Teknoloji eğrisinin bir adım önünde olmak, rekabet avantajınızı güçlendirmek anlamına gelir. Bu nedenle mobilite endüstrisi hakkında veriye dayalı inovasyon iç görüleri araştırmalarını paylaşmaya devam ediyoruz. Bu sefer, hizmet olarak en iyi pil girişimlerini geliştiren, seçilmiş 5 yeni şirketi keşfedeceksiniz.

Hizmet Olarak En İyi 5 Pil Başlangıç ​​Ürünü Uygulaması

Küresel Başlangıç ​​Isı Haritası: En İyi 5 BaaS Startup

Aşağıda 5 Battery-as-a-Service çözümü, diğerlerinin yanı sıra konum, kuruluş yılı ve teknolojinin alaka düzeyi gibi faktörleri dikkate alınarak, veri odaklı başlangıç ​​keşif yaklaşımına göre seçilir. Bu analiz, dünya çapında 1,3 milyondan fazla girişim ve ölçek büyütmeyi kapsayan, Büyük Veri ve Yapay Zeka (AI) destekli StartUs Insights Discovery Platformuna dayanmaktadır.

Aşağıdaki Küresel Başlangıç ​​Isı Haritası, İnovasyon Araştırmacılarının bu rapor için küratörlüğünü yaptığı 5 girişimi ve büyümeyi vurgulamaktadır. Dahası, yüksek bir başlangıç ​​faaliyetini gözlemleyen bölgelere ve bu özel konu için analiz edilen 215 şirketin küresel coğrafi dağılımına dair iç görüler içermektedir.

Hizmet Olarak En İyi 5 Pil Başlangıç ​​Ürünü Uygulaması

Swobbee, BaaS İstasyonları kuruyor

Günümüzün güç depolama sistemleri, elektrik şebekesinden uzakta, merkezi olmayan bir enerji kaynağı sunmaktadır. Bu güç şebekelerinden gelen mobil enerji kaynağı, gürültü ve emisyon içermeyen yüksek performanslı akülere dayalıdır, bu nedenle benzinli veya dizel motorlu jeneratörlere uygun bir alternatif sunar. Alandaki tüm ilerlemelere rağmen, pille çalışan araçların seyahat süresi hala sınırlıdır, bu nedenle dünyadaki akıllı şehirler şarj istasyonu altyapılarını genişletmeye devam etmektedir.

Alman girişimci Swobbee, esnek bir şekilde kullanılabilir mobil enerji üretiyor. Swobee İstasyonu 30 saniye içinde pil değiştirme hizmetleri sağlayan modüler bir batarya değişim istasyonudur. İstasyonlar hava şartlarına dayanıklıdır ve hem iç hem de dış mekan kullanımı için uygundur, bu da onları örneğin eScooters, eBikes ve Cargo eBikes için geçerli kılar. İstasyona çeşitli pil türleri GreenPack ve Kumpan da olmak üzere dahil edilebilir. Ayrıca, Swobee’nin yazılımı hem operatörler hem de kullanıcılar için avantajlar sunar. Operatörler, kullanıcı tanıma, izleme, faturalama ve istatistikler hakkında iç görüler alırken, kullanıcılar akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla en yakın mevcut istasyonu kolayca bulabilirler.

Hizmet Olarak En İyi 5 Pil Başlangıç ​​Ürünü Uygulaması

ReJoule, Pil Sağlığı İç görüleri oluşturuyor

Malzemelerin ve artırılmış menzil ihtiyacının yanı sıra, akü sağlığını korumak, araçların elektrifikasyonundaki en önemli zorluklardan biridir. Bu zorluğun üstesinden gelmek için girişimler ve ölçek büyütmeler, pil performansını ve işlemeyi artıran çeşitli çözümler üzerinde çalışıyor. Örneğin, pil analizi sağlayan ve böylece meydana gelebilecek sorunları tahmin edebilen AI tabanlı pil yönetim sistemleri (BMS) geliştiriyorlar.

