıç seviyesini oluşturuyor. 1.0 litre turbo motorun 115 HP güç üreten versiyonuysa DSG çift kavramalı otomatik şanzımanla birlikte satın alınabiliyor. Araçta 95 HP güç üreten 1.6 litrelik dizel motorsa DSG otomatik şanzımanla satın alınabiliyor ancak fiyat açısından çıta oldukça yükseğe çıkıyor. Bizlerin test ettiği 1.0 lt 115 HP ve DSG şanzımanlı seçenek son derece uygun fiyatlara satın alınabiliyor. Bu seçenek zaten Ibiza’nın en çok satan versiyonu olacak gibi görünüyor. Küçük hacimli motor boyundan büyük işler yapma konusunda çok başarılı. Hatta ilk kullanım sırasında 1.0 litre değil de 1.4 litre mi acaba diye de düşündürüyor. DSG şanzımanla motorun uyumu kusursuz. Yakıt tüketimi açısından performanslı kullanım derdinde değilseniz ekonomi beklentilerinize de cevap veriyor. 

İbiza 2018 Modelinin Konforu ve Yol Tutuş Özelliklerine Baktık!

Bu konuda da ustalaşmış. Eskisine göre yere çok daha sağlam bir şekilde basıyor. Biraz hızlı girdiğiniz virajlarda ona güven duyuyorsunuz. Bu bir araç için en önemli artılar arasında yer alıyor. Direksiyon sisteminin başarılı çalışan ayarları ile yol tutuş konusunda test süresince çok önemli bir sıkıntı yaşatmadı. Yönlendirme sisteminin netliği de sevdiğimiz yanlarından oldu. Direksiyon simidinin başarılı yapısı da sürüşü keyifli hale getiriyor. Sürücü ve yolcu koltuklarının genel yapısı da iyi. Uzun süreli yolculuklarda rahat ettiriyor. İlk kullanım anında koltuklar biraz sert gelse bile sonrasında bunun daha iyi olduğunu anlıyorsunuz. Süspansiyon sisteminin çalışma karakteri biraz sert. İyi ve güvenli bir sürüş için ayarlanmış. Ancak bol çukurlu yerlerde yaptığımız sürüşler sırasında yaşam alanına biraz fazla darbe ve ses aldığını gördük.

Yeni İbiza Euro NCAP’ten Kaç Aldı?

2017 yılında Seat Ibiza Euro NCAP çarpışma testine alınmıştı. 5 yıldız almaya hak kazandı. Araç yapılan testte yetişkin güvenliğinden yüzde 95, çocuk güvenliğinden yüzde 77, yaya güvenliğinden yüzde 76 ve elektronik yardımcılardan yüzde 60 başarıyla ayrılmaya hak kazandı.

Seat İbiza Yorumları

Murat Tosun’un yeni İbiza yorumları şöyle:

Yeni Seat Ibiza son derece iddialı bir küçük sınıf oyuncusu. Sundukları sayesinde ağabeylerine bile kafa tutabilecek seviyeye gelmiş durumda. Kaliteli detaylar hem tasarımında hem de yaşam alanında ön planda. Fiyatlandırma politikası da gayet başarılı. İddialı sürüş kabiliyeti ve güvenliği ile bu sınıfta kendini birkaç adım öne atıyor.

2018 İbiza Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.0
  • Motor Hacmi:999 cc
  • Silindir Adedi: 3
  • Maksimum Güç: 115 HP 5000 d/d
  • Maksimum Tork: 200 Nm 1500 d/d

Yeni İbiza Performans Özellikleri Nasıl?

  • 0-100 km/s Hızlanma: 9.5 sn
  • Maksimum Hız: 193 km/s
  • Frenler
  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk
  • Yakıt Türü: Benzin

Yeni İbiza Ne Kadar Yakıyor?

Seat İbiza’nın Yakıt Tüketimi Nasıl?

  • Şehir İçi: 5.6 lt/100 km
  • Şehir Dışı:  4.2 lt/100 km
  • Karma: 4.7 lt/100 km
  • Test: 6.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 108 gr/km

Yeni Seat İbiza Boyutları

  • Uzunluk: 4059 mm
  • Genişlik: 1780 mm
  • Yükseklik: 1444 mm
  • Dingil Mesafesi: 2564 mm

Seat İbiza Bagaj Hacmi: 355 lt

  • Yakıt Depo Kapasitesi: 40 lt
  • Boş Ağırlık: 1089 kg
  • Lastik Boyutu : 215/45 R17

Yeni Seat İbiza Görselleri İçin Tıklayın!

 

2 YORUMLAR

  1. Merhabalar,
    Eskiden yorumlarınızı daha heyecanla okurdum lakin dediğim gibi eskide kaldı o günler. Şimdi ki yorumlar hiç tatmin edici değil maalesef. Boyutları ne kadar büyümüş, arka dize mesafesi ne kadar gelişmiş hiç bir bilgi yok, sadece teknik veriler kısmında var ki bunu semain resmi sitesinde de bulabiliriz. Kokpitin alt tarafında ucuz malzeme kullanılmış demişsiniz, ya üstteki malzeme ? Önceki versiyonunda bu kısım yumuşak malzeme idi, yeni modelde ise sert plastik kullanılmış yani kalite gerilemiş. Motor özelliklerine gelince maksimum torku hangi devirden itibaren sağlıyor bunu belirtmemişsiniz ki çok önemli bir veri. 2000 devirden itibaren sağlıyor ki bu yüksek bir eşik dolayısıyla alt devirlerde ciddi anlamda cansız bir motor ve turbo boşluğunu çok fazla hissettiriyor. Tasarım dediğiniz gibi harika, leon’un müşterilerini çalacağı kesin…

    • görüşlerinizin birçoğuna katılıyorum ama bende aracı test ettim alt devirde de üst devirde de motorun bir sorununu görmedim benim eleştirim direksiyondan yana sanki 2 tonluk bir araç kullanıyorsun gibi hantaldı iyi tepki vermiyor ve malzeme kalitesi tabi çok zayıf bence bu sınıf için polo alınmalı veya ibiza alınacaksa da FR alınmalı diye düşünüyorum iyi günler…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here