Toyota C-HR GR Sport: Yarışlardan İlham Aldı

0
1931
toyota c-hr gr sport

Toyota, SUV modeli olan C-HR için GR Sport versiyon çıkaracağını duyurdu.

Toyota tarafından yapılan bilgilendirmede, Türkiye’de üretilen ve 2016 yılında lansmanı yapılan C-HR modeli mükemmel görünüşü ve üstün yol tutuşu ile SUV araçlar arasında popülaritesini yükseltiyor.

Toyota genel olarak yüksek performanslı araçları için kullandığı GR modellerini örnek alarak TOYOTA GAZOO Racing yarış takımı temasını taşıyan yeni GR SPORT versiyonunu, C-HR’nin iç ve dış tasarımı için kullanacak. Böylece aracın daha çarpıcı hale gelmesi bekleniyor.

Lansmanın yapıldığı ilk sene Avrupa’da tam 120 bin adet satış elde eden C-HR büyük bir başarıya ulaşmıştı. Bu satış rakamı onun yüzde 10’luk pazar payı elde etmesini sağlamıştı.

1.8 hacimli 122 hp ve 2.0 hacimli 185 hp hibrit motora sahip aracın satış rakamları çıktığı günden bugüne 400bini geçti.

Toyota C-HR GR Sport: Çok Daha Sportif

GR Sport Toyota’nın yarışlardan ilham alarak geliştirmiş olduğu bir donanım versiyonu. Siyah zeminli logo ve ön farları, piyano black tampon detayları ve sis farı çerçeveleri, koyu krom ön panjuru, daha agresif tasarımlı yeni ön spoyler, modele özgü 19 inç alaşım jantlar ve GR Sport logolarıyla yeni tarzını ortaya koyuyor.

Toyota’nın yarışlardan ilham alarak geliştirdiği GR SPORT donanımı,

Toyota C-HR GR SPORT modeli, dinamik gri gövde ve siyah tavan da olmak üzere 9 adet özel renk teması ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunuluyor. İç dizayn için Cool Silver döşemelerin dışında Alcantara deri koltuk ya da tamamen kumaş koltuk da tercih edilebilir. Bu iki seçenekte de kırmızı ve gri dikişlerle sportif tasarım gözler önüne seriliyor.

Bu donanım paketi için modele özgü dikişli direksiyon ve vites kolu da ayrı bir şıklık katıyor. Basamak kaplaması, GR Sport logosu, GR çalıştırma düğmesi ve sürücü kontrol panelinde de donanıma özgü animasyonlar mevcut.

Kapsamlı donanım paketi karartılmış camlar, akıllı giriş teknolojisi, uzun LED farlar, ısıtmalı koltuk ve JBL ses sistemi ile güçlendirilmiş.

Sürüş dinamikleri ile de araca ek özellikler sunulmuş durumda. Model için özel olan lastikler ile birlikte C-HR GR Sport’un süspansiyon sistemi ve direksiyon ayarları, aracı konforlu hale getirirken daha dinamik bir sürüş keyfi yaşatıyor.

19 inç lastikler yol tutuşunu ve viraj performansını yükseltmiş durumda. Aracın önden kayma yaşama riskini en az indirmiş ve yalpalama direncini de arttırmış.

Güvenlik Sistemleri Daha Güçlü

C-HR’nin tüm versiyonlarında Toyota Safety Sense sistemi bulunuyor. 2021 Toyota C-HR güncellenmiş güvenlik teknolojisi ile sizi her açıdan güvende tutacak.

Kazaları önlemek veya şiddetini azaltmak için sunulan bu teknoloji, geliştirilmiş güvenliği size her anlamda hissettirecek.

Segmentine yeni bir ses getirecek olan Yeni Toyota C-HR GR SPORT, Avrupa’da Ocak 2021’den itibaren satışa sunulacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here