Opel Astra H kasa 1.6 Twinport incelemesi arayanlar için aracın teknik özelliklerine ve tasarım detaylarına beraber göz atalım.

Opel Astra 1.6 twinport

Astra’yı hepimiz biliyoruz. Pahalılaşan otomobil fiyatları nedeniyle istediğimiz markaların daha düşük modellerine yönelmek zorunda kalabiliyoruz. Ancak Opel Astra H kasa, eski model bir araba olmasına rağmen makyajlı tasarımıyla modern bir görünüme sahip. Uygun fiyatlarıyla ön plana çıkan araç, Almanya kökenli bir model oluşu ile de güven kazanıyor.

Opel Astra 1.6 Twinport Genel Bakış

Opel Astra 1.6 H kasa

HB yapısına sahip olmakla beraber oldukça geniş ve büyük bir yapısı vardır. Birçok sedanla aynı iriliğe sahip olan Opel Astra H modeli 4249mm uzunluk, 1753mm genişlik, 1460mm yükseklik boyutlarında ve 1265 kg ağırlığa sahiptir.

Araç Tipi

Binek Araç / C Segment

Kasa Tipi / Kapı Sayısı

HB / 5 Kapı

Motor Tipi

Benzinli / 4 silindir

Üretim Yılı (İlk / Son)

2006 / 2009

Motor Gücü

105Hp

Şanzıman

Manuel 5 Vites / Önden Çekiş

Hızlanma 0-100 km/saat

12.3 sn

Azami Sürat

185km/h

 

Opel Astra 1.6 Kasa İnceleme

Motor Ve Performans 

1.6 litre hacmindeki atmosferik benzinli motor, 105 Hp güç ve 150 Nm tork değerine sahip ki bu değerler bu sınıfta ve bu ağırlıkta bir araç için ideal kabul edilebilir. 0-100km/h’ ye 12.3 saniyede ulaşabilmekte olup maksimum sürati 183km/h’dır. Yarı otomatik ve manuel olmak üzere 2 şanzıman tipi mevcuttur.

C segmentinde yer alan Opel Astra H kasa, o dönemde de oldukça dikkat çekmeyi başaran bir araçtı. HB ve sedan olarak iki farklı şekilde tercih ediliyordu. Ancak HB modellerinin ülkemizde daha çok tuttuğunu söylemek mümkün. 

İç Görünüm

Astra H kasa iç donanım

Aracın içinde oldukça yumuşak bir plastik mevcuttur. Oldukça kullanışlı ve estetik görünüme sahip donanım mevcuttur. 4.5 inç BİD ekran tipi dijital ekranı vardır. Yol bilgisayarını takip edebilir. Uyarı mesajlarını görebilirsiniz. Dilerseniz ön konsolu piano black ile kaplayarak zarif bir görünüş sağlayabilirsiniz.

Yakıt Tüketimi

Şehir İçi (100km’de) 8.5lt
Şehir Dışı(100km’de) 5.5lt
Ortalama(100km’de) 6.5lt
Yakıt Depo Hacmi 52lt

Yakıt tüketim oranları makul görülmektedir. Ancak yüksek akaryakıt fiyatları karşısında L.P.G dönüşüm ile daha ekonomik bir sürüş sağlayabilirsiniz.

Opel Astra Gizli Özellikleri

Opel Astra H kasa modelinde çoğu kullancının bilmedi 5 gizli özelliği sizlerle paylaşacağız.

  • Aracınızın kontağı kapattıktan sonra selektör yaparsanız aracınızın farları 1 dakika boyunca açık kalacaktır. Karanlık yerlerde görüş açınızı aydınlatabilir.
  • Aracınızın kontağı açıkken ön silecekleri çalıştırdığınız da eğer vitesi geriye takarsanız arka silecekler otomotik olarak devreye girecektir.
  • Otomobiliniz ile seyir halindeyken, sinyal kolunu hafifçe temas ettiğiniz takdirde sinyal lambanız 4 defa yanıp sönecetir. Araç sollamalar da oldukça işe yarayan bir özelliktir.
  • Aracınızı park ettikten sonra açık kalan camlarınızı, kilid anahtarınızın açma tuşuna 5 saniye basılı tutarak açık camlarınızı arabaya binmeye gerek kalmaksızın kapatabilirsiniz.
  • Güvenlik açısından oldukça öneme sahip olan tehlikeli anlarda ve ani frenlemelerde abs veya esp devreye girerse, şoförün dikkati dağılmaması için otomatik olarak müzik sesini kapatıyor.

İKİNCİ EL OPEL ASTRA MODELLERİ İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here