Oynayabileceğiniz En İyi Araba Yarışı Oyunları 2022

1
21815
en iyi araba yarışı oyunları

Bilgisayar oyunlarında, iyi araba yarışı oyunu demek sadece iyi ses, iyi efektler değildir. Oyunun aynı zamanda sizi kendi içine çekmesi gerekiyor. Araba her manevra yaptığında, süper hızlı giderken, kısacası tüm sürüş deneyimlerinde tıpkı siz sürüyormuş gibi hissettirmesi önemlidir. Bilindiği üzere son zamanlarda çok iyi yarış oyunları çıktı. Sizin için sadece Playstation’da değil, aynı zamanda bilgisayar başında oynayabileceğiniz, deyim yerindeyse 2022’nin “mükemmel” oyunlarını derledik. İşte sizin için seçtiğimiz 2022’nin en iyi araba yarışı oyunları.

1 Forza Horizon 5

Forza Horizon 5

Oyun alanı Meksika olan Forza Horizon 5 için dünyanın en iyi yarış oyunlarından biri desek haksız sayılmayız. 2022 yılında güncelliğini koruyan oyun, belki de hayatımızda hiç gidemeyeceğimiz yerleri, kullanma fırsatı bulamayacağımız ultra lüks arabaları sürme deneyimini en üst seviyede yaşatıyor. Benzer şekilde oyunun en büyük avantajı ise çoğu araba yarışı oyunu gerçek hız deneyimini size yaşatamazken, simülasyon olarak tek geçeceğimiz oyunlardan biri diyebiliriz.

Platformlar: Xbox X ve S Serisi, Xbox One, Microsoft Windows

2 Dirt Rally 2

Dirt Rally 2

Sürüş fiziğinden, araç parça sesine tek kelimeyle kusursuz olan oyun, aracınızla tam anlamıyla bağ kurmanızı sağlıyor. En iyi yanlarından biri de oynayabileceğiniz oyun modları sayısının çeşitliliği.

Platformlar: PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One

3 Shift 2

Shift 2

Eğer araba yarışı oyunlarında çok profesyonel değilseniz ve keyif alacağınız bir oyun arıyorsanız, Shift 2 tam size göre. Çıkmadan önce “dünyanın en gerçekçi yarış oyunu” iddialarda bulunan şirket, maalesef ki “yarı simülasyon” modunda kalarak bu konuda başarısız oldu. Ancak özellikle pilot kamerasıyla o an ki adrenalini hissettirmede son derece başarılı. Oyun 2011 yılında çıksa da, yapılan iyileştirmelerle 2022 yılında da güncelliğini koruyor.

Platformlar: PlayStation 3, iOS, Microsoft Windows, Xbox 360

4  Project Cars 2

Project Cars 2

Öncelikle simülasyondan çok çeşitliliği olan yarış oyunu arıyorsanız Project Cars 2’yi çok beğeneceğinizi düşünüyoruz. Özellikle araç modellemeleri, hava şartları ve yollar üzerinde çalışılarak mükemmelleştirilmiş. Fakat klavye ile oynamak son derece zor ve kesinlikle direksiyon setine sahip olmanız gerekiyor. Özellikle virajlarda direksiyon setiyle daha iyi yol tutuşu sağlıyor.

Platformlar: PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One

5 TrackMania 2: Canyon

TrackMania 2: Canyon

TrackMania2 serisinin ilk oyunu olan Canyon, belirtildiği gibi rotası kanyonda geçen bir  yarış oyunu. Aslında oyun, gerçekçilik konusunda çok da iddialı değil. Tamamen eğlence üzerine kurulmuş mantığıyla, yarış kariyeri ve simülasyondan çok oyuncunun oyun sırasında keyif almanızı sağlıyor.

Platform: Microsoft Windows

6 Driver: San Francisco

Driver: San Francisco

Driver, 1999 yılında piyasaya çıkan en eski yarış oyunlarından biri. Çoğu kişi tarafından sıkıcı bulunsa da, eğer sadece araba süreyim, yarışmak istemiyorum diyorsanız deneyebilirsiniz. San Francisco dışında aynı zamanda İstanbul rotası bulunan bir serisi daha bulunuyor.

Platformlar: MacOS, Microsoft Windows, PlayStation 3, Mac OS, Xbox 360, Wii

7 F1 20

F1 20

F1 20, kariyer modu ile sizi oyunun içine çekerek çok zevkli bir hale getiriyor. Bu mod sayesinde, bir sponsor ile anlaşarak, kendi takımızı, logonuzu hatta ve hatta araç parçalarına kadar seçip takımınızı başarıya götürmeye çalışıyorsunuz.

Oyun, takımınız başarılara imza attıkça yeni sponsorluk anlaşmalarına imza atabilmenizi sağlıyor. Bu da git gide keyifli bir hal alarak takım ruhunu hissetmenizi sağlıyor. Kısacası F1 20, oynayabileceğiniz en iyi simülasyon oyunlarından biri ve kesinlikle deneyemeye değer.

Platformlar: PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One, Stadia

8 Race: Injection

Race: Injection

Race Injection, eski grafiklerine rağmeni hala en çok oynanan yarış oyunlarından biri ve bunun sebebiyse harika bir fizik motoruna sahip olması. Çok sayıda araba ve devre bulunması son derece keyifli bir hal alıyor. Yeni versiyonu, hala en iyi yarış oyunlarından biri.

Platform: Microsoft Windows

9 Assetto Corsa Competizione

Assetto Corsa Competizione

Assetto Corsa Competizione, yenilenmiş sürümüyle 2022’de piyasadaki en iyi simülasyonlardan biri. Ayrıca grafikleriyle de neredeyse gerçek denecek kadar iyi. Eğer sürüş destek konusunda iyiyseniz bu oyunu oynamanızı öneririz. Çünkü  ACC kesinlikle gaza, frene basayım oynayayım şeklinde bir yarış oyunu değil.

Yine ACC’de de çok modlu bir oyun deneyimi mümkün. Yani çok oyunculu, online bir şekilde yarışabilir ve kariyer atlayabilirsiniz. Tabii ki oyun hitap ettiği kitle nedeniyle oynadığınız insanlar oyun konusunda profesyonel insanlar oluyor ve buda oyunu daha keyifli hale getiriyor.

Platformlar: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox X ve S Serisi, Microsoft Windows

10 iRacing

iRacing

iRacing, Dünya’nın en popüler yarış oyunlarından biri fakat Türkiye’de maalesef ki hakkettiği değeri görmüyor. Bunun sebebi ise aylık olarak ücretlendirilmesi olması muhtemel. Pistler, arabalar ücretlidir ve her birine ayrı ayrı ücret ödemeniz gerekir. Bakıldığında çok eski yarış oyunlarından biri olsa da iyileştirmelerle birlikte, hala 2022’nin en iyi oyunları arasında yer alıyor.

Özellikle yarış simülatör alanında kariyer yapmak istiyorsanız, yarış odalarıyla online bir şekilde yarışmanızı sağlar. Fizik motoru çok beğenilen oyun, gerçeğe çok yakın. Ayrıca kesinlikle direksiyon setine sahip olmanız gerekiyor.

Platform: Microsoft Windows

Araba Yarış Oyunları Sizi Daha İyi Bir Sürücü Yapabilir mi?

Arabam Kaç Para?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here