Lotus exige artık gücünü süper şarjlı 3.5 litrelik bir V6 motordan alıyor. Bu nedenle performansı ileriye doğru büyük bir adım attı.

Daha agresif bir görünüm ve yükseltilmiş süspansiyonla, uygun bir süper otomobilin kompakt bir versiyonu gibi görünüyor. Mükemmel yol tutuşu ve performansı ile de şaşırtıyor. Yine de düşük hacimli olmasına rağmen kesinlikle çok eğlenceli. Exige, roadster olarak da mevcuttur.

exige

Exige serisi yıllar içinde oldukça değişti. Artık 410bhp Sport 410, 345bhp Sport 350 ve pist odaklı  430bhp Cup 430 olmak üzere 3 modelden oluşuyor. Tüm modeller gücünü Toyota kaynaklı 3,5 litrelik süperşarjlı V6 motordan alıyor.

Lotus Exige, şüphesiz bugün satışta olan en iyi spor arabalardan biridir. Desteksiz direksiyon ve hafif gövde, onu sürmek için en çekici araçlardan biri haline getirirken, V6 motoru ona bol miktarda güç sağlar.

exige

Exige, pahalıdır, iç mekân inceliklerinden yoksundur, bagaj alanı açısından çok kötüdür ve binmek ve inmek oldukça zordur.

Exige iç mekan, tasarım ve teknoloji

exige

İç mekan, Elise’inkiyle neredeyse aynıdır. Bununla birlikte, Exige’nin fiyatı zamanla arttığı için, para için oldukça basit bir kabin aldığınızı hissettiriyor. Kabin, elektrikli koltuklar, ayarlanabilir direksiyon kolonu ve dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi gibi günümüz lükslerini ortadan kaldırıyor ancak Lotus, bardak tutucu ek ses yalıtımı ekleyen bir Rahatlık paketi sunuyor. İsteğe bağlı ekstra olarak klima da mevcuttur.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Sadece iki koltuk ve arkada 98 litrelik minik bir bagajla, günlük arabalar kadar pratik değildir. İçeri girmeye çalıştığınızda sorunlar başlar: geniş eşik ve alçak tavan sürücü koltuğuna zarif bir şekilde girmeyi gerçekten çok zorlaştırır. İçeri girdikten sonra, sürücü koltuğu için fazla bir ayar olmadığını göreceksiniz; çok ileri geri kaymıyor ve direksiyon simidi de sabitlenmiş. Porsche Cayman gibi benzer fiyatlı rakipler her açıdan exige’den çok daha iyidir.

Exige Bacak mesafesi, baş mesafesi ve yolcu alanı

Exige sıkı bir iki koltukludur. Ancak kabin yeterince geniştir. Sadece çok rahat olmayı beklemeyin, koltuklar oldukça sağlamdır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here