İkinci nesil  Mazda  CX-5 , SUV pazarının her zamankinden daha çeşitli olduğu bir zamanda piyasada.  Sahnede SEAT Ateca ve Peugeot 3008 gibi yetenekli rakiplerin yanı sıra Kia Sportage ve Volkswagen Tiguan gibi dişli SUV’larda bulunuyor.

Neyse ki, hevesli sürücüler için tercih edilen SUV olma halini korudu. En önemlisi konforu ve zarafeti otomobille karşılaştırıldığında başka bir seviyede. Çok güçlü ve verimli bir dizel motor, lüks bir iç mekan ve bol miktarda kit ile bir araya getirildiğinde, bunun neden Mazda’nın en çok satan ürünlerinden biri olduğunu anlamak kolaydır.

Teknik özellikler

Yakıtla ilgili değişen tutumlara rağmen 2,2 litrelik dizelin büyük bir farkla daha güçlü bir olması bekleniyor. O da olmayı hak ediyor. Güçlü tork dağıtımı ve geniş bir güç yayılımı, 148bhp versiyonunun bile makul derecede hızlı hissetmesine neden oluyor.

Diğer gelişmeler arasında, viraj tepkisini iyileştirmeye yardımcı olmak için virajlarda motor torkunu ayarlayan Mazda’nın G-Vectoring Kontrolü bulunurken, pistonu motordaki bağlantı çubuğuna sabitleyen yeni tasarlanmış bir pim, titreşimi azaltmaya ve iyileştirmeyi artırmaya yardımcı olur. Bu dinamik amortisör, motor gürültüsünü belirgin şekilde keser. CX-5, rahatlatıcı bir sürüş sağlamak için bu incelikle birleşen ekstra tork ile boşta sessiz ve hareket halindeyken daha sessizdir.

150PS ile çalışan CX-5’i 150PS Skoda Kodiaq ve VW Tiguan’a karşı test ettiğimizde, Mazda’nın güçlü motoru ona viteste bir avantaj sağladı. Serbest vites değiştiren ancak hassas altı ileri manuel şanzıman, 0-60 mil / saatten en hızlı olan 9.1 saniyede ulaşmasına yardımcı oldu.

Orijinal 173bhp motor, 2018’de daha güçlü 181bhp’lik bir versiyonla değiştirildi, ancak 148bhp motor üzerindeki ekstra gücünün etkisi, standart dört tekerlekten çekiş sisteminin artan ağırlığı ile hafifletildi. Yine de, ayrıntılandırma için hangi çıktıya giderseniz gidin çok iyidir, başlangıçta sadece hareket halindeyken sessiz bir uğultuya dönüşen bir takırtı vardır.

Yeni Tasarımlı: Mazda Cx-5

CX-5’in ön ucu eski arabanın yuvarlak yüzeyinden daha kaslı. Stil, sınıftaki en çekici tasarımlardan biridir ve SEAT Ateca’ya karşı arzu edilen paranın karşılığını verir. Tasarımda içerdeki değişiklikler daha da az radikaldir. Kumandalardaki detay değişiklikleri, hareket halindeyken işleri daha da kolay çalıştırmayı sağlıyor ve Mazda’nın sürücünün arabayı gerçekten kullanma işine odaklanmasını istediğine dair gerçek bir his var.

İçerideki en büyük gelişme, algılanan kalitenin artmasıdır. CX-5, büyük ölçüde birinci sınıf bir malzeme karışımı kullanır ve uyum ve bitiş mükemmeldir. Eski araba bu açıdan zaten oldukça iyiydi, ancak şimdi Mazda, iç cila konusunda VW ile aynı seviyede. LED farlar, uydu navigasyonu, DAB ve çift bölgeli klima kontrolüne sahip SE-L modelleri ile kit seviyeleri de oldukça güçlüdür; Spor otomobillerde elektrikli bagaj kapağı, elektrikli deri koltuklar, ısıtmalı bir tekerlek ve bir baş üstü ekranı bulunur.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here