Volkswagen Golf 8 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

0
2284
VOLKSWAGEN GOLF 8

1974’te üretimine başlanan ve 1. nesilden itibaren herkesin sevgilisi olan Volkswagen Golf hakkında bilmeniz gerekenleri yazımıza aldık. Volkswagen Golf 8 incelemesi ve yenilikleri nelermiş inceleyelim.

İlk nesilden bu zamana kadar tam 7 nesil geçti. Bu yıl artık Golf 8’e sahibiz. Bu seri, önceki tüm nesillerin bir evrimi ve aynı zamanda popoüleritesini arttırmak için bazı yeniliklere sahip.

İşte bilmeniz gerekenler… 

Golf her zaman belirli standartları koruyarak gelişme eğiliminde olan bir araba oldu. Bunu 7. nesil ve 8. nesili karşılaştırdığımızda da kolayca görmekteyiz. Birbirlerine birçok yönden benzeyen araçlarda motor, güvenlik ve teknoloji gibi alanlarda bir takım değişiklikler mevcut.

Bununla birlikte, bu son değişim araca daha keskin, daha agresif bir görünüm verd. Özellikle şık, modern ön uçta değişim kolayca fark ediliyor.

Kabin

Yeni Golf, Volkswagen’in MQB platformunun güncellenmiş bir versiyonuna dayanıyor. Otomobilin boyutları önceki modele göre değişmedi. Otomobil 4,284 mm uzunluk, 1,789 mm genişlik ve 1,456 mm yüksekliğe sahip. Dingil mesafesi 2.636 mm’dir. 

Motor Özellikleri

Sekizinci nesil Golf için 1.5 hacimli, dizel, 128 hp güç üreten ve 2.0 hacimli 148 hp üreten benzinli modeller açıklandı. Benzinli model için 6 ileri manuel şanzıman opsiyonu bulunurken, dizel için de manuel ve 7 vitesli otomatik şanzıman mevcut.

1.0 litrelik bir benzinin yanı sıra 1.0 ve 1.5 litrelik hafif hibrit motorlar bu yılın sonlarında seriye katılacak.

Volkswagen Golf 8 İç Mekan

volkswagen golf 8 iç mekan

İç mekanda, yeni Golf kendisinden önce gelen seriden belirgin şekilde daha modern ve güncel. Gösterge paneline hakim olmak için ve otomobilin birçok iç işlevini kontrol etmek amacıyla devasa bir 10 inç dokunmatik ekrana sahip. Yeni ‘Hello Volkswagen’ sesli kontrol hizmeti de Golf 8 ile birlikte geliyor.

Sunroof dahi baştan aşağı dokunmatik düğmeler tarafından destekleniyor.

Buna ek olarak, alıcılar yerleşik bir Wi-Fi erişim noktası, üç bölgeli klima kontrolü ve geleneksel kadranların yerini alan bir dijital kokpite ek donanım paketi ile sahip olabilirler.

Golf’ün bu yeni versiyonunda uyarlanabilir hız sabitleyici ve genişletilmiş yaya koruma sistemi gibi çeşitli sürüş yardımları da sunuluyor.

Volkswagen Golf 8, eski sürümlerdeki gibi yine herkesin beğeneceği bir otomobil olmuş diyebiliriz.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here