“1907’den beri dünya için yarış arabaları, yol arabaları, uçaklar, kamyonlar, otobüsler, motosikletler ve go-kartlar tasarladık, geliştirdik ve ürettik” sözlerini söyleyen Praga şimdi göz doldurucu bir hiber otomobille adından söz ettiriyor. 89 adet üretilecek olan otomobil oldukça ilgi çekici bir dizayna sahip. Tarihi yol yarışı zaferinin (1933), 89. yıldönümünü adına sadece 89 el üretimi Praga Bohema üretilmesi planlanıyor.

Otomobilin değerinin 1,31 milyon dolar olacağı söyleniyor. Otomobilin teslimlerinin ise 2023 senesinin ikinci yarında olacağı bekleniyor. Aynı zamanda otomobil 1000 kilonun altında ve oldukça hafiftir. Tanıtımda kullanılan otomobillerin rengi ise oldukça dikkat çeken temiz bir lacivert ve beyazdır.

Praga-Bohema

Praga Bohema’nın Bazı Özellikleri

Praga Bohema’nın bazı özelliklerine bakıldığında ilk olarak Nissan GT-R’den türetilen altı silindirli çift turbo güçlü motorun getirdiği; güvenilirliği baz almak gerekir. Aynı zamanda otomobil 700 beygir gücünde ve maksimum hızı saatte 300 kilometredir. 1000 kilonun altında toplamda 982 kilodur yani oldukça hafiftir. 250 km/s’de 900 kg bastırma kuvveti üretiyor. Ayrıca titanyum bir egzoza sahip, karbon fiber gövde panelleri ve karbon fiber monokok mevcuttur. Lastikleri ise Pirelli Trofeo R ve trim parçası elde özenle dikiliyor. Son olarak otomobil iki koltukludur.

Romain Grosjean Sözleri…

Praga, 115 yıllık tecrübesini kullanarak Bohema’yı tasarladı ve pek çoklarından olumlu tepkiler aldı. Eski Formula 1 pilotu Romain Grosjean; Praga Bohema’yı test ederek “Bohema’yı sürmek benzersiz bir deneyimdir. Bir yarış arabasına bu kadar yakın bir yolda yasal bir araba kullandığımı hatırlamıyorum. Görünüşünden bahsetmiyorum bile – muhteşem!” sözleri ile anlattı.

Son olarak otomobilin tanıtım videosunu ise buradan ulaşabilirsiniz.

Duyulmamış Spor Arabalar Serisi: Mitsuoka Orochi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here