458 Specaile, V8 uğultusu, ezici performansı, üstün yol tutuşu ve yarış mirası ile Speciale, satın alabileceğiniz en iyi performans otomobillerinden biridir.

Yeni Ferrari 458 Speciale’nin biraz özel olacağını bilmek için İtalyanca konuşmanıza gerek yok. 458 Italia’ya dayanan, F1 teknolojisi ve zaten yüksek oktanlı bir serideki en heyecan verici makine olmayı vaat ediyor.

458 Speciale Performansı

Kağıt üzerinde, Speciale ağız sulandırıyor. 4,5 litrelik V8’in gücü 562 bg’den 597 bg’ye yükseldi, ağırlık 90 kg azaldı ve 0-62mph rakam onda dört ile 3,0 saniyeye düştü. Ve çarpıcı karoser, aynı derecede agresif bir şekilde elden geçirildi.

Ön tarafta F1 tarzı bir çene spoyleri, ön tekerleklerin önünde bir çift dönen kanat ve yeniden şekillendirilmiş bir kaput bulacaksınız. Ferrari’nin kanatlarına baktığınızda köpekbalığı benzeri yüzgeçler göreceksiniz, arkada ise daha büyük bir rüzgarlık, büyük bir difüzör ve tehditkar görünümlü iki egzoz borusu var. Speciale ayrıca otomobilin hızına bağlı olarak bastırma kuvvetini artırmak veya sürüklemeyi azaltmak için gizli kanatları kullanan akıllı aktif aerodinamikten de yararlanıyor.

 İç Mekan ve Tasarım

İçeride, yarıştan ilham alan birçok dokunuş var. Tamamen karbon fiber ve Alcantara kaplama kullanılırken, sürücü ve yolcu bir çift hafif, şekle sarılan Sabelt koltuğundan yararlanır. Diğer yerlerde, standart 458, yani şık tasarım, sürücü odaklı bir gösterge ve cesur LCD göstergeler anlamına geliyor.

Direksiyon simidine monte edilmiş marş düğmesine basın ve V8 çakıllı bir rölantiye geçmeden önce canlanmaya başlayın. Speciale, neredeyse 730bhp Ferrari F12 amiral gemisi kadar hızlı hissediyor. Bu izlenim, yedi vitesli çift kavramalı şanzımanla daha da artar. Yazılımda yapılan ince ayarlar, vites değiştirme kollarına daha da hızlı yanıt vermesi anlamına gelir ve bir göz açıp kapayıncaya kadar oranlar arasında geçiş yapmanıza olanak tanır. Dramaya ek olarak, motorun, devir sayacı kamçıları gibi keskin kabuğundan karıncalanma çığlığına dönüşen muhteşem müziği de var.

V8 o kadar çok hakim ki, olağanüstü kullanımı gözden kaçırmak kolaydır. İyileştirilmiş aerodinamik, uyarlanabilir amortisörlere yapılan ince ayarlar ve özel olarak geliştirilmiş Michelin lastiklerinin bir kombinasyonu, Speciale’nin sert virajlarda şaşırtıcı bir 1,33 g üretmesine yardımcı oluyor. Aslında, kuru zeminde o kadar çok kavrama var ki, araba kaymaya başlamadan önce cesaretiniz bitecek. Yine de, Ferrari’nin yeni Yan Kayma Açısı Kontrol sistemleri, denge kontrolü devreye girmeden önce biraz eğlenceye izin veriyor.

Modifiye edilmiş Brembo frenler göz kamaştırıcı durdurma gücü sağlar. Yine de gerçekten dikkat çekici olan, 458’in bu saf, yarış arabası sürüş deneyimini günlük kullanılabilirlikle birleştirme becerisidir. Sürüş sağlam ama asla rahatsız edici değil, ana kontroller hafif ve görüş mükemmel. Kullanışlı 230 litrelik bir bagaj bile var.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here