Honda Civic Sedan RS Test Sürüşü İzlenimleri

0
9162
Honda Civic Sedan RS

Honda Civic Sedan RS testi ile aracı yakından inceledik, işte detaylar…

Yeni Honda Civic Sedan

Honda Civic Sedan RS Test Sürüşü İzlenimleri

Honda markasının son yıllarda en popüler modellerinden biri kesinlikle Civic Sedan. Honda, Civic HB ile de zaten istediği popülariteyi yakalamıştı ama sedan sevenler için bu araç, önemli bir seçenek haline geldi. Peki, 2018 model Honda Civic Sedan RS testi nasıl sonuçlar sunuyor? Honda Civic Sedan RS incelemesi ile aracın tasarımına, motor özelliklerine ve donanım seçeneklerine baktık…

Honda Civic Sedan RS hakkında söylenebilecek ilk şey, küçük silindirli ama güçlü motor konusunda talebi karşılıyor olduğu. Marka Honda Civic Sedan RS modeli ile bu konudaki talebe yanıt olacak gibi görünüyor.

Honda Civic Sedan Dizel

Honda Civic Sedan RS Tasarım

Honda Civic Sedan RS’nin tasarımı için hem sedan hem de sportif bir Hatchback görünümü bir arada sunulmuş desek yanlış olmaz. Zira, Honda yaptığı AR-GE çalışmalarıyla hedef kitlesinin sedan konforunda bir HB hayali kurduğunu tespit etmişti. Bu tespite istinaden de yeni Civic Sedanı tasarlarken biraz daha sportif bir şema çizdi.

1,5 Litrelik Turbo Benzinli Motor CVT Şanzıman Bileşeni

Honda Civic Sedan RS’de 1,5 litrelik turbo benzinli motor şimdilik sadece CVT şanzıman ile sunuluyor. 100km’ye 8,1 saniyede ulaşan motor, hem sarsıntısız hem de güçlü.

Yedi yıllık bir çalışmanın sonucunda geliştirilen Honda Civic Sedan, 1,5 litrelik VTEC Turbo motoru ise Türkiye pazarı için özel olarak üretilmiş.

Honda Civic Sedan RS

Honda Civic Sedan Ölçüleri

4648mm uzunluğunda olan aracın genişliği 1799mm. Bu genişlik, pek çok sedan karosere göre oldukça fazla. Böylece iç mekanda çok konforlu bir yaşam alanı elde edilmiş. Aks mesafesi de 2698mm. Konu sportif tasarım ve havadar iç mekan olunca yükseklik de çok önemli. Yeni Honda Civic Sedan yüksekliği 1407mm.

RS Versiyona Dair Özellikler

Honda Civic Sedan RS’nin standart versiyondan farkı da tasarımda açıkça belirtilmek istenmiş. Hem RS logosu hem de krom ızgara yerine siyah ızgara kullanımı bu konudaki belirteçlerden bazıları.

Honda Civic RS Renk Seçenekleri

Siyah, beyaz ve ralli kırmızısı gibi üç farklı renk seçeneği sunuluyor.

Honda Civic RS İç Mekan Özellikleri

İç mekanda oldukça keyifli bir tasarım söz konusu. 7 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranı ile yola çıkan Honda Civic RS, direksiyon simidinden koltuklara kadar her detayda konfor odaklı.

Honda Civic Sedan RS Fiyatı Nasıl?

Honda Civic Sedan Türkiye’de 109 bin Tl bandında başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here