BMW X3 M40i , son makyajında sürüş kalitesini ve stilini iyice geliştirdi. Yapımında kullanılan son teknoloji, onu bu alanda rakiplerinin arasında en iyilerden biri yaptı.

En yeni X3 pratik ve ferahtır. Ancak bazı insanlar daha büyük ailelere hitap edecek yedi koltuklu bir seçeneğin olmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. Elektrikli iX3’ün yanı sıra, benzinli ve dizel versiyonlarının yanında göz önünde bulundurulması gereken bir plug-in hibrit seçeneği de var.

BMW X3 M40i hakkında

x3 m40i

BMW X3 ilk premium kompakt SUV’lardan biridir. İlk modelin 2003 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana tanınmayacak kadar değişen bir pazarda hala satıştadır. Aradan geçen yıllarda, BMW’nin premium SUV sektöründeki konumuna meydan okumak için yeni rakipler tanıtıldı; Alfa Romeo Stelvio , Audi Q5 , Jaguar F-Pace , Land Rover Discovery Sport , Lexus NX , Mercedes GLC , Porsche Macan , Range Rover VELAR ve Volvo XC60… Neyse ki, 2017’nin sonunda tanıtılan en son kasa X3, oyununu hızlandırdı ve hala sınıfında güçlü bir rakip olduğunu gösterdi.

x3 m40i

En yeni X3, evrimleşen bir görünüme sahiptir. Ancak görünümünün altında tamamen yeni ve BMW 5 Serisinden ödünç alınan yürüyen tertibatı ile aramızda. X3 M40i ve M40d modelleri dışında tüm versiyonlar standart olarak xDrive dört tekerlekten çekiş ile birlikte gelir. Manuel şanzıman seçeneği de yoktur; yalnızca altı veya sekiz vitesli otomatikler sunulur.

Bu üçüncü nesil BMW X3 , markanın mükemmel 5 Serisi sedan ile paylaştığı CLAR platformunu temel alıyor. Bu, yeni X3’ün öncekinden 55kg daha hafiftir, ancak eski modelle benzer boyutlara sahiptir.

x3 m40i

Ağırlık eşit olarak dağıtılır (önden arkaya 50:50), bu da kullanımı iyileştirmeye yardımcı olur. M Sport modelleri, normal kurulumdan daha sıkı olan ve virajlarda gövde kontrolünü iyileştirmek için daha kalın viraj denge çubukları içeren standart spor süspansiyona sahiptir.

Önceki X3, sürüş dinamikleri söz konusu olduğunda bu sınıfta her zaman en iyi seçimdi ve bu durum G01 modeliyle değişmedi. Gelişmiş yeni mimari, yeni BMW’nin sınıfının lideri bir sürüş ve yol tutuş dengesi hala sunmaya devam ediyor.

M40i şaşırtıcı derecede başarılı bir SUV’dir. 3,0 litrelik sıralı altı motoru ile sadece 4,8 saniyede 0-100 km/ saat hıza ulaşıyor. Yeterince hızlıdır, Sport modundayken egzozdan gelen eğlenceli çıtırtılar X3 hoş bir panzehir haline dönüyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here