Amerikan şirketi ReJoule, geniş formatlı lityum pillerin performansını izleyen bir pil yönetim sistemi oluşturur. Sistem, Nesnelerin İnterneti’ni (IoT) kullanarak kritik pil verilerini rapor ederek pil ömrünü optimize eder ve pilleri daha güvenilir ve uzun ömürlü hale getirir. ReJoule’un batarya yönetim sistemi, gerçek zamanlı tanılamayı mümkün kıldığı Elektrikli Araçlara (EV’ler) entegrasyon için uygundur. Dahası, ReJoule’un tescilli çipi, herhangi bir anda pilin performansını tahmin etmek için pil sağlığını gerçek zamanlı olarak analiz eder.

Numocity, Elektrikli Araç Şarjı için Dijital Platform geliştiriyor

Elektrikli araçların küresel olarak benimsenmeleri arttıkça yaygınlaşıyor. Bu, verimli ve uygun maliyetli bir şarj altyapısı oluşturmak da dahil olmak üzere yeni bir dizi zorluğu gün yüzüne çıkarır. Bu artan talep, bu zorluğun üstesinden gelmek için teknoloji odaklı çözümler geliştiren ekosistem genelinde yeni başlayanlar ve ölçek büyütmeler için fırsatlar yaratıyor.

Hintli girişim şirketi Numocity, elektrikli araç şarj ekosistemi için bir platform geliştiriyor. Yapay Zekaya dayanan uçtan uca dijital teknoloji platformu, elektrikli araçları ve pil üreticilerini, şarj istasyonlarını ve filoları EV şarjı, pil değiştirme ve akıllı şebeke entegrasyonunu kapsayacak şekilde birbirine bağlar. Ayrıca, platformdan gelen veriler filo izleme, yük dağıtımı ve sürücü davranışının izlenmesi için kullanılır ve böylece onu elektrikli araç şarjı için akıllı bir ara yazılım platformu haline getirir.

Raido, Mikro Hareketlilik İçin Değiştirilebilir Piller üretiyor

Pil, her elektrikli aracın kalbidir. Bu nedenle araştırmalar, pil talebinin bugün ile 2030 arasında 14 ila 19 kat artacağını tahmin ediyor. Bu artan taleple, pil zincirindeki oyuncuların daha sürdürülebilir piller için üretimi büyütmeleri gerekiyor. Her tür taşıma seçeneğine EV’ler ve mikro mobilite de dahil takılabilen evrensel standartlaştırılmış değiştirilebilir pil, artan pil taleplerini karşılamanın en kolay yollarından biridir.

İrlanda merkezli bir girişim olan Raido, hemen hemen her scooter üzerine takılabilen değiştirilebilir piller üretiyor ve böylece scooter paylaşım operatörlerinin ana masraflarından birini azaltıyor. Ayrıca pil, akıllı güç kontrolü, izleme ve kendi kendine teşhis yetenekleri ile donatılmıştır ve sadece 10 dakika içinde kurulabilir. Ek olarak, Raido, kilit sistemini kontrol eden, etkinleştiren ve aynı zamanda yetkilendirmeyi yöneten bir uygulama sunar.

Skoon, Pil Paylaşımı üzerinde çalışıyor

Son birkaç yılda, EV’ler halk arasında çok daha fazla öne çıktı. Örneğin, batarya teknolojisindeki gelişmeler, elektrikli araçları şehir içi ulaşım için popüler bir alternatif haline getiriyor. Ek olarak, kirlilik, iklim değişikliği ve tıkanıklık, hükümetleri EV’leri daha hızlı benimsemeye iten küresel sorunları temsil ediyor. Bununla birlikte, halihazırda mevcut olan EV şarj altyapısının eksikliği, elektrikli araçların geniş ölçekte benimsenmesi için hala caydırıcıdır. Bu zorluğun bir çözümü pil paylaşımıdır.

Hollandalı girişim Skoon, pil sahiplerini ve kullanıcılarını bir araya getiriyor. Skoon, kullanıcıların batarya paylaşım platformu aracılığıyla bataryalarda depolanan yenilenebilir enerjiyi kiralayabilmelerini sağlayarak, dizel enerjiye temiz ve finansal açıdan rekabetçi bir alternatif sunuyor. Skoon’un platformu, elektrikli araçlar, denizcilik, konserler ve etkinliklerden inşaata kadar çeşitli kullanım durumları için piller sunuyor.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here