2022 Nissan GT-R NISMO

0
5334
Nissan GT-R NISMO

Akıllara kazınan GT-R R34’ten sonra üretimine başlanan R35 kasa kodlu Nissan GT-R NISMO kaputunun altındaki 600 beygir gücü ve eşsiz tasarımı ile Godzilla lakabını sonuna kadar hak ediyor. Peki 2022 yılında yenilecek ve son kez üretilecek olan yeni R35 modelinde bizleri neler bekliyor?

Nissan GT-R

2022’deki Nissan GT-R NISMO Yenilikleri

R53 kasa kodlu Nissan GT-R, ilk kez üretildiği 2009 yılından beri hem tasarım, hem motor gücü anlamında büyük bir değişim yaşamadı. Yine de yapılan ufak geliştirmeler ile ait olduğu yıla ayak uydurmayı başarabildi. 2022 yılında ise son kez üretilecek olan özel versiyonu ile kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Nissan GT-R NISMO

600 bg güç üretebilecek olan 2022 GT-R NISMO, GT-R modelinin en özel modellerinden biri olarak ön plana çıkacak. Sınırlı sayıda satılacak olan GT-R NISMO, 2022 yılına özel renk ve jant tasarımı ile geliyor. Special Edition modeli kırmızı detaylı 20 inç jantlar, boyanmadan bırakılmış karbon fiber kaput ve özel Stealth Grey boya rengi ile satışa sunulacak.

Nissan GT-R NISMO Teknik Özellikler

2022 Nissan GT-R NISMO’nun karbon fiber kaputunun altında, çift turbo beslemeli 3.8 litrelik bir V6 motor bulunuyor. Bu motordan 565 beygir güç alınabiliyor. Tüm bu gücü yola aktarmayı başarabilen GT-R, dört tekerden çekiş sistemine sahip. Ayrıca şanzıman tarafında 6 ileri otomatik vites seçeneği bulunuyor. Yapılan test sonuçlarına göre 0’dan 100’e 2.9 saniyede çıkmayı başaran GT-R NISMO, Godzilla lakabına yakışır bir performans sergiliyor.

Nissan

Nissan GT-R NISMO İç Mekan ve Konfor

Yeni Nissan GT-R NISMO iç mekanda oldukça geniş bir oturma pozisyonu sunuyor. Kırmızı ve siyah rengin asil uyumunun ön planda olduğu iç mekan tasarımı ile dikkat çeken GT-R geçmiş modellerden pek farklı değil. Tüm modellerde çift bölmeli klima, deri ve süet döşeme, ısıtmalı ön koltuklar gibi özellikler bulunuyor. Küçük eşya gözleri ve saklama alanı için büyük ceplere sahip kapı içleri, iş görecek seviyede.

GT-R NISMO

Nissan GT-R NISMO Multimedya 

Bütün 2022 GT-R NISMO modellerinde, orta konsol üzerinde yer alan 8.0 inçlik bir dokunmatik multimedya ekranı bulunmakta. Bu ekranda Apple Carplay özelliği ve Bose Premium ses sitemini standart olarak alabiliyorsunuz. Ne yazık ki Android Auto bağlantı seçeneği bulunmamakta.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Sistemleri

Tıpkı diğer GT-R selefi otomobillerde olduğu gibi üstün güvenlik önlemleri ve sürücü yardımcı sistemlerini bulamazsınız. Performanslı bir arabanın getirdiği, her şeyi sürücüye bırakan yeni GT-R NISMO insanı heyecanlandırmayı başarıyor. Temel güvenlik özellikleri şunları içeriyor; Standart olarak sunulan ön ve arka park sensörleri.

2. El Nissan İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here