Yenilenen Subaru İmpreza 2.0i-S EyeSigt İnceleme

5
2512
Subaru İmpreza

Subaru İmpreza denilince aklımıza hep bir dağ yolunda, yüksek hızlı ve gürültülü motor sesli, mavi bir araba canlanır. Çoğu aksiyon filmlerinde de gösteriminin yapılmasıyla beraber hafızamızda iyice yer edinen bu kasa artık yenilendi ve hayalimizde canlanan İmpreza algısını yıktı.

Subaru İmpreza

Hala Burada !

Hala japon üretici firma tarafından üretimi yapılan İmpreza, sportif adıyla anılmanın yerine artık daha sessiz ve rafine bir otomobil olarak anılıyor.

Kısaca İmpreza artık büyüdü ve bir zamanlar asi, haylaz hiperaktif bir genç olarak çıktığı bu yolda, sorumlu bir yetişkin hale geldi.

Tasarım Değişiklikleri

Subaru impreza, tasarımsal olarak işte bu diyebileceğimiz otomobillerden biri değildi. Yeni tasarımla bu konuda iddialı olan impreza gözdeler arasına girmeyi başardı.

Otomobilin stilinde küçük değişiklikler yapıldı. Örneğin ızgaradaki kaplama artık gümüş yerine krom oldu. LED farlar artık standart, ve ön tampon konusunda da değişikliğe giden imprezanın sis farları da var.

Ayrıca yeni 17-inç jantlar ve Magnetite Gri boya ile iyi bir görünüme sahip olmuş .

Subaru İmpreza İç Tasarım

İç Tasarım Değişikliği

Dış sportif olmayabilir, ama direksiyonun arkasında, Subaru Impreza’nın ralli hatırasını korur bir şekilde ipuçları olduğunu görüyoruz.

Önemli geliştirmeler arasında, aracı park etmeniz gerektiğinde bir Ön Görünüm Monitörü ve Apple CarPlay ile Android Auto içeren yeni bir bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.

Ayrıca arabanın kilidi açıldıktan sonra arka kapının açıldığını “hatırlatan” çok kullanışlı bir Arka Koltuk hatırlatıcısı da araba da mevcut.

Motoru park edip kapattıktan sonra, gösterge panelindeki LCD ekranda arka koltuğu kontrol etmenizi hatırlatan bir ileti görüntülenir.

Yeni impreza ses sistemi olarak harman kardonu seçmiş. Anahtarsız giriş &çalıştırma özelliği bulunan arabada vites değiştirmek için direksiyonun arkasında pedallarda mevcut.

6.3 inç dokunmatik ekranı ile araç kontrolü, navigasyon, yakıt verimliliği gibi bilgileri görebilirsiniz. Direksiyonun üzerindeki tuşlardan sağlanan kontrol sürücülere kolaylık sağlıyor.

Subaru İmpreza Arka Koltuk

 

Sürüş İncelemesi

İlgi çekici noktalardan biri de Subaru İmprezanın sürüş şeklidir.

Bir motor çalıştığı zaman ses bağımlılarının dışında genellikle istenilen şey aracın motor sesinin iç kabine gelmemesidir. Ancak Boxer motora sahip olan impreza motorun yapısı gereği gürültülü çalışır. Bu sesin seveni olduğu kadar sevmeyeni de çok fazla.

2.0 litre 4 silindirli  154 hp  güç ve 196Nm tork üreten

Boxer motor pürüzsüz ve doğrudan güç iletimi sayesinde oldukça seri bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

100 kilometre hıza ulaşma süres ise 9.8 saniyedir.

Lineartronic CVT şanzıman ile birlikte gelen ve 7 ileri vitesi bulunan impreza sürücünün arabayı zorlaması ya da daha yumuşak kullanmasını çeşitli tepkilerle karşılıyor. Örneğin hafif ayaklı ve sabit hızlarla gitmeyi seven bir sürücüye vites geçiş tepkileri hissedilmezken aracı Boxer motor olması dolayısıyla gaz yüklemesi yapılması vites geçiş seslerinin hissedilmesine neden oluyor.

Bu sorunu ortadan kaldırmak için 7 ileri vites seçeneği sunan araba da manuel geçersiz kılma işlevini kullanmak gerekir.

Yeni imprezanın iki sürüş modu bulunuyor. Akıllı ve spor modu olan SI-DRIVE ve günlük kullanım için olan Drivetarin.

Kavrama

Dört tekerlekten alınan çekiş gücü ile kavrama noktasının üst seviyede olmasını sağlayan impreza gaz yüklenmesine çok iyi tepki veriyor.

Bu tür araçlar yağmur, çamur, kar gibi kötü hava koşullarında bile ayakta kalarak markanın iyi olduğu konuları çok iyi yansıtıyor.

Güvenlik Ağları

Subaru İmpreza Eyesight

Subaru Impreza’daki en önemli güvenlik sistemlerinden biri EyeSight sistemidir. İmpreza bisikletçiler ve yayalar gibi diğer sürücüleri iki stereo kameralarla tespit ederek kaza olasılıklarının önüne geçiyor.

EyeSight Adaptive Cruise Control (ACC), Çarpışma Öncesi Frenleme ve Şeritten Ayrılma Uyarısı gibi işlevler sorumludur. Bu özellik sayesinde dikkati dağılan sürücüler artık rahatlayabilir.

Bununla birlikte, EyeSight görünürlük koşullarıyla sınırlandırılmıştır. Yağmur çok ağır olduğu için göremiyorsanız, EyeSight’ın görüşü de çok iyi olmayacaktır.

Sistem, ikincil bir güvenlik katmanı olarak ele alınmalıdır. Çünkü yetenekli, dikkatli ve direksiyon hakimiyeti iyi olan sürücüler her zaman çok daha iyidir.

Son İzlenimler

Subaru İmprezanın yapacak çok şeyi var. Rafine, güvenli ve nispeten pratik. Kullanım açısından, vücut hareketleri üzerinde sıkı bir kontrol sağlar ve hassas dönüş kalitesiyle konforlu sürüşün tadını çıkarmanızı sağlar.

CVT şanzıman ile 7 ileri vitese sahip olan yeni impreza dört çeker sistemiyle ortalama 8.3 km yakarak yakıt tüketimi konusunda affedilir izlenim veriyor.

Araba yetenekli ve makul fiyatlı. Peki, neden yolda bu kadar az var? Çünkü yeni imprezanın yetenekleri keşfedilme konusunda biraz sorun yaşıyor. Ayrıca Subaru Impreza’nın sadece sessiz bir karakteri yok, aynı zamanda utangaç bir karakteri de var.

Aracın Türkiye pazarında ne durumda olacağı konusu henüz net değil. Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuar’ını beklememiz gerekiyor.

Subaru Impreza 2.0i-S EyeSight (A)

Maksimum Güç 154hp
Maximum Tork:196Nm 4000rpm
Şanzıman Tipi : Lineartronic CVT şanzıman
Hızlanma: 0-100KM/S 9.8
Maksimum Hız 208km/h
Yakıt Tüketimi (ort) 15.2km/L (kombine)

 

Kaynak

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here