Jaguar ı-Pace’e Bi’ Baktık!

3
20564

Jaguar ı-Pace 2019 modeli, otomobil tutkunlarının gözünü kamaştıran bir araç. İngiliz otomobil markaları öyle çok fazla değildir sayıca ama ürettikleri modellerin hemen hepsi dominant markalar yaratmıştır. Jaguar da böyle bir marka hikayesine sahip. Peki, çok merak edilen 2019 Jaguar ı-Pace nasıl?

Jaguar ı-Pace’e Bi’ Baktık!

İngiliz efsanesi Jaguar, premium segmentte hangi yolda yürüyeceğine karar vermiş görünüyor. Jaguar’ı artık hep elektrikli göreceğiz. Jaguarın ilk elektrikli SUV modeli olan Jaguar ı-Pace de bir yıldır Türkiye pazarında.

2. el Jaguar ilanları için buraya tıklayın!

Jaguar ı-Pace modeli Türkiye’de 2018 yılında 38 adet satıldı. Avrupa’da ise 6294 adet satış yaptı. Bu yıl, elektrikli motor konusunda daha bi’ güçlü hale gelen Jaguar ı-Pace hakkında detaylar şöyle:

Onu İlk Kez 10 Yıl Önce Paris’te Gördük!

Bugün, kulağa sanki yeni çıkan bir otomobil gibi gelse de onun yeniliği tasarımı ve teknolojisinde. Çünkü ilk kez bundan tam on yıl önce Paris Otomobil fuarında tanıtılmıştı.

2019 Jaguar ı-Pace Hakkında

Önce Jaguar ı-Pace 2019 görselleri…

O, bir şehir otomobili değil. Temelde performans odaklı elektrikli otomobil tanımına uyuyor. Aracın hem tasarım dili hem de motor özellikleri çok agresif bir otomobil kullanımı yaşatmayı hedefliyor.

Ön ve arka aks üzerinde yer alan 2 elektrik motoru var. Bu motorlar toplamda 400 bg güç ve 696 Nm tork üretiyor. 0-100km/s hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlıyor.

90kW’lik batarya 450V gerilim üreten lithium akü grubu ile çalışıyor. 470km menzile sahip.

Minik Bir Karşılaştırma!

Elektrikli motora sahip olan bazı otomobillerin batarya V değerlerine bakalım mı?

Jaguar ı-Pace: 450V

BMW i3: 355V

Mercedes EQC: 408V

Renault Zoe: 400V

Tesla Model S: 355V

Audi rTron: 396V

Jaguar ı-Pace Şarj Konusu

Jaguar ı-Pace

Ev tipi şarj ile 40 saatte batarya doluyor. 8 saatlik kesintisiz şarjla da 80km menzil sunuyor. 22kW güce sahip elektrikli araç şarj istasyonlarında ise 13 saatte ful şarj mümkün.

Jaguar ı-Pace’in İçine de Bakalım!

İç mekanda şıklık ve ergonomi birbirini güzel tamamlıyor. Hiç biri daha fazla baskın değil. Koltuklar, sürücüyü sarıyor ve konforlu hissettiriyor. Yüzer konsol üzerinde klima kumanda düğmeleri konumlanıyor. Orta konsolda 10 inç genişliğinde bir touchpro ekran var. Sürücü gösterge paneli 12,3 inç genişliğinde. Aracın hemen her yerinde USB girişleri var.

Jaguar ı-Pace Kaç Para?

Jaguar ı-Pace fiyatı 700 bin TL civarında. Aracın ortalama yakıt tüketimi 27kWs. Yani 100km’de ortalama 16-17Tl harcıyorsunuz. Jaguar ı-Pace servis bakımı 2 yılda bir ve ortalama 700 Tl bakım maliyeti var.

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here