Maserati Levante S Q4 İncelemesi

1
8269

Maserati Levante S Q4 Hakkında Detaylar

 

SUV pazarı büyüdükçe büyüyor. Elbette bir yerde bu pazar tıkanacak ve yerini başka bir karoserin popülaritesi alacak ama şimdilik en azından bir on yıl daha ‘SUV olmazsa olmaz’ durumu devam edecek. Markaların yatırımları bunu gösteriyor.

SUV üreten satış yapıyor kazanıyor. Hal böyle olunca karakterini hayatta SUV stille bağdaştıramayacağınzı otomobil markaları bile birer ya da ikişer SUV model üretmeye başladı. 

SUV pazarına bir bakalım derken pazarı sallayan markalardan biri de Maserati oldu. Maserati markası superspor ve sportif sedan üreticisi olarak ün yapmıştır. Ama 2015’te Cenevre Otomobil Fuarı’nda Levante modelini tanıtan marka, hızlı SUV pazarında kendine böyle güçlü bir yer açacağını bilmiyordu. Peki, bu yılın havalılarından olan 2018 model Maserati Levante nasıl görünüyor?

 

Maserati Levante S Q4 Hakkında Detaylar

İlk bakışta göze çarpan detay arka stopların Maserati Ghibli ile benzerliği oluyor. Araç, dışardan bakıldığında çok iri durmuyor ancak aslında ölçüleri oldukça geniş bir iç mekanın habercisi. Maserati Levante S Q4 iç mekanında çok fazla deri kullanılmış ve bu da çok derin bir lüks algısı yaratıyor. Multimedya ekranı 8,4 inç genişliğinde. 

 

Maserati Levante S Q4 Motor Seçenekleri nasıl?

İki benzinli bir dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği var. Motorlar Maserati mühendisleri tarafından tasarlanıyor ancak Ferrari fabrikasında üretiliyor. 

Akıllı dört tekerden çekiş sistemi ve 8 ileri otomatik şanzıman önemli ayrıntılar. 

 

Maserati Levante S Q4 İçin Teknik Detaylar

Maksimum güç: 316kW/430 HP 5750 d/d. 

Maksimum Tork: 580 Nm 4500-5000 d/d

0-100km hızlanma verisi: 5,2 sn.

Maksimum Hız: 264km/s

Aktarma-Şanzıman: 4X4, 8 ileri otomatik.

 

Maserati Levante S Q4 Kaç kg?

Araç tam 2109kg. Ayrıca 5003mm uzunluğunda, 1968mm genişliğinde ve 1679mm yüksekliğinde. 

Maserati Levante S Q4 bagaj hacmi de 580 litre. 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here