Peugeot Type 159 | O Bir Bilinmeyen Klasik

1
2178
peugeot type 159

Peugeot Type 159, Fransız otomotiv üreticisi olan Peugeot tarafından üretilen bir modeldir. Firmanın Beaulieu tesisinde üretilen araç sadece 502 tane üretilmiştir. Firma bu aracını sadece 1919 ve 1920 yıllarında üreterek, satışa sunmuştur.

İnce lastik tekerleri, üstü açılan yapısı, eski tarz tasarımı ve dört zamanlı motoru ile dikkat çekmektedir. Günümüzde sadece özel müzelerde sergilenen otomobil en eski klasik arabalar arasında yer almaktadır. Bir dönemi anlatmak isteyen özel filmlerde kullanılmasına izin verilen bu araç için bilinmesi gereken çok fazla detay vardır.

Satılık Peugeot İlanları>>

Peugeot Type 159  Motor Özellikleri

Peugetot Type 159 ile ilgili birçok motor detayı vardır. Yolcu kapasitesi, motor gücü, dingil mesafesi, uzunluk ve genişlik gibi detayları burada bulabilirsiniz. 100 yıl önce üretilen bu aracın özellikleri ise dikkat çekicidir.

  • 1453 cc motor gücüne sahiptir. 1.5 Litre olarak geçmektedir.
  • Dört silindirli yani dört zamanlı bir motora sahiptir.
  • Dingil mesafesi 264 cm
  • Uzunluk 370 cm
  • Genişlik 145 cm
  • Alt orta sınıf aile aracı olarak üretilmiştir.

Bu klasik araçlar arasında en dikkat çekici modellerden birisidir. Günümüzde neredeyse bulmak imkansız demek doğru olacaktır. Özellikle sarı renkte üretilen bu araç farklı tasarımı, kullanım kolaylığı ile o dönem ilgi çeken faytonlara benzetmektedir. 4 kişilik bir koltuk kapasitesi vardır. Birleşik olan koltuklara arkalı ve önlü olarak oturulabilir.

Type 159 Hakkında Önemli Bilgiler

Peugeot Type 159 birinci dünya savaşı sonrasında firma tarafından üretilen ilk araçtır. Sadece 502 tane üretilen bu aracı sadece resimlerde görmek mümkündür. Özel sergilerde ve araba müzelerinde görmekte mümkündür. Üstünde ki tente kısmı komple alınarak açık bir model haline getiriliyor.

İstenmesi halinde ön cam da alınabiliyor. Yaz ve kışlık olarak kullanılabilmektedir. Firma bu aracın üretimini 2020 yılında durdurduktan sonra Peugeot Type 163 serisini üretmeye başlamıştır. Dolma lastikleri, lastikleri koya çamurluk, ayak basacak kısım gibi detaylar bir sonra ki versiyonda daha dikkatli bir şekilde tasarlanmıştır. Döneminin en iyi araçlarından birisi olarak kabul edilerek klasik arabalar sınıfında yer almaktadır.

2. El Satılık Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here