Audi RS E-Tron GT: 637bhp İle Piyasaya Sürülen Yeni Elektrikli

0
4155
Audi RS e-tron GT

Audi RS e-tron GT, maksimum 450 km menzile sahip üç motorlu dört tekerlekten çekişli güçlü bir sedan.

Audi, RS e-tron GT ismiyle, yeni bir saf elektrikli grand tourer piyasaya sürüyor. Mevcut e-tron SUV ile benzer ama Tesla Model S ve Porsche Taycan gibi otomobillere rakip olacak şekilde tasarlandı. Birleşik Krallık’ta 110,950 £ ‘dan başlayan fiyatlarla Mayıs ayından itibaren sipariş verilebilecek.

Audi RS e-tron GT’nin güç aktarım sistemi, biri ön aks ve diğerleri de arka tekerlekler için olmak üzere üç elektrik motoruna sahip. Birleştirildiğinde, toplam 590bg ve 830Nm tork sağlıyorlar. Fakat; EV’nin başlatma kontrol sistemi sistemi, ilk çıkış anı için 637bhp’ye kadar güç sağlıyor. Bu güç, RS 0-100 km/s’ye sadece 3,3 saniyede çıkabileceği ve 250 km/saat gibi sınırlı bir azami hıza ulaşabileceği anlamına geliyor.

Audi RS e-tron GT arka

Standart e-tron GT’de olduğu gibi, RS’de de 85kWh pil bulunuyor. Ancak RS’nin daha güçlü elektrik motoru olması nedeniyle, otomobilin maksimum menzili 475 km’den 450 km’ye düşüyor. İki otomobil de aynı şarj mimarisini paylaşıyor. Bu da alıcıların 11kW’lık bir duvar prizi kullanırken sistemi gece boyunca tamamen şarj edebilecekleri anlamına geliyor.

Ayrıca hızlı şarj da desteklenmekte. 270 kW’lık bir şarj cihazına erişebilmeniz koşuluyla, RS e-tron GT’nin pili yalnızca 23 dakika içinde yüzde 80 kapasiteye çıkabiliyor. Bu, her beş dakikalık şarj için yaklaşık 160 km menzile eşdeğer.

İç tasarımda, Audi RS e-tron GT, spor bir direksiyon simidi, klima, Bang & Olufsen stereo sistemi ve ısıtma, havalandırma ve masaj işlevlerine sahip 18 yönlü elektrikli ayarlanabilir spor koltuklara sahip. Bilgi-eğlence düzenine baktığımızda ise 12,3 inç dijital gösterge kümesine ve 10,1 inç merkezi sistemine rastlıyoruz.

Audi ayrıca standart e-tron GT’ye göre birkaç kozmetik değişiklik yaptı. Benzersiz alaşım jantlar, daha agresif tamponlar, daha geniş yan etekler ve yeniden şekillendirilmiş bir kaput taktı. Ayrıca bunların hepsi olabildiğince aerodinamik açıdan verimli olacak şekilde tasarlandı.

2. El Audi RS İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here