Mercedes’in geçmişinde, 1930’ların 540K’sından 1980’lerin SEC coupe’lerine ve S-Class Coupe’nin 2014’te yerini aldığı CL-Class’a kadar birçok büyük, iki kapılı lüks grand tourer olmuştur. S-Serisi Coupe, limuzinden kısaltılmış bir platform kullanıyor, bu nedenle daha kısa bir dingil mesafesine sahiptir. Ancak yine de 5 metreden daha uzun olan devasa bir otomobildir. S-Serisi, bir coupe’nin yanı sıra, coupe gövde stiline kalın bir kanvas tavan ekleyen S-Serisi Cabriolet’i de ortaya çıkardı.

Mercedes S Serisi Coupe

Bu seri, 2017’nin sonlarına doğru makyajlandı ve bu seride alabileceğiniz dört model var. Bu seri  S500’de bulunan 449bhp çift turbo 4.7 litrelik V8 ile başladı. Yerini daha güçlü ve verimli bir 463bhp 4.0 litrelik çift turbo V8’e sahip olan S560 ile değiştirildi. Daha fazla güce sahip olmak isteyenler için ise Mercedes-AMG S63 bulunmaktadır. Bu model 2017’de 5.5 litrelik V8’den 604bhp çift turbo V8’e geçen yeni bir motora kavuştu. Mümkün olduğunca fazla güce sahip olmak sizin için önemliyse, Mercedes-AMG S65 tam size göre. 621 beygir gücünde iki turboşarjlı bir V12 motorun çekiciliğiyle birlikte satılmakta.

Mercedes S Serisi Coupe

S-serisi Coupe Yenilikler

S-Serisi’nin her versiyonunda genellikle bir parça inovasyon piyasaya sürülür. Mercedes, sedandan ekstra bir Curve Tilt Fonksiyonu ile Magic Body Control havalı süspansiyonu ekledi; bu, otomobili herhangi bir kaymaya karşı koymak için bir aktif süspansiyon formu ekledi ve sonuç olarak S-Serisi Coupe’yi daha çevik hale getirdi. Diğer bir yenilik de tam LED farlarda Swarovski kristallerinin kullanılmasıdır.

Motor ve isim değişikliklerinin yanı sıra Mercedes, 2017 S-Serisi Coupe güncellemesi için ince iyileştirmeler yaptı; yeni tampon tasarımları, yeni bir radyatör ızgarası, yeniden profillenmiş yan eşikler, artı boya seçenekleri…

Mercedes S Serisi Coupe

Yenilenmiş otomobillerde ayrıca OLED arka lambalar, daha güçlü egzoz uçları ve biraz daha fazla dış krom süslemesi bulunurken, S63 ve S65 , Mercedes-AMG GT süper otomobilinden ödünç alınan Mercedes’in Panamericana radyatör ızgarasına sahiptir.

S-Serisi Coupe, Almanya’daki Sindelfingen’deki fabrikada sedan ile birlikte üretiliyor. Ancak AMG modellerinin motorları, motor üreticisinin adını taşıyan bir plakanın bulunduğu Stuttgart yakınlarındaki performans bölümünün fabrikasında üretiliyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here